Aktuelnosti

10. maj 2018.
Elekroprivreda BiH na Sajmu privrede Tešanj 2018.
Elektroprivreda BiH učestvuje na 14. Međunarodnom sajmu privrednika Tešanj, koji je u prisustvu brojnih privrednika iz Bosne i Hercegovine i inostranstva, predstavnika privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava, otvorio Denis Zvizdić predsjedavajući Vijeća ministara BiH. Elektroprivreda BiH će tokom Sajma od 10. do 13.maja, na izložbenom prostoru predstaviti mjere poboljšanja energetske efikasnosti koje se realizuju u okviru projekata unaprjeđenja brige za kupca.
07. maj 2018.
Sporazum o sufinasiranju Idejnog projekta Toplovod Kakanj-Sarajevo
U prostorijama Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, 07.maja 2018.godine, Bajazit Jašarević, generalni direktor, dr.sc. Senad Salkić, izvršni direktor za kapitalne investicije i dr.sci.oec Fuad Čibukčić, direktor Fond za zaštitu okoliša FBiH potpisali su Sporazum o sufinansiranju izrade Idejnog projekta snabdijevanja toplinskom energijom iz TE ¨Kakanj¨ područja do/i Sarajeva.
30. april 2018.
Četvrti energetski samit
Učesnici Četvrtog energetskog samita u Bosni i Hercegovini, koji je održan u Neumu od 25. do 27. aprila 2018.godine, podcrtali su značaj elektroenergetskog sektora za razvoj BiH i uputili preporuke o potrebi usvojanja okvirne energetske strategije na državnom nivou, unapređenja efikasnosti postupaka ishođenja dozvola za nove elektroenergetske objekte, korištenja obnovljivih izvora energije, poticanja energetske efikasnosti i razvoja tržišta električne energije
26. april 2018.
Za kupce EDSA besplatan pristup internetu
Na naplatnim mjestima Podružnice Elektrodistribucija Sarajevo, kupcima je omogućen pristup internetu, tako da je wifi signal dostupan u široj zoni poslovnica.
23. april 2018.
Elektroprivreda BiH u TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca za 2018. godinu
Elektroprivreda BiH plasirana je u TOP tri najpoželjnija poslodavca u kategoriji javnih kompanija i u TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca za 2018. godinu u Bosni i Hercegovini u izboru portala Posao.ba. Svečano uručenje priznanja najuspješnijim poslodavcima u BiH upriličeno je 20.aprila 2018. godine u Sarajevu.
23. april 2018.
Dom naroda Parlamenta FBiH prihvatio informaciju o Bloku 7
Dom naroda Parlamenta Federacije BiH donio je Zaključak o davanju predhodne saglasnosti u postupku izdavanja Energetske dozvole Investitoru JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo i prihvatanju Završne Informacije o izboru projektnog partnera za izgradnju Bloka 7 - 450 MW u TE „Tuzla“, od 28.09.2017. godine, pripremljene od strane JP Elektroprivreda BiH
17. april 2018.
Konferencija o ulozi uglja u proizvodnji električne energije
Izvršni direktor za proizvodnju JP Elektroprivreda BiH, dr. Nevad Ikanović, učestvovao je u radu Međunarodne stručne konferencije “Uloga uglja u proizvodnji električne energije“, koja je održana u Beogradu 17.04.2018. godine, pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije, JP Elektroprivreda Srbije i Internet časopisa Balkanmagazin
13. april 2018.
Granskim kolektivnim ugovorom osigurana prava 7.000 radnika
Granski kolektivni ugovor za područje djelatnosti elektroprivrede, kojim su zaštićena postojeća prava 7.000 radnika u elektroenergetskom sektoru FBiH, potpisan je 12.aprila 2018. godine u Mostaru.
09. april 2018.
Konkurs za izbor i imenovanje Direktora Odjela za internu reviziju
23. mart 2018.
Ljetno računanje vremena – periodi tzv.jeftinije i skuplje električne energije
Prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedelju 25. marta 2018. godine, nastupiće i promjena u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova.