Aktuelnosti

12. decembar 2012.
Otklonjeni kvarovi u Općini Vareš
U toku dana mobilne ekipe „Elektrodistribucije„ Zenica uspješno su otklonile kvarove na dalekovodima u Općini Vareš : DV Šijakovo 10kV, DV Industrija 10kV i DV ®eljezara 2 10kV i na ovom području je uspostavljeno napajanje električnom energijom.Poteškoće u snabdjevanju električnom energijom još postoje na prostoru Općine Konjic. Najteža situacija je u udaljenim naseljima Buturović Polja - Seonicama, Parsovićima i Goranima, gdje je topljenje snijega uzrokovalo nove kvarove na distributivnoj mreži i otežalo popravke postojećih.
12. decembar 2012.
Udaljena konjička naselja dobila električnu energiju
Ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar danas su otklonile većinu kvarova na distributivnoj mreži preko koje se električnom energijom snabdjevaju udaljena naselja Općine Konjic-Seonice, Parsovići i Gorani.
12. decembar 2012.
U Mostaru održana zajednička sjednica uprava EPBiH i EPHZHB
U sjedištu JP Elektroprivreda HZ HB u Mostaru je, u skladu s ranije potpisanim Memorandumom o zajedničkim aktivnostima, održan radni sastanak Uprava JP Elektroprivreda BiH i JP Elektroprivreda HZ HB. Sastankom su predsjedavali gosp. Nikola Krešić i dr.sci. Elvedin Grabovica, generalni direktori dviju federalnih elektroenergetskih kompanija, a na dnevnom redu je osim izvještaja o realizaciji dosadašnjih zaključaka bila i analiza rada formiranih stručnih timova za saradnju na pojednim područjima, te predstojeće zajedničke aktivnosti.
12. decembar 2012.
Bez električne energije kupci u općinama Konjic i Vareš
Bez električne energije još uvijek je više od 400 kupaca u udaljenim selima Općine Konjic, do kojih monterske ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar jučer nisu uspjele doći. Jutros su nastavljeni radovi na ovom području, gdje je mnogo prekinutih elektrovodova i polomljenih stubova. Uslovi za rad su otežani zbog neprohodnosti puteva, te je iz „Elektrodistribucije“ Mostar upućen apel nadležnim službama Konjica i mještanima da organiziraju akcije čišćenja puteva.
11. decembar 2012.
Većina kupaca uredno snabdjevena električnom energijom
Snabdijevanje električnom energijom jutros je uredno i stabilno za većinu kupaca JP Elektroprivreda BiH.Veći broj kvarova na distributivnim vodovima, uzrokovanih sniježnim padavinama, desio se na području koje pokriva „Elektrodistribucija“ Mostar.
11. decembar 2012.
Normalizacija snabdijeavanja u općinama Konjic i Jablanica
Većina kupaca JP Elektroprivreda BiH uredno je snabdjevena električnom energijom.Ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar privode kraju popravke kvarova na području Buturović Polja Lukomira i Lađanice. Naselje Grevići kod Jablanice, nakon sanacije kvarova, uredno je snabdijeveno električnom energijom.
05. decembar 2012.
O novim energetskim projektima na seminaru "Korporativno upravljanje u BiH "
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH govoriće o novim energetskim projektima i uticaju na razvoj privrede na XII međunarodnom seminaru "Korporativno upravljanje u BiH – Pretpostavke i mogućnosti izlaska iz krize", koji se 06. i 07.decembra 2012.godine održava u Dubrovniku.U okviru teme „Energetski sektor“, prisutnima će se obratiti i dr. Rešad Husagić, direktor Rudnika „Kreka“ s izlaganjem o stanju i perspektivama razvoja Rudnika, uz akcenat na investiciona ulaganja u periodu 2012-2016. godina.
29. novembar 2012.
ED Bihać svečano obilježio 100 godina gradske elektrane
Podružnica "Elektrodistribucija" Bihać obilježila je 29.novembra 2012. godine značajan jubilej - 100 godina gradske elektrane u Bihaću. Puštanjem u rad elektrane snage 174 kW, krajem 1912.godine Bihać je dobio rasvjetu što je u to vrijeme bilo revolucionarno!Svečanost obilježavanja „100 godina gradske elektrane u Bihaću" počela je retrospektivnom izložbom dokumenata, fotografija i eksponata u Gradskoj galeriji u Bihaću.
14. novembar 2012.
Obavještenje za kupce JP EPBiH
Obavještavamo cijenjene kupce električne energije koje snabdijeva Javno preduzeće Elektroprivreda BiH da, uslijed jednostranog raskida Ugovora od strane Hypo Alpe - Adria Bank d.d. Mostar, od 23. novembra 2012. godine račune za električnu energiju u poslovnicama Hypo Alpe – Adria Bank d.d. – Mostar, neće biti u mogućnosti platiti bez dodatnih troškova provizije.
01. novembar 2012.
11 kvalificiranih kandidata za zajedničko ulaganje u Blok 7 TE " Tuzla"
Nakon izvršenog pregleda i ocjene pretkvalifikacionih prijava u Prvoj fazi postupka izbora kvalificiranih kandidata - podnosilaca prijava za izbor projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat izgradnje bloka 7 – 450 MW u Termoelektrani " Tuzla", Javno preduzeće Elektroprivreda BiH proglasila je 11 kompanija kvalificiranim kandidatima - podnosiocima prijava. Izborom kvalificiranih kandidata okončana je Prva faza izbora projektnog partnera.