Aktuelnosti

27. septembar 2013.
KfW odobrila Elektroprivredi BiH grant sredstva u iznosu 1,42 miliona eura
Njemačka razvojna banka KfW odobrila je JP Elektroprivreda BiH grant sredstva za finansiranje tehničke asistencije na projektima HE „Kovanići“, HE „Janjići“ i Vjetropark „Podveležje“, u ukupnom iznosu 1,42 miliona eura.
26. septembar 2013.
Izglasano povjerenje članovima Nadzornog odbora JP EPBiH
Dioničari Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH na 29. Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, koja je održana 26. septembra 2013. godine u Sarajevu, izglasali su povjerenje članovima Nadzornog odbora JP EPBiH.
25. septembar 2013.
Javnosti predstavljen Projekat izgradnje HE "Ustikolina"
Na Javnoj raspravi ocjene Studije o procjeni uticaja na okoliš HE ¨Ustikolina¨, održanoj 25. septembra 2013. godine u Ustikolini u organizaciji Federalnog ministarstva okoliša i turizma i JP EPBiH, Predstavnici Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, predstavili su Projekat izgradnje HE ¨Ustikolina¨.
25. septembar 2013.
Zastupnički dom Parlamenta FBiH dao saglasnost za kreditno zaduženje JP EPBiH
Zastupnički dom Parlamenta FBiH, 24. septembra 2013.godine, dao je saglasnost za kreditno zaduženje JP Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo kod Evropske Banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju projekta izgradnje HE „Vranduk“ i projekta Rehabilitacije i proširenja kapaciteta HE „Una Kostela“ u iznosu 35 miliona Eura. Od odobrenog iznosa, za izgradnju HE ¨Vranduk¨ planirana su sredstva od 26 miliona Eura, dok je za HE ¨Una Kostela¨ planiran iznos od 9 miliona Eura.
24. septembar 2013.
Dr.Elvedin Grabovica čestitao reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci titulu prvaka Evrope
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, prisustvovao je press konferenciji organiziranoj povodom velikog uspjeha reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci - osvajanja titule prvaka Evrope osmi put.
18. septembar 2013.
EBRD odobrio JP EPBiH kredit od 35 miliona Eura
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je JP Elektroprivreda BiH kredit u iznosu 35 miliona Eura za realizaciju projekata izgradnje HE ¨Vranduk¨ i rehabilitaciju i proširenje kapaciteta HE ¨Una Kostela¨ (Unsko – sanski kanton), po povoljnim uslovima kreditiranja. Kredit je odobren nakon što su ispunjeni svi neophodni ekonomski, tehnički i okolinski preduslovi.
17. septembar 2013.
97 stručnjaka iz JP EPBiH na 11. Savjetovanju BH K CIGRE predstavljaju radove
Svečanim otvaranjem, u Neumu je počelo sa radom Jedanaesto savjetovanje Bosanskohercegovačkog komiteta Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme - BH K CIGRE. Akademik Rusmir Mahmutćehajić, predsjednik BH K CIGRE, u pozdravnom je obraćanju istakao važnost BH K CIGRE za bosanskohercegovačko društvo.
16. septembar 2013.
Rudarijada 2013.
U organizaciji Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, osam sindikalnih organizacija rudnika uglja pod zastavom jedinstvenog sindikata, nakon dvanaest godina uzelo je učešće na radničkim sportskim igrama pod nazivom ˝RUDARIJADA 2013.˝, održanim 14.09. 2013. godine u Tuzli.
11. septembar 2013.
TE ¨Kakanj¨ ostvarila najveću jednomjesečnu proizvodnju u posljednjih 17 godina
Termoelektrana ¨Kakanj¨ je u avgustu 2013. godine, proizvela 268.095 MWh električne energije, čime je ostvarena najveća jednomjesečna proizvodnja u posljednjih 17 godina. Očekivanja su da će do kraja 2013. godine, TE ¨Kakanj¨ premašiti prošlogodišnju proizvodnju električne energije od 2.487 GWh.
05. septembar 2013.
Druga hidroelektrana na rijeci Bosni : Posjeta lokaciji HE Janjići
Predstavnici JP Elektroprivreda BiH, Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH, Komisije za koncesije FBiH, Općine Zenica i mjesnih zajednica Gorica, Putovo, Drivuša i Janjići, posjetili su 05. septembra 2013. godine, lokaciju na kojoj je planirana izgradnja Hidroelektrane ¨Janjići¨ na rijeci Bosni .