Aktuelnosti

22. april 2020.
Posjeta visoke delegacije Termoelektrani „Tuzla“
Delegacija Vlade Federacije BiH, predvođena premijerom Fadilom Novalićem, te zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović posjetili su TE „Tuzla“, gdje su razgovarali sa generalnim direktorom JP Elektroprivreda BiH Admirom Andelijom i direktorom Termoelektrane Izetom Džananovićem.
20. april 2020.
EPBiH: Upozorenje kupcima - na terenu lažni inkasanti!
JP Elektroprivreda BiH upozorava stanovništvo na pojavu osoba koje se, koristeći uniforme kompanije, lažno predstavljaju kao inkasanti JP Elektroprivreda BiH, te na temelju toga na terenu vrše naplatu računa za električnu energiju.
07. april 2020.
Smjena radnika: Novih 179 radnika EPBiH ulazi u 14-to dnevnu radnu izolaciju
Nakon kućne izolacije i medicinske opservacije, u proizvodne objekte JP Elektroprivreda BiH ulazi nova grupa od 179 radnika koji će zamijeniti 167 kolega koji su proveli 14 dana u radnoj izolaciji u termoelektranama i hidroelektranama.
02. april 2020.
EPBiH- Skraćeno radno vrijeme naplatnih mjesta
S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja zarazne bolesti COVID-19, JP Elektroprivreda BiH d.d-Sarajevo skraćuje radno vrijeme naplatnih mjesta u podružnicama.
31. mart 2020.
EPBiH: Plaćanje bez provizije na šalterima BH Pošte
JP Elektroprivreda BiH će, u okviru ranije započetih aktivnosti na reformi sistema naplate, od 31. marta 2020. godine, omogućiti plaćanje računa za električnu energiju bez troškova provizije za fizička lica na šalterima BH Pošte.
30. mart 2020.
EPBiH: Kupci sami mogu očitavati svoja brojila
S ciljem prevencije i spriječavanja opasnosti od širenja koronavirusa, JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo u periodu dok traje opasnost, smanjiće neposredne kontakte svojih zaposlenika sa kupcima električne energije, te će očitanja brojila obavljati jednom u dva mjeseca.
27. mart 2020.
Ljetno računanje vremena – periodi tzv.jeftinije i skuplje električne energije
Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedelju 29. marta 2020. godine, nastupiće i promjena u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova.
26. mart 2020.
167 radnika radi 14 dana u dvije smjene bez napuštanja proizvodnih objekata
S ciljem obezbjeđenja stabilnosti energetskog sistema, kontinuiteta u proizvodnji električne i toplotne energije i urednog snabdijevanja kupaca, 167 radnika Elektroprivrede BiH rade 14 dana u dvije smjene bez napuštanja proizvodnih objekata. U pogonu su dva bloka u TE Tuzla i jedan blok u TE Kakanj, što zadovoljava potrebe Federacije BiH za električnom energijom i toplotnom energijom za grijanje Tuzle, Lukavca i Kaknja. Svih 11 agregata hidroelektrana na Neretvi je raspoloživo i u pogonu su u skladu sa potrebama za električnom energijom.
23. mart 2020.
EPBiH: Rad u vanrednim okolnostima
Elektroprivreda BiH je prilagodila svoje poslovanje novonastaloj situaciji i djeluje u skladu s preporukama nadležnih organa.
20. mart 2020.
EPBiH:Provedba preporuka i očuvanje stabilnosti sistema
Elektroprivreda BIH ulaže maksimalne napore da svoje aktivnosti uskladi s preporukama nadležnih organa u FBIH i kantonima a da pri tome ne ugrozi stabilnost elektroenergetskog sistema i snabdijevanje naših kupaca električnom energijom.