Aktuelnosti

31. decembar 2013.
Novogodišnji prijem za zaposlenike JP EPBiH
Na novogodišnjem svečanom prijemu, održanom u poslovno-tehničkoj zgradi u Sarajevu, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor, zaželio je sretnu nastupajuću 2014. godinu, svim zaposlenicima JP Elektroprivreda BiH.
30. decembar 2013.
Upriličeni novogodišnji prijemi
Povodom obilježavanja novogodišnjih praznika, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, priredio je tradicionalne prijeme za izvršne direktore i rukovodioce djelatnosti, direktore podružnica i direktore zavisnih društava rudnika uglja u sastavu Koncerna EPBiH.
30. decembar 2013.
Plaketa Elektroprivredi BiH - eksluzivnom sponzoru NS/FS BiH
Nogometni/fudbalski Savez BiH dodijelio je Zahvalnicu Elektroprivredi BiH, eksluzivnom sponzoru Nogometne /fudbalske reprezentacije BiH, za doprinos u kvalifikacionom ciklusu i radu Saveza u godini kada je državna reprezentacija napravila historijski uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
26. decembar 2013.
JP EPBiH: Ostvarena rekordna proizvodnja električne energije od 1990.godine do danas
JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je u srijedu, 25.12.2013. godine, ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije od 1990. godine. Proizvodnja se odnosi na iste proizvodne kapacitete kao iz 1990. godine. Ukupno je proizvedno 7.310 GWh, a očekivanja su da će na kraju godine biti ostvarena količina oko 7.450 GWh.
25. decembar 2013.
JP EPBiH: 2013. godina investiciona u rudnicima Koncerna EPBiH
U povodu Dana rudara, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su od 23 do 25. decembra 2013. godine, rudnike u sastavu Koncerna EPBiH.
19. decembar 2013.
KfW odobrio 65 miliona Eura kredita Elektroprivredi BiH
Njemačka razvojna banka (Kreditanstalt für Wiederaufbau - KfW ) odobrila je JP Elektroprivreda BiH kredit za finansiranje izgradnje Vjetroparka „Podveležje“, u iznosu 65 miliona Eura unutar okvira razvojne saradnje između SR Njemačke i BiH. Rok otplate kredita je 15 godina, uključujući i 3 godine grace perioda.
12. decembar 2013.
JP EPBiH od Evropskog suda zatražila zaštitu prava vlasništva na nekretninama u Hrvatskoj
JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo podnijela je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 29.11.2013. godine, šest predstavki kojima je zatražila zaštitu prava vlasništva na nekretninama u Republici Hrvatskoj. Predstavke se odnose na nekretnine (objekte i zemljišta) koje JP Elektroprivreda BiH posjeduje u Sutivanu, Gradcu, Makarskoj, Biogradu na Moru, Lukoranu i Baškoj Vodi.
10. decembar 2013.
Upozorenje: Otuđenja i oštećenja elektroenergetskih objekata - opasna za ljudske živote
Iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH ukazujemo na, u posljednje vrijeme, naročito izražen problem otuđenja (krađe) i oštećenja dijelova elektrodistributivne mreže, postrojenja i opreme koja je u vlasništvu Javnog preduzeća.
06. decembar 2013.
Izgradnja i eksploatacija novih objekata osigurava višemilionske prihode lokalnoj zajednici
Na Međunarodnom ekonomskom forumu ¨Korporativno upravljanje u BiH - Kako i kuda dalje¨ (Dubrovnik, 5.i 6.decembar 2013.godine), dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, govorio je o temi ¨Utjecaj izgradnje novih energetskih objekata na razvoj lokalne zajednice¨. Dr.Grabovica je predstavio koncept razvoja elektroenergetskih objekata u JP Elektroprivreda BiH i analizu pratećih efekata u periodu izgradnje i korištenja novih proizvodnih kapaciteta.
04. decembar 2013.
Informacija za kupce električne energije JP Elektroprivreda BiH
Vlada FBiH donijela je Odluku o utvrđivanju jediničnih iznosa naknada za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i kogeneracije za 2013. godinu („Sl. novine F BIH“, broj: 95/13 od 29.11.2013. godine). Odlukom je propisana obaveza plaćanja naknade za podsticanje proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora i kogeneracijskih postrojenja od strane svih kupaca električne energije, a kao dodatak na cijenu električne energije.