Aktuelnosti

29. maj 2012.
Pušten u rad Blok 6 u TE "Kakanj" - Investicija vrijedna 94,4 miliona KM
Nermin Nikšić, predsjednik Vlade FBiH pustio je u rad revitalizirani Blok 6 u Termoelektrani "Kakanj" snage 110 MW, za šta je JP Elektroprivreda BiH izdvojila 94,4 miliona KM vlastitih sredstava. Premijer Nikšić je u obraćanju prisutnim zvanicama naglasio da se ovom investicijom potvrđuje stav Vlade i Uprave EPBiH da se mora prekinuti višegodišnja praksa pričanja o investicijama u milijardama, ali bez realizacije. Ovo je najbolji dokaz da smo prestali s praksom priče i prešli na djela, kazao je.
25. maj 2012.
Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda RS – Razgovori o zajedničkim investicijama
U Sarajevu je 25.maja 2012. godine održan prvi zajednički sastanak uprava JP Elektroprivrede BiH i Elektroprivrede RS na kojoj je razgovarano o temama od zajedničkog interesa i modalitetima za uspostavu i unapređenje međusobne saradnje.Posebno je istaknuta potreba za zajedničkim nastupom u aktivnostima na obezbjeđenju sredstava za realizaciju kapitalnih ulaganja u elektroenergetske objekte.
17. maj 2012.
Investitorima predstavljeni projekti JP EPBiH
Projekti koje Javno preduzeće Elektroprivreda BiH planira graditi u narednom periodu, prezentirani su tokom drugog dana održavanja Sarajevo Business Foruma. O mogućnostima investiranja u razvojne projekte JP EPBiH putem partnerstva odnosno zajedničkog ulaganja (joint ventures), u okviru panela „Energija i potencijal prirodnih resursa za investiranje – vodiči ka rastu“, govorio je dr Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH. Dr Grabovica je pozvao potencijalne investitore na saradnju prilikom realizacije planiranih projekata JP EPBiH, posebno Bloka 7 u TE „Tuzla“.
16. maj 2012.
Počeo Treći Sarajevo Business Forum
Sarajevo Business Forum, treća međunarodna investicijska konferencija u organizaciji Bosna Bank Internacional i Grupe Islamske Banke za razvoj - IDB, počeo je danas u Sarajevu. Na Forumu učestvuje 350 investitora iz 25 zemalja. Prijavljeno je 137 projekata ukupne vrijednosti od 8,5 milijardi eura.
14. maj 2012.
Bez električne energije oko 70 kupaca u BPK
Uslijed kvarova na 10 kilovoltnom dalekovodu na području Grepka i 20 kilovoltnom dalekovodu u općini Pale-Prača , uzrokovanih snježnim padavinama, na području Bosansko-podrinjskog kantona bez električne energije je oko 70 kupaca koje snabdijeva JP Elektroprivreda BiH. Elektromonterske ekipe su na terenu i do kraja dana je planirana ponovna uspostava napajanja električnom energijom.
11. maj 2012.
JP Elektroprivreda BiH drugi najpoželjniji poslodavac u BiH
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine izabrano je za drugog najpoželjneg poslodavca u BiH u 2012. godini u istraživanju internet poslovnog portala ""Posao.ba"".Priznanje koje je dodijeljeno JP Elektroprivreda Bosne i Hecegovine uručeno je Mensuri Zuka , izvršnoj direktorici za pravne i kadrovske poslove JP EPBiH.
11. maj 2012.
Sindikati rudara zadovoljni obimom ulaganja u rudnike
Na sastanku Uprave JP EPBiH s predstavnici Sindikata radnika zaposlenih u rudnicima BiH, Sindikata rudara u FBiH i Sindikata elektroenergetskih radnika BiH, kojim je predsjedavao dr Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, analiziran je dosadašnji angažman u realizaciji ulaganja u modernizaciju rudnika i realizaciji aktivnosti na racionalizaciji poslovanja.
07. maj 2012.
Proizvodni proces u Rudniku „Breza“ i dalje obustavljen
Nakon teške nesreće koja se dogodila jučer u Rudniku mrkog uglja „Breza“, u kojoj je život izgubio rudar Sakib Tatarević, proizvodni proces u Rudniku je i dalje obustavljen.Obdukcija tijela poginulog rudara Sakiba Tatarevića biće obavljena u poslijepodnevnim satima u prostorijama Gradskih grobalja u Visokom.
07. maj 2012.
Počela podjela štednih sijalica
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH od danas nastavlja provoditi kampanju podjele štednih sijalica. U nastavku kampanje, po jedna štedna sijalica biće poklonjena penzionerima koji koriste penziju do iznosa zajamčene penzije (414,30KM ),uključujući i zajamčeni iznos i korisnicima stalne novčane pomoći.
27. april 2012.
Elektroprivreda nastavlja kampanju podjele štednih sijalica
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH će od 07.05.2012. godine, nastaviti provoditi kampanju podjele štednih sijalica.. U nastavku kampanje, po jedna štedna sijalica biće poklonjena penzionerima koji koriste penziju do iznosa zajamčene penzije (414,30KM ),uključujući i zajamčeni iznos i korisnicima stalne novčane pomoći.