Aktuelnosti

01. novembar 2019.
Počeli pripremni radova na izgradnji Bloka 7
Nakon svih ispunjenih formalno pravnih uslova, JP Elektroprivreda BiH uvođenjem u posao izvođača radova, 1.novembra 2019. godine, započela je pripremne radove za izgradnu zamjenskog Bloka 7 TE „Tuzla“. Vrijednost pripremnih radova je 18,9 miliona KM, a trajaće 12 mjeseci.
30. oktobar 2019.
Savjetovanje o budućnosti postojeċih i novih termoelektrana u Bosni i Hercegovini u energetskoj tranziciji
S namjerom definisanja modela održive tranzicije energetskog sektora Bosne i Hercegovine, JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine organizuju naučno stručno savjetovanje o temi ”Budućnost postojeċih i novih termoelektrana u Bosni i Hercegovini u energetskoj tranziciji ".
28. oktobar 2019.
Nastavak realizacije Projekta izgradnje toplovoda za daljinsko grijanje Grada Živinice
Sporazum II o nastavku međusobne saradnje i regulisanju odnosa za izgradnju toplovoda i korištenje toplifikacionih kapaciteta Termoelektrane „Tuzla“ za daljinsko grijanje Grada Živinice, potpisan je 25.oktobra 2019. godine, u Termoelektrani „Tuzla“.
25. oktobar 2019.
Zimsko računanje vremena - promjena u primjeni tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 27. oktobra 2019. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
21. oktobar 2019.
U Neumu se održava Savjetovanje BH K CIGRE
U Neumu je 20.10.2019. godine počelo s radom 14. savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta CIGRE, na kojem će svoje radove predstaviti veliki broj stručnjaka iz JP Elektroprivreda BiH, kao autori, koautori i stručni izvjestioci.
11. oktobar 2019.
Održana prezentacija „Snabdijevanje električnom energijom privrednih lica“
Privredna/Gospodarska komora FBiH i JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo organizirali su 09.10.2019. godine, u Sarajevu, prezentaciju na temu „Snabdijevanje električnom energijom privrednih lica“, s ciljem da se privrednici upoznaju sa aktuelnim uslovima na tržištu električne energije
24. septembar 2019.
Dug razvojni put i Blok 7 kao budućnost
Jubilej 60 godišnjica Termoelektrane¨Tuzla obilježen je 24.septembra 2019. godine, podsjećanjem na dug razvojni put Termoelektrane ¨Tuzla", predstavljanjem projekata koji su budućnost najvećeg proizvođača električne energije u BiH, podjelom priznanja zaslužnim pojedinicima i polaganjem cvijeća na spomenik radnicima poginulim u odbrambeno - oslobodilačkom ratu.
02. septembar 2019.
Obavještenje o javnom pozivu
Obavještavaju se cijenjeni kupci da nije bilo zainteresiranih kandidata za Javni poziv za izvođenje pregleda efikasnosti utroška električne energije kod industrijskih kupaca koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo
27. august 2019.
Odluke 58. Skupštine Društva
Na Pedeset osmoj (vanrednoj) Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.- Sarajevo usvojena je Odluka o razrješenju članova Nadzornog odbora, radi isteka perioda na koji su imenovani i donesena Odluka o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora
27. august 2019.
Obilježena godišnjica najveće rudarske nesreće u BiH
Dvadeset šestog avgusta 1990. godine u jami ¨Dobrnja –jug ¨ Rudnika uglja ¨Kreka¨ poginulo 180 rudara