Aktuelnosti

11. decembar 2012.
Većina kupaca uredno snabdjevena električnom energijom
Snabdijevanje električnom energijom jutros je uredno i stabilno za većinu kupaca JP Elektroprivreda BiH.Veći broj kvarova na distributivnim vodovima, uzrokovanih sniježnim padavinama, desio se na području koje pokriva „Elektrodistribucija“ Mostar.
11. decembar 2012.
Normalizacija snabdijeavanja u općinama Konjic i Jablanica
Većina kupaca JP Elektroprivreda BiH uredno je snabdjevena električnom energijom.Ekipe „Elektrodistribucije“ Mostar privode kraju popravke kvarova na području Buturović Polja Lukomira i Lađanice. Naselje Grevići kod Jablanice, nakon sanacije kvarova, uredno je snabdijeveno električnom energijom.
05. decembar 2012.
O novim energetskim projektima na seminaru "Korporativno upravljanje u BiH "
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH govoriće o novim energetskim projektima i uticaju na razvoj privrede na XII međunarodnom seminaru "Korporativno upravljanje u BiH – Pretpostavke i mogućnosti izlaska iz krize", koji se 06. i 07.decembra 2012.godine održava u Dubrovniku.U okviru teme „Energetski sektor“, prisutnima će se obratiti i dr. Rešad Husagić, direktor Rudnika „Kreka“ s izlaganjem o stanju i perspektivama razvoja Rudnika, uz akcenat na investiciona ulaganja u periodu 2012-2016. godina.
29. novembar 2012.
ED Bihać svečano obilježio 100 godina gradske elektrane
Podružnica "Elektrodistribucija" Bihać obilježila je 29.novembra 2012. godine značajan jubilej - 100 godina gradske elektrane u Bihaću. Puštanjem u rad elektrane snage 174 kW, krajem 1912.godine Bihać je dobio rasvjetu što je u to vrijeme bilo revolucionarno!Svečanost obilježavanja „100 godina gradske elektrane u Bihaću" počela je retrospektivnom izložbom dokumenata, fotografija i eksponata u Gradskoj galeriji u Bihaću.
14. novembar 2012.
Obavještenje za kupce JP EPBiH
Obavještavamo cijenjene kupce električne energije koje snabdijeva Javno preduzeće Elektroprivreda BiH da, uslijed jednostranog raskida Ugovora od strane Hypo Alpe - Adria Bank d.d. Mostar, od 23. novembra 2012. godine račune za električnu energiju u poslovnicama Hypo Alpe – Adria Bank d.d. – Mostar, neće biti u mogućnosti platiti bez dodatnih troškova provizije.
01. novembar 2012.
11 kvalificiranih kandidata za zajedničko ulaganje u Blok 7 TE " Tuzla"
Nakon izvršenog pregleda i ocjene pretkvalifikacionih prijava u Prvoj fazi postupka izbora kvalificiranih kandidata - podnosilaca prijava za izbor projektnog partnera za zajedničko ulaganje u Projekat izgradnje bloka 7 – 450 MW u Termoelektrani " Tuzla", Javno preduzeće Elektroprivreda BiH proglasila je 11 kompanija kvalificiranim kandidatima - podnosiocima prijava. Izborom kvalificiranih kandidata okončana je Prva faza izbora projektnog partnera.
25. oktobar 2012.
Zimsko računanje vremena - promjene u primjeni dnevnih tarifnih stavova
Obavještavamo cijenjene kupce električne energije koje snabdijeva Javno preduzeće Elektroprivreda BiH, da prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći sa 27. na 28. oktobar 2012. godine, dolazi i do promjene u primjeni viših i nižih dnevnih tarifnih stavova ( period kada je tzv. jeftinija i skuplja električna energija).Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, električna energija utrošena radnim danima i subotom u periodima od 13:00 do 16:00 i od 22:00 do 07:00 sati obračunavaće se prema nižoj tarifi (NT). Nedjeljom se za ovu kategoriju potrošnje, niža tarifa primjenjuje cijeli dan.
19. oktobar 2012.
Deset učenika na jedan dan postali uposlenici JP EPBiH
U okviru projekta ""Volontiraj - Kreditiraj 2012."", deset učenika iz sarajevskih srednjih škola volontiralo je, u zavisnosti od usmjerenja, u JP Elektroprivreda BiH – Direkciji Društva te Podružnici „Elektrodistribucija“ Sarajevo i poslovnicama Stari grad, Centar i Novo Sarajevo.
12. oktobar 2012.
KfW zainteresovan za kreditiranje izgradnje HE "Janjići"
Predstavnici Njemačke banke za obnovu i razvoj (KfW), koji su u periodu od 8.10. do 12.10. 2012. godine boravili u JP Elektroprivreda BiH u cilju procjene uslova za odobrenje kredita za izgradnju HE "Janjići" na rijeci Bosni, sastali su se 12.10.2012. godine u prostorijama JP EPBiH sa članovima Uprave kompanije i direktorom Jedinice za implemenataciju projekata (PIU), predstavnicima Ministarstva finansija i trezora BiH, Ministarstva energije, rudarstva i industrije FBiH i Ministarstva finansija FBiH.
08. oktobar 2012.
Zeps 2012: JP EPBiH dobitnik priznanja za promociju
Na 19. Generalnog bh. sajma „ZEPS 2012“ i 9. Međunarodnom sajma metala „ZEPS Intermetal“ među 405 izlagača iz 27 država, Javnom preduzeću Elektroprivreda BiH dodijeljeno je priznanje za promociju. Na tradicionalnoj svečanosti, dodjeljena su i priznanja za proizvod i kolekciju proizvoda, specijalna priznanja i Grand prix “Ruža ZEPS”-a, te zlatne medalje za kvalitet.