Aktuelnosti

11. decembar 2018.
Elektromobilnost jedan od strateških pravaca razvoja EPBiH
U Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH, 11.decembra 2018. godine, održana je Konferencija o elektromobilnosti “Evropski trendovi i domaće perspektive“, novom konceptu mobilnosti , sa korištenjem vozila koja umjesto konvencionalnih goriva koriste električnu energiju.
11. decembar 2018.
Potpisani ugovori za nabavku uglja u 2019.godini
JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo potpisalo je ugovore sa pet rudnika iz sastava Koncerna EPBiH: RMU “Kakanj”, RMU “Đurđevik”, RMU “Zenica”, RMU “Abid Lolić - Bila” i RU “Gračanica”, te sa RMU „Banovići“ za nabavku potrebnih količina uglja za proizvodnju električne i toplotne energije u 2019. godini
08. decembar 2018.
Pobjednici EPBiH HACKATHON 2018 su Amina Aljićević, Emir Avdispahić i Muhamed Delalić
Pobjednik takmičenja EPBiH Hackaton 2018 je ekipa Build IT koju čine Amina Aljićević, Emir Avdispahić i Muhamed Delalić. Drugoplasirana je ekipa Queue u sastavu Haris Muharemović, Ajdin Garibović i Džan Kukuljac dok treće mjesto dijele timovi Brewing Java kojeg čine Haris Jašarević, Ida Bajrami, Aldin Beriša i Mehmed Tukulić i „we#“ u sastavu Ali Husić, Adin Čebić i Kemal Hrelja.
07. decembar 2018.
Počeo EPBiH HACKATHON 2018 -- takmičenje studenata u razvoju softverskih rješenja
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH u toku je 24-satno takmičenje studenata visokoškolskih ustanova iz Kantona Sarajevo u izradi softverskih rješenja - „EPBiH Hackathon 2018“.
29. novembar 2018.
Zakazana Pedeset četvrta (vanredna) Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo
Pedeset četvrta (vanredna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d.-Sarajevo biće održana13.12.2018. godine, u Sarajevu, u prostorijama Poslovno - tehničke zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, ulica Vilsonovo šetalište 15, s početkom u 10,00 sati
27. novembar 2018.
Usvojen Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2017. godinu
Pedeset i treća (redovna) Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 27. novembra 2018. godine u Sarajevu, usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo za 2017. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
23. novembar 2018.
EPBiH i Općina Visoko: Uspješna saradnja na Projektu CoolHeating – u okviru Programa Evropske Komisije Horizon 2020
Na završnom sastanku timova Općine Visoko i JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, konzorcijalnih partnera na Projektu CoolHeating – u okviru Programa Evropske Komisije Horizon 2020, načelnica mr. sc. Amra Babić u ime Općine Visoko i prof. dr. Mustafa Musić, u ime JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, u prisustvu Tarika Begića pomoćnika federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, potpisali su Memorandum o razumijevanju za promociju sistema grijanja i hlađenja 4. generacije, što je jedna od projektnih obaveza
08. novembar 2018.
Sarajevo UNLIMITED 2018 - Zamjenski Blok 7 TE ¨Tuzla¨ nema alternativu
Zamjenski Bloka 7 u TE „Tuzla“, ima podršku svih učesnika u pripremi njegove izgradnje i finansiranja a JP Elektroprivreda BiH i konzorcij kineskih kompanija China Gezhouba Group Company Ltd. i China Energy Engineering Group Guandong Electric Power Design Institute Co., Ltd ostaju partneri u projektu, zaključak je Panela posvećenog Bloku 7 najvećoj poslijeratnoj investiciji u energetskom sektoru u BiH, održanog u okviru trećeg regionalnog foruma inovacija, poduzetništva i tehnologije Sarajevo Unlimited 2018.
06. novembar 2018.
O Bloku 7 TE ¨Tuzla¨ na Sarajevo Unlimited forumu
U okviru Sarajevo Unlimited 2018, Trećeg regionalnog foruma inovacija, poduzetništva i tehnologije, 07. novembra 2018. godine, biće održan Panel posvećen najvećoj investiciji u energetskom sektoru u posljednih 25 godina, Bloku 7 u TE ¨Tuzla¨.
26. oktobar 2018.
Zimsko računanje vremena - promjena u primjeni tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedjelju 28. oktobra 2018. godine, doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. jeftinije i skuplje električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo.