Aktuelnosti

23. august 2019.
Usvojen Program prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u FBiH
Na sjednici održanoj 22.8.2019. godine, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine usvojila je Program o prestrukturiranju elektroenergetskog sektora u FBiH
22. august 2019.
Izgradnja VE " Podveležje“ odvija se prema dinamičkom planu
Poslovi na izgradnji Transformatorske stanice 110/30kV Podveležje i srednjenaponske kablovske i telekomunikacione mreže za VE „Podveležje 1“ ušli su u završnu fazu realizacije
03. august 2019.
Promocija novih električnih vozila i punionica za električna vozila
Sa ukupno osam čisto električnih automobila i sedam AC punionica JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo, lider je u razvoju elektromobilnosti u BiH. Elektroprivreda BiH je prepoznala važnost razvoja elektromobilnosti u BiH, te je nakon prve punionice pred zgradom Direkcije u Sarajevu, instalirano novih šest AC punionica uz objekte elektrodistributivnih podružnica u gradovima Bihać, Goražde, Mostar, Travnik, Tuzla i Zenica.
01. august 2019.
U 23 općine plaćanje računa u jedinicama BH Pošte bez provizije
JP Elektroprivreda BiH, u okviru aktivnosti na reformi sistema naplate, omogućila je za svoje kupce plaćanje računa za električnu energiju bez troškova provizije u poslovnim jedinicima BH Pošte, u svim općinama u kojima od 01.08.2019. godine neće biti gotovinske naplate na naplatnim šalterima elektrodistributivnih podružnica.
26. juli 2019.
Objavljen Priručnik o nadogradnji mreža za daljinsko grijanje u Evropi – u okviru Horizont 2020 projekta Upgrade DH
U okviru Horizont 2020 projekta Upgrade DH, u kojem učestvuje JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, izdat je Priručnik pod nazivom „Unapređenje performansi mreža daljinskog grijanja - tehnički i netehnički pristupi“, koji su izradili partneri u projektu pod liderstvom koordinatora WIP, Njemačka.
27. juni 2019.
Elektroprivreda BiH partner trke Vučko Trail
U Babinom dolu na Bjelašnici, 22. juna 2019. godine u organizaciji Planinarskog društva Željezničar, održana je četvrta po redu brdska-trail trka Vučko Trail 2019 u kojoj je učestvovalo 650 takmičara iz 21 zemlje svijeta.
14. juni 2019.
Prezentacija o tržištu električne energije
U okviru 15. Međunarodnog sajma privrede u Tešnju održana je prezentacija „Poslovanje EPBiH na otvorenom tržištu električne energije“, na kojoj je o aktuelnim tržišnim trendovima, s akcentom na Model ublažavanja naglog povećanja cijena u segmentu tržišnog snabdijevanja za 2019. godinu, govorila Meliha Džizić, rukovodilac Sektora za snabdijevanje u JP Elektroprivreda BiH.
13. juni 2019.
EPBiH partner Sajma privrede u Tešnju
Kao jedan od glavnih partnera, JP Elektroprivreda BiH učestvuje na 15. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji se održava od 13. do 16. juna ove godine.
13. juni 2019.
Drugog dana Konferencije Energa o Bloku 7 i konkurentnosti JP EPBiH
Izgradnja Bloka 7 TE ¨Tuzla¨ osiguraće dugoročno zadovoljenje vlastitih potreba za električnom energijom, pokrivanja budućeg deficita koji će nastati usljed gašenja postojećih termoblokova, te osigurati poziciju Federacije Bosne i Hercegovine na unutarnjem i regionalnom tržištu električne energije, istakao je dr.Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije, tokom predstavljanja Bloka 7 na Međunarodnoj konferenciji Energa, pratećem stručnom sadržaju Sajma energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije,koji je održan u Sarajevu.
12. juni 2019.
Visoki predstavnik Inzko i ministar Šarović posjetili sajamski prostor EPBiH
Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, posjetili su sajamski prostor JP Elektroprivrdea BiH na devetom Međunarodnom sajmu energije, rudarstva, zaštite okoliša i prateće industrije – „Energa 2019“, u Sarajevu.