Aktuelnosti

21. septembar 2018.
Podrška projektu Blok 7
JP Elektroprivreda BiH već 35 godina neizostavni je dio u funkcionisanju Sistema integrisanog daljinskog grijanja Tuzle, baziranog na proizvodnji toplotne energije u Termoelektrani „Tuzla“
18. septembar 2018.
Skupština EPBiH donijela odluke o izgradnji Bloka 7 u TE „Tuzla“
Pedeset i druga, vanredna, Skupština dioničara JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo donijela je odluke o realizaciji Projekta izgradnje Boka 7 – 450 MW u TE „Tuzla“, uključujući: Odluku o davanju saglasnosti na izbor Projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat izgranje Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“, Odluku o investicionom ulaganju u izgradnju Bloka 7, Odluku o zaduženju kod The Export - Import Bank o China, CEXIM (Izvozno - uvozne banke Kine) za realizaciju projekta izgradnje Bloka 7 i Odluku o prihvatanju Garancije Federacije Bosne i Hercegovine za osiguranje kredita The Export - Import Bank of China CEXIM za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7
13. septembar 2018.
Delegacija USAID-EIA u posjeti EPBiH
Direktor USAID Projekta Investiranje u sektor energije-EIA Ognjen Marković prezentirao je generalnom direktoru JP Elektroprivreda BiH Bajazitu Jašareviću Analizu pravnog okvira i preporuka za otklanjanje prepreka za investiranje u sektor energije u FBiH i Vodič za investitore u elektroenergetskom sektoru u BiH
03. septembar 2018.
EPBiH-Sparkasse banka: Usluga PLATI RAČUN
Plaćanje računa bez popunjavanja uplatnica, gužvi i redova, kada Vi to želite, a besplatno!
29. august 2018.
Delegacija Naše stranke u posjeti TE “Tuzla”
Delegacija Naše stranke iz Tuzlanskog kantona, koju je predvodio kandidat za poziciju člana Predsjedništva BiH gospodin Boriša Falatar, boravila je u Termoelektrani “Tuzla”.
27. august 2018.
Potpisan Ugovor o finansiranju za pripremu Vjetroelektrane ¨Bitovnja¨
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH u Sarajevu, 27. augusta 2018.godine, Bajazit Jašarević, generalni direktor i Muhamed Ražanica, izvršni direktor za ekonomske poslove, potpisali su sa predstavnicima Njemačke razvojne banke (KfW) Constanze Kreiss, regionalna direktorica za jugoistočnu Evropu i Tursku i dr. Matthias Schmidt-Rosen, direktor KfW ureda BiH Ugovor o finansiranju u vrijednosti 1.100.000 Eura za pripremu projekta Vjetroelektrana ¨Bitovnja¨.
27. august 2018.
Obilježeno 28 godina od najveće rudarske nesreće u BiH
Dvadeset i šestog augusta 1990. godine, u jami ¨Dobrnja –jug ¨ Rudnika uglja ¨Kreka¨, poginulo je 180 rudara.
17. august 2018.
Blok 7 - Vlada FBiH dala garanciju za kreditno zaduženje EPBiH
Vlada Federacije BiH na 153. sjednici održanoj 17.augusta 2018. godine u Mostaru, dala je garanciju u korist kineske Izvozno-uvozne banke (EXIM BANK) za kreditno zaduženje JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo za realizaciju projekta izgradnje Bloka 7 - 450 MW TE „Tuzla“ u iznosu do 613.990.000 eura. To je 85 posto od ukupne vrijednosti Ugovora o inžinjeringu, nabavci i izgradnji Bloka između JP Elektroprivreda BiH i Konzorcija China Gezhouba Group Company Limited, Peking, Kina (lider) i GEDI - Guandong Electric power Design Institute, Kina (član Konzorcija), uvećano za kamatu i druge pripadajuće troškove po Sporazumu o kreditnoj liniji.
16. august 2018.
Usvojen Plan Integriteta
Uprava JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo usvojila je Plan integriteta JP Elektroprivreda BiH d.d - Sarajevo, interni antikorupcioni dokument preventivnog karaktera, koji se donosi s ciljem stvaranja pravne, etičke i profesionalne kvalitete rada u JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo.
06. august 2018.
Oproštaj od Seada Mujića, Admira Mulića i Elvisa Salihodžića
Na platou ispred Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“, 5.augusta 2018. klanjana je zajednička dženaza tragično stradalim uposlenicima JP Elektroprivreda BiH – Seadu Mujiću, Admiru Muliću i Elvisu Salihodžiću.