Aktuelnosti

28. mart 2014.
Nova investicija JP EPBIH:Dva dampera vrijedna 4,6 miliona KM za RMU ¨Đurđevik¨
U RMU ¨Đurđevik¨, 28.marta 2014. godine u prisustvu dr. Elvedina Grabovice, generalnog direktor JP Elektroprivreda BiH i Senada Sarajlića, izvršnog direktor za proizvodnju, Zijad Rahimić, direktor RMU ¨Đurđevik¨ i Boro Katanić, direktor PREMAR Services AG, Švajcarska potpisali su Ugovor o nabavci dva damper kamiona marke BELAZ 75131, nosivosti 136t.
28. mart 2014.
Ljetno računanje vremena - promjene u primjeni dnevnih tarifnih stavova
Prelaskom na ljetno računanje vremena, 30.marta 2014. godine, dolazi i do promjene u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova ( period kada je tzv. jeftinija i skuplja električna energija).
26. mart 2014.
Uručen Plan upravljanja nacionalnim spomenikom Stari grad Vranduk
Nermin Nikšić, premijer FBiH, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica sa saradnicima, posjetili su 26. marta 2014. godine, lokalitet buduće Hidroelektrane ¨Vranduk¨. Povod za posjetu su prije dva mjeseca započeti pripremni i istražni radovi za početak izgradnje prve hidroelektrane u sistemu JP EPBiH u poslijeratnom periodu, objava međunarodnog javnog poziva za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija zainteresovanih za učešće u izgradnji HE ¨Vranduk¨ i uručenje Plana upravljanja za održavanje Nacionalnog spomenika Stari grad Vranduk.
21. mart 2014.
Koncesija za HE “Janjići”
Vlada FBiH donijela je Odluku o dodjeli koncesije i visini koncesione naknade za izgradnju HE “Janjići” snage 13,3 MW, na rijeci Bosni, a po samoinicijativnoj ponudi JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo.
20. mart 2014.
Objavljen tender za izgradnju HE ¨Vranduk¨
JP Elektroprivreda BiH objavila je međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE ¨Vranduk¨. Javni poziv se odnosi na izradu projektne dokumentacije (glavni i izvedbeni projekat), proizvodnju, isporuku i montažu opreme, izvođenje građevinskih radova, testiranje postrojenja i puštanje u pogon.
19. mart 2014.
Dr.Grabovica o novim proizvodnih objektima JP EPBiH i pratećim efektima izgradnje
Na centralnoj svečanosti obilježavanja, 22. marta – Svjetskog dana voda, koja se od 19. do 20. marta 2014. godine, održava u Zenici, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH predstavio je koncept razvoja elektroenergetskih objekata u JP Elektroprivreda BiH i analizu pratećih efekata u periodu izgradnje i korištenja novih proizvodnih kapaciteta.
14. mart 2014.
U Direkciji uspješno okončan prvi nadzorni audit integriranog sistema upravljanja
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH, 13. marta 2014. godine, uspješno je proveden prvi nadzorni audit prema zahtjevima standarda EN ISO 9001:2008 i OHSAS 18001:2007.
11. mart 2014.
Bez kompanija kao što je JP EPBiH uspjeh bosanskohercegovačke košarke ne bi bio moguć
Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH i Igor Stojanović, direktor svih košarkaških reprezentacija BiH, uručili su zahvalnicu dr. Elvedinu Grabovici, generalnom direktoru JP Elektroprivreda BiH, prijatelju Košarkaškog saveza BiH.
07. mart 2014.
Grant za Vjetropark “Vlašić”
Vlada FBiH donijela je Odluku o davanju saglasnosti za prihvatanje granta Europske investicijske banke za Vjetropark “Vlašić” u iznosu od 755.000 eura. U okviru tehničke pomoći, u skladu sa Okvirom za ulaganje u zapadni Balkan, prošle godine je zaključen sporazum između Evropske investicijske banke (EIB), Bosne i Hercegovine i Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo kojim je EIB učinila Bosni i Hercegovini dostupnim grant sredstva u ovom iznosu.
07. mart 2014.
Sredstva za gradnju nove dvije hidroelektrane
Vlada FBiH prihvatila je zaduženje Federacije BiH po Sporazumu o zajmu i projektu između Kreditanstalt fur Wiederaufbau (KfW), Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo u iznosu od 30.000.000 eura, s ciljem izgradnje Hidroelektrane „Janjići“.