Aktuelnosti

23. juli 2015.
E-račun, nova usluga JP Elektroprivreda BiH
JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo pruža mogućnost dostave računa za električnu energiju elektronskim putem, pri čemu bi kupcima koji se odluče za ovu uslugu bila ukinuta dostava računa na kućnu adresu
13. juli 2015.
HE ¨Una Kostela¨: Program prijateljskog okruženja EPBiH i grada Bihaća
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, potpisali su 6. jula 2015. godine, u Bihaću, ugovor o realizaciji Programa prijateljskog okruženja s ciljem rekonstrukcije i proširenja HE ¨Una Kostela¨ u okviru kojeg će u prvoj fazi sa 500.000,00 KM biti sufinansiran Projekat rekonstrukcije mosta preko rijeke Une, putem kojeg se sa magistralnog puta M14 pristupa naseljima Kostela i Brekovica i postrojenju HE ¨Una Kostela¨.
25. juni 2015.
Usvojen Izvještaj o poslovanju EPBiH za 2014. godinu
Predstavnici dioničara, usvojili su na 35. Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, održanoj 25. juna 2015. godine u Sarajevu, Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za 2014. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
09. juni 2015.
EPBiH na Sajmu Energa 2015.
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave EPBiH prisustvovali su svečanom otvaranju Međunarodnog sajma energije industrije i rudarstva – Energa 2015. koji se od 9. do 12. juna 2015. godine održava u Tuzli.
08. juni 2015.
EP BIH i RTV FBIH zaključile Memorandum o razumijevanju
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Džemal Šabić, generalni direktor Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine potpisali su Memorandum o poslovnom razumijevanju kojim se definiraju principi poslovne saradnje i dodatni angažman na povećanju efikasnosti naplate RTV takse na teritoriji Federacije, odnosno, Bosne i Hercegovine.
01. juni 2015.
Odata počast žrtvama genocida u Srebrenici
U organizaciji SEER -a FBiH i Sindikata SO Direkcija uposlenici Direkcije Elektroprivrede BiH posjetili su 30.maja 2015. godine, Memorijalni centar u Potočarima gdje su polaganjem cvijeća, minutom šutnje i učenjem Fatihe odali počast žrtvama najvećeg masakra u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.
15. maj 2015.
SBF 2015 - jedan region jedna ekonomija
Predstavnici Elektroprivrede BiH učestvovali su u radu šestog Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije koja je u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, održana od 13. do 14. maja 2015. godine u Sarajevu.
07. maj 2015.
Predstavnici kineske kompanije China Gezhouba Group co. u posjeti Vladi FBiH
S ciljem što skorijeg početka realizacije Projekta izgradnje Bloka 7 TE ¨Tuzla¨ , u sjedištu Vlade FBiH 06. maja 2015. godine, održan je sastanak Fadila Novalića, premijera, Reufa Bajrovića ministra energije, rudarstva i inudustrije, Jelke Mićević, ministrice finansija, dr.Elvedina Grabovice, generalnog direktora Elektroprivrede BiH, mr. Amila Kamenice, izvršnog direktora za kapitalne investicije i predstavnika kineske kompanije China Gezhouba Group co. koju je predvodio Lv Ze Xiang, potpredsjednik kompanije.
27. april 2015.
Ministar Bajrović u posjeti JP Elektroprivreda BiH: Predstavljeni rezultati poslovanja i planovi za budući period
U JP Elektroprivreda BiH, 27. aprila 2015. godine, održan je prvi radni sastanak mr. Reufa Bajrovića, ministra energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH, dr. Envera Agića, predsjednika i članova Nadzornog odbora, dr.Elvedina Grabovice, generalnog direktora i članova Uprave JP Elektroprivreda BiH, te predstavnika SEER –a BiH. Tokom sastanka ministar Bajrović je informisan o ostvarenim rezultatima u proteklom periodu, aktuelnim aktivnostima i planovima za naredni period, posebno u vezi sa realizacijom razvojno investicionog ciklusa i procesom restrukturiranja kompanije.
27. april 2015.
JP Elektroprivreda BiH i ove godine jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH
JP Elektroprivreda BiH izabrana je u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća u istraživanju koje je proveo internet poslovni portal Posao.ba. Ove godine u konkurenciji je bilo 690 kompanija. Istraživanjem je obuhvaćeno 17.500 ispitanika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, prosječne starosne dobi od 26 do 30 godina. Većina ispitanika je s visokom stručnom spremom i trenutnim zaposlenjem. Rezultati istraživanja su pokazali da je najznačajniji faktor pri odabiru najpoželjnijih poslodavaca imidž kompanije u poslovnom svijetu, dobar tretman zaposlenika i pozitivno radno okruženje.