Aktuelnosti

29. februar 2012.
JP Elektroprivreda BiH: Od 1. marta novi korisnici subvencija
Od 1. marta ove godine, Odlukom Vlade FBiH pravo na subvenciju imaju penzioneri koji primaju zajamčenu penziju (414,30 KM) i penziju do iznosa zajamčene, koje je u tekućem mjesecu isplatio Zavod PIO/MIO Federacije BiH, a čija mjesečna potrošnja ne prelazi 268 kilovatsati ( prema podacima Elektroprivrede BiH, prosječna potrošnja domaćinstava koje snabdijeva JP EP BiH).
24. februar 2012.
Šest radnika preduzeća "21.decembar" Zenica, zaposleno u Koncernu EPBiH
Od danas, šest radnika Ugostiteljskog, trgovačkog i turističkog društva “21. decembar” Zenica – u stečaju, radnici su Rudnika mrkog uglja "Zenica" koji posluje u sastavu Koncerna EP BiH. Iako JP EP BiH nije nadležna za rješavanje statusa radnika preduzeća "21.decembar", na sastanku održanom 2o.februara ove godine u JP EP BiH iskazana je spremnost Uprave JP EP BiH da se određeni broj radnika koji ispunjavaju potrebne uslove, zaposli u proizvodnji RMU "Zenica".
23. februar 2012.
SAP: Efiksanije upravljanje poslovnim procesima
Treći sastanak Upravljačkog odbora projekta „Proširenje (Roll-out) SAP informacionog sistema za upravljanje finansijama FMIS - Financial Management Information System sa dr Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom JP EP BiH na čelu, održan je 22.2. 2012. godine u prostorijama JP EPBiH.
22. februar 2012.
JP EPBiH poklonila 88.672 štedne sijalice
JP Elektroprivreda BiH je okončala akciju „Štedne sijalice socijalno ugroženim kategorijama stanovništva„ u kojoj je penzionerima s najnižom penzijom i korisnicima stalne novčane pomoći poklanjala po dvije štedne sijalice.U kampanji pomoći, koju je realizovala od 9. januara do 16. februara ove godine u svim elektrodistributivnim podružnicama, JP Elektroprivreda BiH je kupcima darovala ukupno 88.672 štedne sijalice.
22. februar 2012.
Nadzorni odbor JP EPBIH: čestitke i podrška Upravi i uposlenicima Javnog preduzeća
Nadzorni odbor JP Elektroprivreda BiH čestitao je Upravi JP EP BiH na čelu s dr Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom i svim uposlenicima na očuvanju integriteta sistema JP EP i kontinuiranom snabdijevanju kupaca električnom energijom u vanrednim okolnostima.
21. februar 2012.
Usvojen Plan poslovanja JP EPBIH za period 2012.-2014.
Predstavnici dioničara na 24. Skupštini JP EP BiH održanoj 21. februara 2012. godine, usvojili su Plan poslovanja JP EP BiH za period 2012.- 2014. godina. U trogodišnjem periodu JP EPBiH planira u djelatnosti proizvodnje, distribucije, snabdijevanja i trgovine, u kapitalna ulaganja i ostale zajedničke projekte investirati oko 1, 36 milijardi KM iz vlastitih i eksternih izvora finansiranja , od čega je za kapitalna ulaganja predviđeno oko 800 miliona KM. Planirano je investiranje u 11 novih proizvodnih objekata od kojih bi dva trebalo da budu puštena u pogon u ovom trogodišnjem periodu. U 2012 . godini planirana je dobit oko 11 miliona KM.
20. februar 2012.
Iako nije nadležna, JP EPBiH spremna pomoći preduzeću "21. decembar" Zenica
članovi Uprave JP EP BiH Mensura Zuka, izvršna direktorica za pravne i kadrovske poslove i Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju, primili su delegaciju Štrajkačkog odbora Ugostiteljskog, trgovačkog i turističkog društva “21. decembar” Zenica – u stečaju. Radnici preduzeća “21. decembar”, koje je do rata poslovalo u sastavu Rudnika mrkog uglja “Zenica” upoznali su članove Uprave JP EP BiH sa dugogodišnjim problemima ovoga preduzeća.
17. februar 2012.
Povećanje proizvodnje u TE „Kakanj“ – Blok 6 ponovo u pogonu
U Termoelektrani „Kakanj“ je nakon 11 mjeseci zastoja zbog revitalizacije, pušten u probni rad Blok 6 - 110 MW. Ulazak u pogon Bloka 6 će JP Elektroprivreda BiH omogućiti povećanje proizvodnje za dodatnih 600 miliona kWh električne energije, a rudarima za ovu proizvodnju na godišnjem nivou isporuku više od 500 hiljada tona uglja.
17. februar 2012.
Na području Općine Vareš osam trafo područja bez električne energije
Zbog kvara na 1O kilovoltnom dalekovodu "Pajtov han", na području općine Vareš bez električne energije su trafo područja Karalići, Brgule, Lalića mlin, Toljenak, Zubeta, Golo brdo, Ravne i Doli. Veliki nanosi snijega i izrazito neprohodan teren otežavaju pristup elektromonterskim ekipama ovom lokalitetu.
17. februar 2012.
Preporuka svim članicama Koncerna–mjere zaštite od mogućih poplava
JP Elektroprivreda BiH uputila je Preporuku za poduzimanje preventivnih mjera zaštite i spašavanja od prirodnih i drugih nesreća svim organizacionim jedinicama u okviru JP EP BiH i zavisnim društvima - rudnicima uglja koji su u sastavu Koncerna EP BiH.Uz mjere koje se provode u trenutnoj situaciji uzrokovanoj obilnim sniježnim padavinama u proteklom periodu, Preporuka ukazuje i na potrebu provođenja preventivnih mjera zaštite od poplava, koje bi moglo prouzrokovati naglo otapanja snijega i leda.