Aktuelnosti

04. juli 2012.
JP EPBiH najveća kompanija u BiH po prihodu, investicijama i izdvajanjima za zaštitu okoliša
U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu 4. jula 2012. godine održan je 25. jubilarni izbor ""100 najvećih kompanija u BiH"" koji organizuju Poslovne novine, izdanje Privredne štampe d.o.o. iz Sarajeva, a koje ove godine obilježavaju 40 godina postojanja. Na tradicionalnoj manifestaciji dodjeljena su priznanja prvoplasiranim u kategoriji malih, srednjih i velikih preduzeća.
02. juli 2012.
SAP za uspješnije upravljanje imovinom, troškovima i investicijama
Od 2. jula 2012. godine u svim organizacionim dijelovima Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH počela je primjena SAP informacionog sistem za upravljanje finansijama. SAP sistem za JP Elektroprivredu BiH znači povećanje efikasnosti i profitabilnosti kroz bolje upravljanje imovinom, troškovima i investicijama. Cjelokupna integrisanost sistema i podataka osigurat će kvalitetniji protok informacija kroz cijelu kompaniju i napredniji controlling u svim poslovnim funkcijama.
26. juni 2012.
Usvojen Izvještaj o poslovanju JP EPBiH za 2011.godinu
Predstavnici dioničara su na 26. Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH održanoj 26. juna 2012. godine, usvojili Izvještaj o poslovanju JP EPBiH za 2011. godinu sa finansijskim izvještajem, izvještajima vanjskog revizora te izvještaje o radu Nadzornog odbora i Odbora za reviziju.U 2011. godini JP Elektroprivreda BiH ostvarila je ukupan prihod u iznosu 958,5 miliona KM. Iskazana dobit kompanije u protekloj godini je 1.483.566,13 KM.
22. juni 2012.
Povećana potrošnja električne energije uslijed visokih temperatura
Uslijed izuzetno visokih temperatura u posljednjih nekoliko dana došlo je do povećanja ukupne potrošnje električne energije na području koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH. Povećanje ukupne potrošnje električne energije rezultat je upotrebe klima uređaja i uređaja za rashlađivanje.
18. juni 2012.
Humanost na djelu: Nove količine krvi za Kantonalnu bolnicu Zenica
Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi JP Elektroprivreda BiH organizovala je 15. juna 2012. godine u Zavidovićima akciju darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica. Krv je darovalo 43 dobrovoljnih davalaca iz podružnica elektrodistribucija: Sarajevo, Zenica, Travnik, Zavidovići i Tešanj kao i proizvodnih dijelova - HE na „Neretvi“ i TE „Tuzla“ te Direkcije JP EPBiH.
14. juni 2012.
Brzom intervencijom, otklonjen kvar na područjima općina Centar i Novo Sarajevo
Uslijed kvara na 110 kilovoltnoj trafostanici Elektroprijenosa BiH u 16,42 sati bez napajanja električnom energijom je ostao dio kupaca koje snabdijeva JP Elektroprivreda BiH na područjima općina Centar i Novo Sarajevo. Brzom intervencijom dežurnih ekipa na terenu kvar je u 17,37 sati otklonjen i snabdijevanje kupaca na ovim lokalitetima je normalizovano.
13. juni 2012.
Cijena električne energije u BiH- najniža u Evropi
Prema izvještaju statističkog ureda Evropske unije (EUROSTAT) o cijenama električne energije u 32 zemlje Evrope, cijena ovog energenta najniža je u Bosni i Hercegovini. Izvještaj sadrži podatke o cijenama u periodu juli – decembar 2011.godine, za dvije kategorije kupaca, domaćinstva i industrijske kupce. Prosječna cijena električne energije za domaćinstva koja snabdijeva JP EP BIH u drugom polugodištu 2011. godine, iznosila je 13,81 feninga po kWh (bez poreza), odnosno 16,16 feninga po kWh (s porezom). U 27 zemalja Evropske unije, prosječna cijena ovog energenta u istom periodu iznosila je 35,93 feninga po kWh.
13. juni 2012.
Projekt izgradnje Bloka 7 TE "Tuzla" predstavljen na Danima energetike i rudarstva
U okviru ovogodišnjeg Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva u Tuzli su održani Dani energetike i rudarstva u organizaciji Vlade Tuzlanskog kantona. Stručni programski sadržaj Sajma omogućio je posjetiocima uvid u aktuelno stanje u energetskom sektoru.
12. juni 2012.
Okrugli sto u Tuzli - Najbolje raspoložive tehnike za velika ložišta
Uporedo sa Međunarodnom konferencijom Energa 2012, u Tuzli je održan i Okrugli sto o temi ""Najbolje raspoložive tehnike za velika ložišta (BAT) na Zapadnom Balkanu"", čiji je organizator Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) i Regionalni centar za obrazovanje i informisanje iz održivog razvoja za jugoistočnu Europu (REIC).Povod za organizovanje Okruglog stola je završetak rada na projektu “Podrška implementaciji IPPC Direktive u Bosni i Hercegovini“ i potreba za usvajanjem bosanskohercegovačkog BAT-a za velika ložišta i drugih podzakonskih akata.
11. juni 2012.
Održano više od 1000 kurseva za buduće korisnike FMIS -a
Peti sastanak Upravljačkog odbora projekta „Proširenje (Roll-out) SAP informacionog sistema za upravljanje finansijama FMIS - Financial Management Information System", održan je 07. juna 2012. godine u prostorijama Termoelektrane "Tuzla"Voditelj projekta u ime JP EPBiH Edin Mujagić, izvršni direktor za ekonomske poslove i Mirko Slovjak voditelj projekta iz vodeće regionalne konzalting kompanije za SAP rješenja b4b d.o.o. Zagreb, upoznali su članove Upravljačkog odbora sa završenim i predstojećim aktivnostima u realizaciji SAP-a.