Aktuelnosti

27. novembar 2018.
Usvojen Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2017. godinu
Pedeset i treća (redovna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 27. novembra 2018. godine u Sarajevu, usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2017. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
23. novembar 2018.
EPBiH i Općina Visoko: Uspješna saradnja na Projektu CoolHeating – u okviru Programa Evropske Komisije Horizon 2020
Na završnom sastanku timova Općine Visoko i JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, konzorcijalnih partnera na Projektu CoolHeating – u okviru Programa Evropske Komisije Horizon 2020, načelnica mr. sc. Amra Babić u ime Općine Visoko i prof. dr. Mustafa Musić, u ime JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, u prisustvu Tarika Begića pomoćnika federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, potpisali su Memorandum o razumijevanju za promociju sistema grijanja i hlađenja 4. generacije, što je jedna od projektnih obaveza
08. novembar 2018.
Sarajevo UNLIMITED 2018 - Zamjenski Blok 7 TE ¨Tuzla¨ nema alternativu
Zamjenski Bloka 7 u TE „Tuzla“, ima podršku svih učesnika u pripremi njegove izgradnje i finansiranja a JP Elektroprivreda BiH i konzorcij kineskih kompanija China Gezhouba Group Company Ltd. i China Energy Engineering Group Guandong Electric Power Design Institute Co., Ltd ostaju partneri u projektu, zaključak je Panela posvećenog Bloku 7 najvećoj poslijeratnoj investiciji u energetskom sektoru u BiH, održanog u okviru trećeg regionalnog foruma inovacija, poduzetništva i tehnologije Sarajevo Unlimited 2018.
06. novembar 2018.
O Bloku 7 TE ¨Tuzla¨ na Sarajevo Unlimited forumu
U okviru Sarajevo Unlimited 2018, Trećeg regionalnog foruma inovacija, poduzetništva i tehnologije, 07. novembra 2018. godine, biće održan Panel posvećen najvećoj investiciji u energetskom sektoru u posljednih 25 godina, Bloku 7 u TE ¨Tuzla¨.
26. oktobar 2018.
Zimsko računanje vremena - promjena u primjeni tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 28. oktobra 2018. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.
26. oktobar 2018.
Na RENEXPU BIH predstavljeni projekti EPBiH
Na Petom međunarodnom sajmu energetike, voda i okoliša - RENEXPO BiH, JP Elektroprivreda BiH je predstavila razvojne projekte: HE „Una Kostela“, HE „Kovanići“, MHE na Neretvici, VE „Podveležje“,VE „Vlašić“ i VE „Bitovnja“, te Projekat Upgrade DH koji se finansira iz sredstava EU Horizont 2020: Program istraživanja i inovacija Evropske Unije, a bavi se poboljšanjem energetske efikasnosti postojećih sistema daljinskog grijanja u Evropi. Projekat Upgrade DH je jedan od ukupno osam demonstracijskih slučajeva koji će se analizirati u okviru projekta Sistem daljinskog grijanja Tuzla, koji se toplinskom energijom snabdijeva iz TE „Tuzla“
25. oktobar 2018.
Čelni ljudi IEEE Power & Energy sekcije u posjeti EPBiH
U Sarajevu je periodu od 21. do 25. oktobra 2018.godine, u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, održana konferencija pod nazivom „2018 IEEE PES ISGT Europe“, posvećena elektroenergetskom sektoru na kojoj je učestvovalo oko 350 predstavnika iz 44 zemlje svijeta.
23. oktobar 2018.
Kineski partneri ne odustaju od realizacije Bloka 7 u TE „Tuzla“
JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo i kineski Konzorcij CGGC/GEDI, oglasili su se zajedničkim saopćenjem za javnost u vezi sa realizacijom Bloka 7 u TE „Tuzla“.
23. oktobar 2018.
VE Podveležje - Okončani radovi na realizaciji Ugovora LOT 3
U okviru priprema za izgradnju Vjetroparka ¨Podveležje¨ na Platou Podveležja, okončana je izgradnja pristupnih puteva, servisnih saobraćajnica, montažnih platoa za kranove i rekonstrukcija lokalne saobraćajnice.
18. oktobar 2018.
Obnovljivi izvori energije- imperativ na putu ka EU
JP Elektroprivreda BiH i Općina Visoko dio su projekta CoolHeating koji se realizuje u okviru Programa Evropske unije - HORIZON 2020, a čiji je cilj pružanje podrške implementaciji modularnih sistema grijanja i hlađenja na bazi obnovljivih izvora energije u zajednicama Jugoistočne Evrope.