Aktuelnosti

20. decembar 2012.
Direktoru Elvedinu Grabovici dodjeljena Srebrna plaketa
Dr. Elvedinu Grabovici, generalnom direktoru JP Elektroprivrda BiH, dodjeljena je Srebrna plaketa za saradnju sa Sindikatom rudara i poboljšanje standarda rudara, na svečanoj sjednici Glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja BiH, upriličenoj povodom Dana rudara.
19. decembar 2012.
Isporuka električne energije stabilna
Isporuka električne energije stabilna Isporuka električne energije za kupce JP Elektroprivreda BiH uredna je na području svih elektrodistribucija: ED Sarajevo, ED Tuzla, ED Zenica, ED Bihać i ED Mostar. Zbog niskih temperatura, u decembru je došlo do porasta ukupne potrošnje električne energije. Zabilježeno je povećanje od 2 posto u odnosu na planiranu ukupnu potrošnju za mjesec decembar, a u najhladnijim danima protekle sedmice potrošnja je povećana za 4 posto.
17. decembar 2012.
TE „Kakanj“ ispunila godišnji plan proizvodnje
TE „Kakanj“ je u popodnevnim satima 16.12.2012. godine, 15 dana prije kraja godine, ispunila Plan proizvodnje za 2012. godinu, u iznosu od 2.403.500 MWh. Do kraja ove godine, TE „Kakanj“ će ostvariti rekordnu poslijeratnu godišnju proizvodnju električne energije.
14. decembar 2012.
Snabdjevanje električnom energijom stabilno
Snabdjevanje električnom energijom stabilnoIsporuka električne energije za kupce koje snabdjeva JP Elektroprivreda BiH danas je uredna i stabilna.Bez snabdijevanja je desetak kupaca u širem području Buturović Polja.
13. decembar 2012.
JP Elektroprivreda BiH uplatila Općini Zenica 1,4 miliona KM
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH uplatila je sredstva u iznosu od 1,4 miliona KM za realizaciju 34 projekta iz oblasti putne infrastrukture, rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže te sporta u mjesnim zajednicama koje se nalaze u neposrednoj blizini buduće lokacije HE "Vranduk".Projekti će biti realizovani u okviru Programa o prijateljskom okruženju koji je JP EPBiH potpisala sa Općinom Zenica, a u svrhu izgradnje HE "Vranduk".
13. decembar 2012.
Bez električne energije kupci u Općini Konjic
Poteškoće u snabdjevanju električnom energijom još postoje na prostoru Općine Konjic. Najteža situacija je u udaljenim naseljima Buturović Polja - Seonicama, Parsovićima i Goranima, gdje je više od 400 kupaca bez električne energije.
12. decembar 2012.
Otklonjeni kvarovi u Općini Vareš
U toku dana mobilne ekipe „Elektrodistribucije„ Zenica uspješno su otklonile kvarove na dalekovodima u Općini Vareš : DV Šijakovo 10kV, DV Industrija 10kV i DV ®eljezara 2 10kV i na ovom području je uspostavljeno napajanje električnom energijom.Poteškoće u snabdjevanju električnom energijom još postoje na prostoru Općine Konjic. Najteža situacija je u udaljenim naseljima Buturović Polja - Seonicama, Parsovićima i Goranima, gdje je topljenje snijega uzrokovalo nove kvarove na distributivnoj mreži i otežalo popravke postojećih.
12. decembar 2012.
Udaljena konjička naselja dobila električnu energiju
Ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar danas su otklonile većinu kvarova na distributivnoj mreži preko koje se električnom energijom snabdjevaju udaljena naselja Općine Konjic-Seonice, Parsovići i Gorani.
12. decembar 2012.
U Mostaru održana zajednička sjednica uprava EPBiH i EPHZHB
U sjedištu JP Elektroprivreda HZ HB u Mostaru je, u skladu s ranije potpisanim Memorandumom o zajedničkim aktivnostima, održan radni sastanak Uprava JP Elektroprivreda BiH i JP Elektroprivreda HZ HB. Sastankom su predsjedavali gosp. Nikola Krešić i dr.sci. Elvedin Grabovica, generalni direktori dviju federalnih elektroenergetskih kompanija, a na dnevnom redu je osim izvještaja o realizaciji dosadašnjih zaključaka bila i analiza rada formiranih stručnih timova za saradnju na pojednim područjima, te predstojeće zajedničke aktivnosti.
12. decembar 2012.
Bez električne energije kupci u općinama Konjic i Vareš
Bez električne energije još uvijek je više od 400 kupaca u udaljenim selima Općine Konjic, do kojih monterske ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar jučer nisu uspjele doći. Jutros su nastavljeni radovi na ovom području, gdje je mnogo prekinutih elektrovodova i polomljenih stubova. Uslovi za rad su otežani zbog neprohodnosti puteva, te je iz „Elektrodistribucije“ Mostar upućen apel nadležnim službama Konjica i mještanima da organiziraju akcije čišćenja puteva.