Aktuelnosti

15. mart 2012.
Delegacija Japana u posjeti JP EPBiH
Delegacija Japana koju je predvodio Mr. Satoru Watanabe, rukovodilac sektora za centralnu i jugoistočnu Evropu ispred Ministarstva ekonomije, trgovine i industrije Japana i Yoshiaki Makino, prvi sekretar Ambasade Japana i šef Odjela za ekonomsku saradnju posjetila je 14. marta Javno preduzeće Elektroprivredu Bosne i Hercegovine gdje su se susreli sa predstavnicima JP EPBiH na čelu sa mr. Amilom Kamenicom izvršnim direktorom za kapitalne investicije.
15. mart 2012.
Stigli prvi računi za nove korisnike subvencija
Novim korisnicima subvencija, Javno preduzeće Elektroprivreda BiH distribuirala je prve račune za utrošenu električnu energiju umanjene za iznos subvencije. Izmijenjenom Odlukom Vlade FBIH o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciju energetske efikasnosti, od 1. marta ove godine pravo na subvenciju imaju i penzioneri koji primaju penziju do iznosa zajamčene penzije do 414,30 KM i zajamčenu penziju od 414,30 KM koju je u tekućem mjesecu isplatio Zavod PIO/MIO Federacije BiH, a čija mjesečna potrošnja ne prelazi 268 kilovatsati.
06. mart 2012.
Uposlenici TE "Kakanj" darovali krv Kantonalnoj bolnici Zenica
Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi Termoelektrane "Kakanj" organizovala je 6. marta akciju darivanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica. Pozivu se odazvalo 45 uposlenika TE "Kakanj". Dr. Marko Samardžić iz Kantonalne bolnice Zenica je istakao dobru organizaciju akcije i naveo uposlenika TE "Kakanj" kao primjer drugima kada su u pitanju humanitarne aktivnosti.Dobrovoljne davaoce krvi TE "Kakanj" ovom prilikom posjetila je i prim. dr. Senka Balorda, ministrica zdravstva u Zeničko-dobojskom kantonu.
05. mart 2012.
Izdat nalog za uključenje električne energije Tč "Ključ"
Elektrodistribucija Sarajevo je izdala nalog za uključenje električne energije Tvornici čarapa "Ključ "nakon što je izmiren dug za električnu energiju.Ranije je izdat nalog za uključenje električne energije Grasovoj garaži u kojoj se vrši pregled vozila kako bi se gradski saobraćaj odvijao neometano.
05. mart 2012.
Nakon Tč "Ključ" i za KJKP "Gras" izdat nalog za uključenje električne energije
Nakon što je dogovorena dinamika izmirenja duga, Elektrodistribucija Sarajevo je izdala nalog za nastavak isporuke električne energije Upravnoj zgradi KJKP Gras . Prethodno električna energija je uključena i Tvornici čarapa "Ključ".
02. mart 2012.
Izdat nalog za uključenje električne energije Grasovoj garaži za pregled vozila
Nakon što je Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo u utorak obustavila isporuku električne energije Upravnoj zgradi KJKP „Gras“ Sarajevo, izdat je nalog za uključenje električne energije garaži u kojoj se vrši pregled vozila kako bi se gradski saobraćaj odvijao neometano.
02. mart 2012.
Zaposlenici Elektroprivrede BiH darovali krv Kantonalnoj bolnici TRAVNIK
Sekcija dobrovoljnih darivatelja krvi JP EP BiH organizovala je 2. marta u Kantonalnoj bolnici Travnik akciju darivanja krvi za potrebe ove zdravstvene ustanove. Krv je darovalo 45 dobrovoljnih darivatelja iz podružnica elektrodistribucija: Sarajevo, Zenica, Travnik i Tuzla, kao i proizvodnih dijelova:HE Jablanica, TE „Kakanj“, TE „Tuzla“, te Direkcije JP EPBiH.
02. mart 2012.
""Gras"", ""Vranica"" i ""Ključ"" i dalje bez električne energije
Zbog neizmirenih dugovanja za električnu energiju bez snabdijevanja su i dalje:- Uprava zgrada KJKP „Gras“ Sarajevo, -Tvornica čarapa „Ključ“ Sarajevo,- „Vranica“ d.d. Sarajevo. Elektrodistribucija Sarajeva dala je nalog za uključenje električne energije u garaži KJKP „Gras“u kojoj se vrši pregled vozila.
29. februar 2012.
Isključenja električne energije i dalje na snazi
Zbog neizmirenih dugovanja za električnu energiju, bez snabdijevanja su i dalje: - Upravna zgrada KJKP Gras Sarajevo, - Tvornica čarapa "Ključ", - Vranica d.d. Sarajevo.
29. februar 2012.
I dalje na snazi obustava isporuke električne energije
Zbog neizmirenog dugovanja, Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo je tokom jučerašnjeg dana obustavila isporuku električne energije KJKP „Gras“ Sarajevo.Obustavi električne energije Upravnoj zgradi KJKP „Gras“ Sarajevo, prethodile su slijedeće aktivnosti: - Podružnica „Elektrodistribucija“ Sarajevo je 18. augusta 2011.godine, sklopila Sporazum sa KJKP „Gras“ Sarajevo o izmirenju duga, koji je omogućio plaćanje dugovanja u pet mjesečnih rata . Međutim , KJKP „Gras“ nije ispoštovao dogovoreno i dug se vremenom povećao.