Aktuelnosti

03. januar 2019.
EPBiH organizovala doček Nove godine za najmlađe
JP Elektroprivreda BiH i ove godine je u okviru Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo, organizovala doček Nove godine za najmlađe. Mališani su se družili sa Spidermanom, Mickey i Minnie Mouse, Patrolnim šapama i drugim omiljenim likovima iz crtanih filmova i zabavljali uz face – painting.
28. decembar 2018.
JP Elektroprivreda BiH: Nova godina za najmlađe
JP Elektroprivreda BiH i ove godine učestvuje u projektu Ledena čarolija, koji će od 28.decembra 2018. godine, biti otvoren na platou između Historijskog i Zemaljskog muzeja u Sarajevu.
14. decembar 2018.
Mjere zaštite bh.privrede - Pripremljen model za ublažavanje naglog povećanja cijene el.energije za tržišne kupce
Na osnovu analiza tržišta, potrošnje i plana poslovanja, a kako bi se zaštitila bosanskohercegovačka privreda i njena konkurentnost te izbjeglo povećanje cijene proizvoda i usluga bh. kompanija, JP Elektroprivreda BiH je pripremila model ublažavanja naglog povećanja cijene električne energije za tržišne kupce.
13. decembar 2018.
Skupština usvojila Plan poslovanja
Pedeset četvrta (vanredna) Skupština dioničara JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, održana 13.12.2018. godine, usvojila je Plan poslovanja za period 2019. - 2021. godine
11. decembar 2018.
Elektromobilnost jedan od strateških pravaca razvoja EPBiH
U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, 11.decembra 2018. godine, održana je Konferencija o elektromobilnosti “Evropski trendovi i domaće perspektive“, novom konceptu mobilnosti , sa korištenjem vozila koja umjesto konvencionalnih goriva koriste električnu energiju.
11. decembar 2018.
Potpisani ugovori za nabavku uglja u 2019.godini
JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo potpisalo je ugovore sa pet rudnika iz sastava Koncerna EPBiH: RMU “Kakanj”, RMU “Đurđevik”, RMU “Zenica”, RMU “Abid Lolić - Bila” i RU “Gračanica”, te sa RMU „Banovići“ za nabavku potrebnih količina uglja za proizvodnju električne i toplotne energije u 2019. godini
08. decembar 2018.
Pobjednici EPBiH HACKATHON 2018 su Amina Aljićević, Emir Avdispahić i Muhamed Delalić
Pobjednik takmičenja EPBiH Hackaton 2018 je ekipa Build IT koju čine Amina Aljićević, Emir Avdispahić i Muhamed Delalić. Drugoplasirana je ekipa Queue u sastavu Haris Muharemović, Ajdin Garibović i Džan Kukuljac dok treće mjesto dijele timovi Brewing Java kojeg čine Haris Jašarević, Ida Bajrami, Aldin Beriša i Mehmed Tukulić i „we#“ u sastavu Ali Husić, Adin Čebić i Kemal Hrelja.
07. decembar 2018.
Počeo EPBiH HACKATHON 2018 -- takmičenje studenata u razvoju softverskih rješenja
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH u toku je 24-satno takmičenje studenata visokoškolskih ustanova iz Kantona Sarajevo u izradi softverskih rješenja - „EPBiH Hackathon 2018“.
29. novembar 2018.
Zakazana Pedeset četvrta (vanredna) Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo
Pedeset četvrta (vanredna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.-Sarajevo biće održana13.12.2018. godine, u Sarajevu, u prostorijama Poslovno - tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište 15, s početkom u 10,00 sati
27. novembar 2018.
Usvojen Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2017. godinu
Pedeset i treća (redovna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 27. novembra 2018. godine u Sarajevu, usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2017. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.