Aktuelnosti

08. novembar 2017.
Prezentacija o dopunskoj procjeni uticaja na okoliš i društvo za Projekat MHE na Neretvici
JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo obavještava sve zainteresovane subjekte da će se dana 22.11.2017. godine, u 11:00 sati, u sali Općine Konjic, izvršiti prezentacija dopunske Procjene uticaja na okoliš i društvo za projekat izgradnje malih hidroelektrana na rijeci Neretvici
03. novembar 2017.
Povećanje proizvodnje u termoelektranama EPBiH
U periodu januar-oktobar 2017.godine, Elektroprivreda BiH proizvela je 5.768 GWh električne energije
03. novembar 2017.
Rekordna proizvodnja uglja u posljednjih 20 godina
U rudnicima uglja u oktobru 2017. godine, proizvedeno je 509.770 tona uglja, što je najveća ostvarena mjesečna proizvodnja uglja od rata i od formiranja Koncerna 2009.godine
02. novembar 2017.
Novi elektroenergetski objekti na Bjelašnici
S ciljem stvaranja preduslova za rad novih sistema za vertikalni transport i vještačko zasnježivanje na planini Bjelašnici, Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo je okončala izgradnju četiri nove transformatorske stanice i izgradnju novih srednjonaponskih veza u dužini 8 km.
27. oktobar 2017.
Promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedelju 29. oktobra 2017. godine doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova ( perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije ) za kupce koje električnom energijom snabdijeva Javno preduzeće Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
26. oktobar 2017.
Ukazano povjerenje članovima Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH
Skupština JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo na četrdeset sedmoj (vanrednoj) Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo, održanoj 26.10.2017. godine u Sarajevu, ukazala je povjerenje članovima Nadzornog odbora dr.sci Izetu Žigiću, dr.sci. Milenku Obadu, mr.sci. Jakubu Dinareviću, dr.sci. Izudinu Džafiću, Seadu Rešidbegoviću i Mirzi Hulusiću.
17. oktobar 2017.
Predsjedavajući Predstavničkog doma FBiH u posjeti JP EPBiH
Edin Mušić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH boravio je ponedjeljak, 16.10.2017.godine u radnoj posjeti JP Elektroprivreda BiH. Glavna tema sastanka sa rukovodstvom Javnog preduzeća bile su aktivnosti na izmjenama i dopunama Zakona o električnoj energiji. Učesnici razgovora saglasni su u opredjeljenju da se u nastavku aktivnosti koje će voditi ka konačnoj verziji izmjena i dopuna Zakona, iznađu rješenja koja podstiču razvoj elektroenergetske infrastrukture na području Federacije BiH.
10. oktobar 2017.
Četrdeset sedma (vanredna) Skupština JP Elektroprivreda BiH
Četrdeset sedma (vanredna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo biće održana 26.10.2017. godine, u Sarajevu, u prostorijama Poslovno - tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište 15, s početkom u 10,00 sati.
06. oktobar 2017.
JP Elektroprivreda BiH dobitnik priznanja Grand Prix ¨Ruža ZEPS-a¨
JP Elektroprivreda BiH, dobitnik je najznačajnijeg priznanja Grand Prix ¨Ruža ZEPS-a¨ za izuzetno zapažen nastup na 24. generalnom bh. sajmu ZEPS 2017.
05. oktobar 2017.
Elektroprivreda BiH i BBI banka: Uštedite svoje vrijeme i novac, plaćajte putem usluge e-režije
JP Elektroprivreda BiH i BBI banka potpisale su sporazum o pokretanju usluge e-režije kojim je omogućeno jednostavnije i jeftinije plaćanje mjesečnih računa za električnu energiju