Aktuelnosti

04. mart 2016.
Nj. E. Ambasador Ferguson u posjeti JP Elektroprivreda BiH
Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH, Nj.E. Edward Ferguson, posjetio je JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo. Tokom sastanka sa Bajazitom Jašarevićem, generalnim direktor i Nevadom Ikanovićem, izvršnim direktorom za proizvodnju, razgovarano je o aktuelnoj situaciji u energetskom sektoru.
24. februar 2016.
Potpisan Ugovor o isporuci električne energije za potrebe javne rasvjete u KS
U prostorijama Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo 24. februara 2016. godine, potpisan je 5, 1 milion KM vrijedan ugovor o isporuci električne energije za potrebe javne rasvjete u Kantonu Sarajevo u 2016. godini.
17. februar 2016.
Vlada FBiH - Prethodana saglasnost NO JP Elektroprivreda BiH za imenovanje članova Uprave
Vlada FBiH na sjednici održanoj 12. februara 2016. godine u Mostaru dala je prethodnu saglasnost Nadzornom odboru JP Elektroprivreda BiH – d.d. Sarajevo za donošenje Odluke o imenovanju članova Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo u sastavu Bajazit Jašarević (generalni direktor), Nevad lkanović (izvršni direktor za proizvodnju), Mensura Zuka (izvršna direktorica za pravne i kadrovske poslove), Senad Salkić (izvršni direktor za kapitalne investicije), Muhamed Ražanica (izvršni direktor za ekonomske poslove) i Esed Džananović (izvršni direktor za distribuciju).
10. februar 2016.
Objavljen Javni konkurs za izbor članova Odbora za reviziju
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo raspisao je Javni konkurs za izbor članova Odbora za reviziju Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo.
15. januar 2016.
Održana javna rasprava u postupku izdavanja izdavanja okolinske dozvole za HE ¨Janjići¨
U organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma , u naselju Janjići 15. januara 2016. godine, održana je Javna rasprava - Ocjena Studije o procjeni utjecaja na okoliš u postupku izdavanja okolinske dozvole za izgradnju HE ¨Janjići¨ na rijeci Bosni.
08. januar 2016.
HE ¨Vranduk¨ gradiće Joint Venture STRABAG AG /KONČAR - KET
Ugovor za izgradnju HE ¨Vranduk¨ između JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo i Joint Venture STRABAG AG Austrija/ Končar - inžinjering za energetiku i transport d.d. Hrvatska (KONČAR - KET), potpisan je 08. januara 2016. godine u Sarajevu. Ugovor vrijedan 112,3 miliona KM potpisali su Bajazit Jašarević, v.d. generalni direktor JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, Besim Imamović, v.d. izvršni direktor za kapitalne investicije i u ime kompanija STRABAG AG Austrija, Dragan Pavelić i Končar – KET, Mišo Jurković.
29. decembar 2015.
Izabrani članovi Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo ispred državnog kapitala
Trideset i sedma Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 29. decembra 2015. godine u Sarajevu donijela je Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo ispred državnog kapitala, radi isteka perioda na koji su imenovani. Dužnosti su razriješeni - Enver Agić, Milenko Obad, Selvedin Subašić, Izudin Džafić, Elvir Nezirević i Jakub Dinarević.
24. decembar 2015.
Delegacija Vlade FBiH u posjeti JP Elektroprivreda BiH
Delegacija Vlade Federacije BiH koju je predvodio Fadil Novalić, premijer FBiH posjetila je 24. decembra 2015. godine Javno preduzeće Elektroprivreda BiH. Delegacija koju su pored premijera FBiH , činili Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije, Hazima Hadžović pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, tokom radnog sastanka sa Upravom JP Elektroprivreda BiH upoznata je sa aktuelnim procesima u kompaniji i aktivnostima planiranim u narednom periodu.
21. decembar 2015.
Svečano obilježen Dan rudara – novim investicijama do boljeg sutra rudnika
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH upriličio je 21. decembra 2015. godine u Domu Sindikata u Sarajevu, svečanu sjednicu u povodu Dana rudara. Nevad Ikanović, v.d.izvršni direktor za proizvodnju Elektroprivrede BiH govorio je o Planu urgentnih mjera za poboljšanje stanja u rudnicima koji je sačinila Uprava kompanije, te novom investicionom ciklusu za period 2016-2018.godina.
11. decembar 2015.
Važnost NERP-a za zdravlje ljudi i zaštitu okoliša znatno premašuje investicione troškove
Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Elektroprivredom BiH, organizovala je 10. decembra 2015. godine, u ¨Termoelektrani Tuzla¨, Okrugli sto o temi ¨Nacionalni plan za smanjenje emisija¨. Okrugli sto je organizovan u okviru Projekta Investiranje u Sektor energije (EIA).