Aktuelnosti

05. juni 2013.
Zakazana 28. Skupština JP EPBiH
Dvadeset i osma Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo biće održana 26.06.2013. godine, u Sarajevu, u prostorijama Energoinvest d.d. Sarajevo, Ulica Hamdije Čemerlića 2, s početkom u 10,00 sati.
05. juni 2013.
Energa 2013 : Stručnjaci iz JP EPBiH i rudnika o aktuelnim temama iz energetike
Svečanom otvaranju međunarodne konferencije Energa 2013., pratećeg stručnog sadržaja Sajma energije, industrije i rudarstva, koji se od 4. do 6. juna 2013. godine održava u Tuzli, prisustvovao je dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH.
04. juni 2013.
Premijer Nikšić posjetio izložbeni prostor JP EPBiH
Prvog dana održavanja Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva u Tuzli, izložbeni prostor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH posjetili su Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i Erdal Trhulj, ministar energije, rudarstva i industrije u Vladi FBiH.
03. juni 2013.
JP EPBiH na Međunarodnom sajmu energije, industrije i rudarstva u Tuzli
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine učestvovat će na Međunarodnom sajmu energije, industrije i rudarstva koji se od 4. do 7. juna 2013. godine održava u Tuzli. Uz slogan Thinking the future - Misliti na budućnost, koncept i svi programski sadržaji Sajma i prateće stručne konferencije Energa posvećeni su modernoj, održivoj i efikasnoj energetskoj budućnosti. Posjetitelji Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva 2013. u Tuzli imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem i razvojnim projektima JP EPBiH i Koncerna EPBiH.
31. maj 2013.
Računi za električnu energiju, na šalterima poslovnica JP EPBIH, plaćaju se bez lične karte
Za plaćanje računa za električnu energiju nije potreban nikakav identifikacioni dokument i računi se mogu platiti kako na naplatnim mjestima JP EPBiH, tako i u svim bankama i poslovnicama BH Pošte.
31. maj 2013.
Ruske kompanije zainteresovane za saradnju sa BiH
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, boravi u okviru delegacije zvaničnika i privrednika iz Bosne i Hercegovine, u radnoj posjeti Ruskoj Federaciji. Prvog dana službene posjete, delegacija koju predvodi dr. Zlatko Lagumdžija, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova BiH, u Kongresnom centru Trgovinsko – industrijske komore Ruske Federacije u Moskvi, prisustvuje Privrednom forumu BiH – Ruska Federacija.
22. maj 2013.
U RMU ¨Kakanj¨ u funkciji savremena bušaća garnitura
Savremena mašina za izradu minskih bušotina u površinskoj eksploataciji uglja vrijednosti 876.802,22 KM nabavljena je sredstvima JP EPBiH za potrebe rudnika ¨Kakanj .
17. maj 2013.
SBF 2013: Iskazan interes za projekte JP EPBiH
Dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor, mr.Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije i Edib Bašić, direktor Jedinice za implementaciju projekata JP Elektroprivreda BiH, razgovarali su u okviru Sarajevo Business Foruma sa Mohammad S. Al – Arifijem predstavnikom Fonda za razvoj Kraljevine Saudijske Arabije. Tema razgovora bili su razvojni projekti JP EPBiH.
16. maj 2013.
Premijer Nikšić i dr. Grabovica obišli jame „Kamenice“ i „Sretno“
Nermin Nikšić, premijer FBiH, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH, Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju i Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“, obišli su prostorije podzemne eksplatacije jama ¨Kamenice¨ i ¨Sretno¨ u RMU „Breza“.
16. maj 2013.
JP EPBiH: Za rudnik ¨Breza¨ mehanizovani širokočelni kompleks vrijedan 19, 5 miliona KM
U prisustvu Nermina Nikšića, premijera FBiH i dr. Elvedina Grabovice, generalnog direktora JP EPBiH, Suad Ćosić, direktor RMU ¨Breza¨ i predstavnici kompanije Kopex s.a. (Katowica, Poljska ) - Iwona Pisarek, direktorica Odjeljenja za Spoljnu trgovinu Kopex s.a. i Andrzej Meder, član Odbora Kopex-a,potpisali su Ugovor o nabavci mehanizovanog širokočelnog kompleksa za podzemnu eksploataciju uglja u RMU ¨Breza¨. Investicija Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH realizovana u okviru Programa dokapitalizacije rudnika, vrijedna je 19.528.962,55 KM.