Aktuelnosti

06. novembar 2018.
O Bloku 7 TE ¨Tuzla¨ na Sarajevo Unlimited forumu
U okviru Sarajevo Unlimited 2018, Trećeg regionalnog foruma inovacija, poduzetništva i tehnologije, 07. novembra 2018. godine, biće održan Panel posvećen najvećoj investiciji u energetskom sektoru u posljednih 25 godina, Bloku 7 u TE ¨Tuzla¨.
26. oktobar 2018.
Zimsko računanje vremena - promjena u primjeni tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 28. oktobra 2018. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
26. oktobar 2018.
Na RENEXPU BIH predstavljeni projekti EPBiH
Na Petom međunarodnom sajmu energetike, voda i okoliša - RENEXPO BiH, JP Elektroprivreda BiH je predstavila razvojne projekte: HE „Una Kostela“, HE „Kovanići“, MHE na Neretvici, VE „Podveležje“,VE „Vlašić“ i VE „Bitovnja“, te Projekat Upgrade DH koji se finansira iz sredstava EU Horizont 2020: Program istraživanja i inovacija Evropske Unije, a bavi se poboljšanjem energetske efikasnosti postojećih sistema daljinskog grijanja u Evropi. Projekat Upgrade DH je jedan od ukupno osam demonstracijskih slučajeva koji će se analizirati u okviru projekta Sistem daljinskog grijanja Tuzla, koji se toplinskom energijom snabdijeva iz TE „Tuzla“
25. oktobar 2018.
Čelni ljudi IEEE Power & Energy sekcije u posjeti EPBiH
U Sarajevu je periodu od 21. do 25. oktobra 2018.godine, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, održana konferencija pod nazivom „2018 IEEE PES ISGT Europe“, posvećena elektroenergetskom sektoru na kojoj je učestvovalo oko 350 predstavnika iz 44 zemlje svijeta.
23. oktobar 2018.
Kineski partneri ne odustaju od realizacije Bloka 7 u TE „Tuzla“
JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo i kineski Konzorcij CGGC/GEDI, oglasili su se zajedničkim saopćenjem za javnost u vezi sa realizacijom Bloka 7 u TE „Tuzla“.
23. oktobar 2018.
VE Podveležje - Okončani radovi na realizaciji Ugovora LOT 3
U okviru priprema za izgradnju Vjetroparka ¨Podveležje¨ na Platou Podveležja, okončana je izgradnja pristupnih puteva, servisnih saobraćajnica, montažnih platoa za kranove i rekonstrukcija lokalne saobraćajnice.
18. oktobar 2018.
Obnovljivi izvori energije- imperativ na putu ka EU
JP Elektroprivreda BiH i Općina Visoko dio su projekta CoolHeating koji se realizuje u okviru Programa Evropske unije - HORIZON 2020, a čiji je cilj pružanje podrške implementaciji modularnih sistema grijanja i hlađenja na bazi obnovljivih izvora energije u zajednicama Jugoistočne Evrope.
10. oktobar 2018.
EPBiH na listi top 100 kompanija jugoistočne Evrope
JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo je po ukupno ostvarenom prihodu u 2017. godini, od 590,6 miliona eura, na 88. mjestu među stotinu top kompanija iz jugoistočne Evrope, rangiranih na listi agencije SeeNews
27. septembar 2018.
EPBiH prva po ukupnom prihodu i investicijama gotovinskog toka
U okviru projekta „100 najvećih u Bosni i Hercegovini “, koji realiziraju Poslovne novine, obavljeno je rangiranje najuspješnijih kompanija u BiH po kojem je JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo u kategoriji velikih kompanija treću godinu u nizu zauzela prvo mjesto po ukupnom prihodu, koji je u 2017. godini iznosio više od 1,1 milijardu KM. Elektroprivreda BiH je najuspješnija i u segmentu investicija gotovinskog toka sa iznosom ulaganja 174.563.254 KM
25. septembar 2018.
EPBiH-Microsoft: Nastavak uspješne saradnje
Bajazit Jašarević, generalni direktor i Muhamed Ražanica, izvršni direktor za ekonomske poslove, u ime JP Elektroprivreda BiH i Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, u prisustvu NJ.E. Maureen Cormack, ambasadorice SAD u BiH, potpisali su Ugovor o nastavku poslovno-tehničke saradnje