Aktuelnosti

05. april 2012.
145,8 miliona KM za zaštitu okoliša
145,8 miliona KM za zaštitu okolišaZa projekte iz domena zaštite okoliša i prirodnih resursa, JP EPBiH je u prošloj godini izdvojila 145.851.768 KM. U Izvještaju o zaštiti okoliša JP Elektroprivreda BiH za 2011.godinu, navedeno je da je u cilju smanjenja emisije zagađujućih materijala iz termoelektrana „Kakanj“ i „Tuzla“, u modernizaciju i rekonstrukciju postojećih objekata i naknade za zagađenje zraka, uloženo 116,7 miliona KM. JP EPBiH je u projekte zaštite okoliša i prirodnih resursa na području Hidroelektrana na Neretvi i elektrodistribucije, vodne naknade, projekte iz oblasti kapitalnih investicija i realizaciju programa Power IV, investirala više od 29 miliona KM.
02. april 2012.
Za 20. april, zakazana 25. Skupština JP Elektroprivreda BiH
Na osnovu Zakona o privrednim društvima FBiH i Statuta Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, Nadzorni odbor JP EPBiH sazvao je Dvadeset petu Skupštinu Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, koja će se održati 20. aprila 2012. godine u prostorijama Energoinvesta d.d. Sarajevo u ulici Hamdije čemerlića broj 2, s početkom u 11 sati.
30. mart 2012.
Više od 700 hiljada KM za elektrodistributivnu mrežu u Zenici
Uporedo s izgradnjom glavne gradske magistrale u Zenici, Javno preduzeće Elektroprivreda BiH planira uređenje kompletne elektrodistributivne mreže na trasi buduće magistrale. Vrijednost investicije, koju će sufinansirati JP EPBiH i Općina Zenica je 1.470.000,00 KM, od čega je JP Elektroprivreda BiH izdvojila 785.000 KM vlastitih sredstava.
21. mart 2012.
Preokret u odnosima JP Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB-prva zajednička sjednica
U prostorijama Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine održana je prva zajednička sjednica uprava JP Elektroprivreda BIH i JP Elektroprivreda HZ HB kojom su predsjedavali dr Elvedin Grabovica i Nikola Krešić, generalni direktori dviju federalnih elektroenergetskih kompanija.
19. mart 2012.
Paljenje rastinja, opasnost za građane i elektro mrežu
Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH ukazujemo na, u posljednje vrijeme izražen problem nekontrolisanog paljenja rastinja prilikom čišćenja njiva i tokom izvođenja proljetnih radova u poljima, što za posljedicu ima oštećenja i uništenje dijelova nadzemne visokonaponske i niskonaponske mreže i uzrokuje zastoje u napajanju potrošača električnom energijom.
15. mart 2012.
Delegacija Japana u posjeti JP EPBiH
Delegacija Japana koju je predvodio Mr. Satoru Watanabe, rukovodilac sektora za centralnu i jugoistočnu Evropu ispred Ministarstva ekonomije, trgovine i industrije Japana i Yoshiaki Makino, prvi sekretar Ambasade Japana i šef Odjela za ekonomsku saradnju posjetila je 14. marta Javno preduzeće Elektroprivredu Bosne i Hercegovine gdje su se susreli sa predstavnicima JP EPBiH na čelu sa mr. Amilom Kamenicom izvršnim direktorom za kapitalne investicije.
15. mart 2012.
Stigli prvi računi za nove korisnike subvencija
Novim korisnicima subvencija, Javno preduzeće Elektroprivreda BiH distribuirala je prve račune za utrošenu električnu energiju umanjene za iznos subvencije. Izmijenjenom Odlukom Vlade FBIH o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciju energetske efikasnosti, od 1. marta ove godine pravo na subvenciju imaju i penzioneri koji primaju penziju do iznosa zajamčene penzije do 414,30 KM i zajamčenu penziju od 414,30 KM koju je u tekućem mjesecu isplatio Zavod PIO/MIO Federacije BiH, a čija mjesečna potrošnja ne prelazi 268 kilovatsati.
06. mart 2012.
Uposlenici TE "Kakanj" darovali krv Kantonalnoj bolnici Zenica
Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrane "Kakanj" organizovala je 6. marta akciju darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica. Pozivu se odazvalo 45 uposlenika TE "Kakanj". Dr. Marko Samardžić iz Kantonalne bolnice Zenica je istakao dobru organizaciju akcije i naveo uposlenika TE "Kakanj" kao primjer drugima kada su u pitanju humanitarne aktivnosti.Dobrovoljne davaoce krvi TE "Kakanj" ovom prilikom posjetila je i prim. dr. Senka Balorda, ministrica zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu.
05. mart 2012.
Izdat nalog za uključenje električne energije Tč "Ključ"
Elektrodistribucija Sarajevo je izdala nalog za uključenje električne energije Tvornici čarapa "Ključ "nakon što je izmiren dug za električnu energiju.Ranije je izdat nalog za uključenje električne energije Grasovoj garaži u kojoj se vrši pregled vozila kako bi se gradski saobraćaj odvijao neometano.
05. mart 2012.
Nakon Tč "Ključ" i za KJKP "Gras" izdat nalog za uključenje električne energije
Nakon što je dogovorena dinamika izmirenja duga, Elektrodistribucija Sarajevo je izdala nalog za nastavak isporuke električne energije Upravnoj zgradi KJKP Gras . Prethodno električna energija je uključena i Tvornici čarapa "Ključ".