Aktuelnosti

17. april 2012.
Za pokretanje investicija u USK neophodna podrška lokalne zajednice
članovi Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH sa dr Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom JP EPBiH na čelu, zvaničnici Vlade Unsko-sanskog kantona koje je predvodio Hamdija Lipovača, premijer USK i načelnici općina s područja kantona razgovarali su u sjedištu Vlade USK o planiranim projektima JP EPBiH na području USK, s posebnim akcentom na izgradnju hidroelektrane "Unac".
16. april 2012.
Za investiranje u USK neophodna podrška lokalne zajednice
članovi Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH susrest će se danas u Bihaću sa zvaničnicima Unsko-sanskog kantona i načelnicima općina s područja kantona.JP EPBiH na području Unsko-sanskog kantona planira izgradnju većeg broja elektroenergetskih objekata za šta je neophodna podrška Vlade Kantona i lokalne zajednice.
16. april 2012.
JP EPBiH na Trećem Sarajevo Business Forumu
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH učestvuje na Trećem Sarajevo Business Forumu koji se održava od 16. do 18. maja ove godine. Drugog dana Foruma ( četvrtak, 17.05. 2012.godine), na panelu posvećenom energiji, prirodnim resursima i mogućnostima za ulaganje, učesnicima će se obratiti dr Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBIH.U okviru istog panela, kapitalne projekte koje JP EPBiH planira graditi u narednom periodu, potencijalnim investitorima će prezentirati mr Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije u JP EPBiH.
09. april 2012.
Obilježen Dan "Elektrodistribucije" Sarajevo
Povodom obilježavanja Dana "Elektrodistribucije" Sarajevo, 6. aprila 2012. godine, predstavnici Jedinstvene organizacije boraca "Elektrodistribucije" Sarajevo položili su cvijeće na bistu narodnog heroja Valtera Perića.
06. april 2012.
U RMU "Kakanj" u rad pušten bager vrijedan 4,2 miliona KM
Na površinskom kopu „Vrtlište“ Rudnika mrkog uglja „Kakanj“,dr Elvedin Grabovica, generalni direktor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH pustio je u rad novi elektro-hidraulični bager vrijedan 4,2 miliona KM.
05. april 2012.
145,8 miliona KM za zaštitu okoliša
145,8 miliona KM za zaštitu okolišaZa projekte iz domena zaštite okoliša i prirodnih resursa, JP EPBiH je u prošloj godini izdvojila 145.851.768 KM. U Izvještaju o zaštiti okoliša JP Elektroprivreda BiH za 2011.godinu, navedeno je da je u cilju smanjenja emisije zagađujućih materijala iz termoelektrana „Kakanj“ i „Tuzla“, u modernizaciju i rekonstrukciju postojećih objekata i naknade za zagađenje zraka, uloženo 116,7 miliona KM. JP EPBiH je u projekte zaštite okoliša i prirodnih resursa na području Hidroelektrana na Neretvi i elektrodistribucije, vodne naknade, projekte iz oblasti kapitalnih investicija i realizaciju programa Power IV, investirala više od 29 miliona KM.
02. april 2012.
Za 20. april, zakazana 25. Skupština JP Elektroprivreda BiH
Na osnovu Zakona o privrednim društvima FBiH i Statuta Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, Nadzorni odbor JP EPBiH sazvao je Dvadeset petu Skupštinu Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, koja će se održati 20. aprila 2012. godine u prostorijama Energoinvesta d.d. Sarajevo u ulici Hamdije čemerlića broj 2, s početkom u 11 sati.
30. mart 2012.
Više od 700 hiljada KM za elektrodistributivnu mrežu u Zenici
Uporedo s izgradnjom glavne gradske magistrale u Zenici, Javno preduzeće Elektroprivreda BiH planira uređenje kompletne elektrodistributivne mreže na trasi buduće magistrale. Vrijednost investicije, koju će sufinansirati JP EPBiH i Općina Zenica je 1.470.000,00 KM, od čega je JP Elektroprivreda BiH izdvojila 785.000 KM vlastitih sredstava.
21. mart 2012.
Preokret u odnosima JP Elektroprivreda BiH i Elektroprivreda HZHB-prva zajednička sjednica
U prostorijama Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine održana je prva zajednička sjednica uprava JP Elektroprivreda BIH i JP Elektroprivreda HZ HB kojom su predsjedavali dr Elvedin Grabovica i Nikola Krešić, generalni direktori dviju federalnih elektroenergetskih kompanija.
19. mart 2012.
Paljenje rastinja, opasnost za građane i elektro mrežu
Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH ukazujemo na, u posljednje vrijeme izražen problem nekontrolisanog paljenja rastinja prilikom čišćenja njiva i tokom izvođenja proljetnih radova u poljima, što za posljedicu ima oštećenja i uništenje dijelova nadzemne visokonaponske i niskonaponske mreže i uzrokuje zastoje u napajanju potrošača električnom energijom.