Aktuelnosti

07. mart 2019.
Razgovori o unapređenju saradnje EPBiH i EPRS
Bajazit Jašarević, generalni direktor i članovi Uprave Elektroprivrede BiH, na sastanku sa Lukom Petrovićem vršiocem dužnosti generalnog direktora i v.d. članovima Uprave Elektroprivrede RS, održanom 07.marta 2019. godine u Sarajevu, razgovarali su o temama od zajedničkog interesa i modalitetima za unapređnje buduće saradnje u svim segmentima poslovanja.
06. mart 2019.
Projekat Blok 7 strateški interes Federacije BiH
Od donošenja Odluke o proglašenju javnog interesa i pristupanju pripremi i izgradnji elektroenergetskih objekata FBiH 2010.godine pa do danas, sve Vlade Federacije BiH i svi sazivi federalnog Parlamenta su kontinuirano podržali Projkat izgradnje Bloka 7 – 450 MW u TE “Tuzla” u svim njegovim fazama, kao Projekat koji je od strateškog interesa za Federaciju BiH i koji kao takav, nema alternativu.
27. februar 2019.
Poslovanje 2018. godina: Prihod milijardu i 60 miliona, dobit 61,42 miliona
Nadzorni odbor je usvojio Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2018. godinu.
27. februar 2019.
HE Vranduk: Strabag dužan Elektroprivredi BiH isplatiti 5,7 miliona eura
Po presudi Suda u Beču, Konzorcij “Strabag AG/Končar”, sa kojim je Elektroprivreda BiH zaključila Ugovor o izgradnji HE “Vranduk”, dužan je po osnovu bankarske garancije za dobro izvršenje posla Elektroprivredi BiH isplatiti 5,74 miliona eura sa pripadajućim naknadama.
26. februar 2019.
Potpisani ugovori o isporuci, ugradnji i održavanju 15 vjetroagregata VE ¨Podveležje¨
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH u Sarajevu, 26. februara 2019.godine, Bajazit Jašarević, generalni direktor i dr.sci.Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije, potpisali su sa predstavnicima Konzorcija Siemens Gamesa (Siemens Gamesa Renewable Energy d.o.o. Hrvatska i Siemens Wind Power A/S Danska) Ugovor o projektovanju, isporuci opreme, građevinskim radovima, montaži, ispitivanju i puštanju u pogon 15 vjetroagregata Vjetroelektrane ¨Podveležje¨, ukupne instalisane snage 48 MW, te Ugovor o petogodišnjem održavanju vjetroagragata (LTSA) nakon puštanja u rad Vjetroelektrane.
25. februar 2019.
Otkazana Pedeset i šesta (vanredna) Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo
Nadzorni odbor JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo donio je Odluku o otkazivanju Pedeset i šeste (vanredne) Skupštine Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo, koja je zakazana za 27.02.2019. godine, u prostorijama Poslovno-tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište broj 15., s početkom u 10,00 sati. Skupština je otkazana radi nepostojanja uslova za održavanje.
22. februar 2019.
Elektroprivredi BiH priznanje za projekat elektromobilnosti
U okviru manifestacije Izbor automobila godine u BiH, JP Elektroprivreda BiH dodijeljno je priznanje za oblast ekologije i doprinos zaštiti životne sredine realizacijom projekta elektromobilnosti, odnosno razvoja projekta punionica za vozila sa električnim pogonom.
11. februar 2019.
Vozila JP EPBiH u svečanom defileu u znak dobrodošlice učsnicima EYOF-a
Vozila JP Elektroprivreda BiH učestvovala su u svečanom defileu vozila institucija, ustanova i privrednih subjekata u znak dobrodošlice učesnicima Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF 2019.
04. februar 2019.
JP Elektroprivreda BiH uz EYOF 2019
JP Elektroprivreda BiH i Grad Sarajevo potpisali su Protokol o zajedničkoj saradnji na pripremi i realizaciji svečane ceremonije otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala EYOF-a 2019, koja će biti upriličena 10.februara 2019. godine, na stadionu Asim Ferhatović Hase.
28. januar 2019.
Antikorupcioni tim Vlade FBiH –Kako zaštiti prijavitelje korupcije u FBiH
Predstavnici JP Elektroprivreda BiH učestovali su na treningu „Uspostava sistema zaštite prijavilaca korupcije u Federaciji Bosne i Hercegovine“ koji je 24.januara 2019. godine, u Sarajevu organizovao Antikorupcioni tim Vlade FBiH.