Aktuelnosti

25. juni 2015.
Usvojen Izvještaj o poslovanju EPBiH za 2014. godinu
Predstavnici dioničara, usvojili su na 35. Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, održanoj 25. juna 2015. godine u Sarajevu, Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za 2014. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
09. juni 2015.
EPBiH na Sajmu Energa 2015.
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave EPBiH prisustvovali su svečanom otvaranju Međunarodnog sajma energije industrije i rudarstva – Energa 2015. koji se od 9. do 12. juna 2015. godine održava u Tuzli.
08. juni 2015.
EP BIH i RTV FBIH zaključile Memorandum o razumijevanju
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Džemal Šabić, generalni direktor Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine potpisali su Memorandum o poslovnom razumijevanju kojim se definiraju principi poslovne saradnje i dodatni angažman na povećanju efikasnosti naplate RTV takse na teritoriji Federacije, odnosno, Bosne i Hercegovine.
01. juni 2015.
Odata počast žrtvama genocida u Srebrenici
U organizaciji SEER -a FBiH i Sindikata SO Direkcija uposlenici Direkcije Elektroprivrede BiH posjetili su 30.maja 2015. godine, Memorijalni centar u Potočarima gdje su polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast žrtvama najvećeg masakra u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.
15. maj 2015.
SBF 2015 - jedan region jedna ekonomija
Predstavnici Elektroprivrede BiH učestvovali su u radu šestog Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije koja je u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, održana od 13. do 14. maja 2015. godine u Sarajevu.
07. maj 2015.
Predstavnici kineske kompanije China Gezhouba Group co. u posjeti Vladi FBiH
S ciljem što skorijeg početka realizacije Projekta izgradnje Bloka 7 TE ¨Tuzla¨ , u sjedištu Vlade FBiH 06. maja 2015. godine, održan je sastanak Fadila Novalića, premijera, Reufa Bajrovića ministra energije, rudarstva i inudustrije, Jelke Mićević, ministrice finansija, dr.Elvedina Grabovice, generalnog direktora Elektroprivrede BiH, mr. Amila Kamenice, izvršnog direktora za kapitalne investicije i predstavnika kineske kompanije China Gezhouba Group co. koju je predvodio Lv Ze Xiang, potpredsjednik kompanije.
27. april 2015.
Ministar Bajrović u posjeti JP Elektroprivreda BiH: Predstavljeni rezultati poslovanja i planovi za budući period
U JP Elektroprivreda BiH, 27. aprila 2015. godine, održan je prvi radni sastanak mr. Reufa Bajrovića, ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, dr. Envera Agića, predsjednika i članova Nadzornog odbora, dr.Elvedina Grabovice, generalnog direktora i članova Uprave JP Elektroprivreda BiH, te predstavnika SEER –a BiH. Tokom sastanka ministar Bajrović je informisan o ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, aktuelnim aktivnostima i planovima za naredni period, posebno u vezi sa realizacijom razvojno investicionog ciklusa i procesom restrukturiranja kompanije.
27. april 2015.
JP Elektroprivreda BiH i ove godine jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH
JP Elektroprivreda BiH izabrana je u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća u istraživanju koje je proveo internet poslovni portal Posao.ba. Ove godine u konkurenciji je bilo 690 kompanija. Istraživanjem je obuhvaćeno 17.500 ispitanika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, prosječne starosne dobi od 26 do 30 godina. Većina ispitanika je s visokom stručnom spremom i trenutnim zaposlenjem. Rezultati istraživanja su pokazali da je najznačajniji faktor pri odabiru najpoželjnijih poslodavaca imidž kompanije u poslovnom svijetu, dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje.
23. april 2015.
Regionalni energetski forum: Investicije EPBiH su budućnost elektroenergetskog sistema BiH
Energetski potencijal BiH je neupitan, stoga je investitorima u energetski sektor potrebna efikasnija podrška države, istakao je dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH na Regionalnom energetskom forumu koji je od 21. do 22. aprila 2015. godine održan u Tuzli.
17. april 2015.
Energetski samit: Reforme energetskog sektor važne za evropski put BiH
Članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH i eksperti iz različitih oblasti u JP EPBiH učestvovali su u radu Energetskog samita - Investiranje u sektor energije (EIA) koji je u organizaciji USAID-a, a pod pokroviteljstvom Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH i Regulatorne komisije za energetiku RS, održan 15. i 16. aprila 2015. godine u Neumu.