Aktuelnosti

01. juni 2017.
Usluga provjere stanja računa putem SMS poruke
Od 01.06.2017. godine, JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo počinje sa realizacijom i praktičnom primjenom usluge „SMS stanje računa“
24. maj 2017.
TTU energetik isporučio prve proizvode
Tvornica transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla isporučila je svoje prve proizvode. U skladu sa Ugovorom o nabavci grabuljastih transportera za potrebe rudnika mrkog uglja „Zenica“, „Breza“ i „Kakanj“, u ugovorenom roku od dva mjeseca, isporučena su prva tri transportera RMU „Zenica“
19. maj 2017.
Predstavljena Studija opravdanosti grijanja Sarajeva iz TE “Kakanj”
JP Elektroprivreda BiH u saradnji s Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH, predstavila je Studiju opravdanosti snabdijevanja toplinskom energijom iz TE „Kakanj“područja do/i Sarajeva, rađenu na osnovu pouzdanih i realnih ulaznih podataka i projekcija.
17. maj 2017.
E-uplatnica - nova usluga Elektroprivrede BiH
Predstavnici Elektroprivrede BiH i UniCredit banke promovisali su u Sarajevu uslugu e-uplatnica kojom se kupcima koje snabdijeva Elektroprivreda BiH, omogućava elektronsko plaćanje računa za utrošenu električnu energiju bez plaćanja provizije u periodu od godinu nakon aktivacije usluge.
16. maj 2017.
Delegacija EPBiH u Mađarskoj - razgovori o berzi i tržištu električne energije
Dr. Nevad Ikanović, izvršni direktor za proizvodnju, Dzemo Borovina, izvršni direktor za snabdijevanje i trgovinu, dr. Smajo Bišanović, rukovodilac Sektora za upravljanje i trgovinu i Muris Dlakić, vodeći stručni saradnik, boravili su od 14. do 16.05.2017.godine u Budimpešti.
24. april 2017.
Šest ugovora za TTU energetik
U prostorijama Tvornice transportnih uređaja energetik d.o.o. Tuzla, 21. aprila 2017. godine, potpisani su ugovori o nabavci 16 gumenih trakastih transportera za potrebe zavisnih društava RMU „Abid Lolić“, RMU „Breza“ i RMU „Zenica“
21. april 2017.
U toku otklanjanje preostalih kvarova u Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu
Trenutni problemi u snabdijevanju električnom energijom uzrokovani kvarovima na 10 kV dalekovodima, prisutni su na području Gračanice, Kalesije, Živinica, Srebrenika i Tuzle. U toku je i saniranje kvarova zbog kojih je određeni broj kupaca bez napajanja električnom energijom u Kaknju, Olovu, Maglaju i Travniku.
20. april 2017.
Do kraja dana stabilizacija u snabdijevanju električnom energijom na većini područja
Zbog kvarova na 10 kV dalekovodima u Tuzlanskom kantonu, bez električne energije je oko 3700 kupaca u Živinicama, Gračanici i Tuzli. Na području Zeničko-dobojskog kantona, bez napajanja je oko 1600 kupaca u Tešnju, Kaknju i Brezi. Elektromonterske ekipe rade na sanaciji zastoja.
20. april 2017.
U toku saniranje preostalih kvarova
Nakon što je sinoć otklonjen kvar na 10 kV dalekovodu Kamenica, nema zastoja u napajanju dalekovoda na području Zeničko-dobojskog kantona. U toku je saniranje kvarova na niskonaponskoj mreži. U Tuzlanskom kantonu bez napajanja električnom energijom trenutno su dalekovodi na području Živinica, Gračanice, Općine Doboj Istok, Kladnja i grada Tuzle. Bez snabdijevanja je oko 5300 kupaca.
19. april 2017.
Stabilizacija u snabdijevanju električnom energijom
Na područjima koje električnom energijom snabdijeva Elektroprivreda BiH, nakon problema koje su na elektroenergetskoj mreži izazavali nevrijeme i teški snježni nanosi, situacija se postepeno stabilizuje. Veći broj kvarova otklonjen je na područjima Tuzlanskog, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog i Kantona Sarajevo. U općinama Kladanj, Živinice, Gradačac i gradu Tuzla, bez napajanja je oko 3200 kupaca.