Aktuelnosti

17. januar 2013.
JP EPBiH predstavila „Studiju opravdanosti snabdijevanja toplinskom energijom iz TE Kakanj do /i Zenice“
U prostorijama Vlade Zeničko – dobojskog kantona, 17. januara 2013. godine, Emir Aganović, pomoćnik generalnog direktora JP EPBiH za razvoj sa saradnicima iz Sektora za strateški razvoj EPBIH, održao je prezentaciju o temi ¨Mogućnosti snabdijevanja toplinskom energijom iz Termoelektrane ¨Kakanj¨ područja do Općine Zenica i područja Općine Zenica¨.
27. decembar 2012.
Dr. Grabovici uručeno priznanje za poboljšanje standarda rudara u Koncernu EPBiH
Dr. Elvedinu Grabovici, generalnom direktoru JP Elektroprivreda BiH, uručena je 27. 12. 2012.godine u prostorijama JP EPBiH, Srebrna plaketa za izuzetno korektnu saradnju i poboljšanje standarda rudara u Koncernu EPBiH. Nagradu je generalnom direktoru JP EPBiH uručio Fikret Berbić, predsjednik Glavnog odbora samostalnog sindikata radnika rudnika uglja BiH.
21. decembar 2012.
Uskoro nova ulaganja u rudnike
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP EPBiH i članovi Uprave tokom susreta s nadzornim odborima i upravama rudnika "Breza" i "Kakanj" najavili su nova ulaganja u rudnike Koncerna EPBiH. Na svečanim sjednicama, upriličenim povodom Dana Rudara, sumirani su rezultati poslovanja, razgovarano o efektima dosadašnjih ulaganja, te ukazano na činjenicu da investiranje u rudnike ima za cilj povećanje produktivnosti, humanizaciju rada i u dogledno vrijeme pozitivno poslovanje rudnika.
20. decembar 2012.
Komorati "Kreke" premijeru Nikšiću i dr. Grabovici uručili priznanje
Nermin Nikšić, predsjednik Vlade FBiH, dr Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave JP EPBiH u okviru obilježavanja "21. Decembra"- Dana rudara, posjetili su 20.decembra RU "Kreka"..Na svečanoj sjednici u Rudniku "Kreka" premijeru Nerminu Nikšiću i dr. Elvedinu Grabovici, generalnom direktoru JP EPBiH uručena su priznanja za "Nastojanja da elektroenergetski sektor bude okosnica privrednog razvoja te za sva zalaganja za bolje sutra rudara- komorata i "Istrajnost u provođenju projekta razvoja i održavanja jedinstvenog elektroenergetskog sistema Federacije BiH".
20. decembar 2012.
Komorati zadovoljni dosadašnjim ulaganjima u rudnike
U okviru obilježavanja "21. Decembra" - Dana rudara , članovi Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH sa dr. Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom JP EPBiH na čelu posjetili su 19.12.2012. godine rudnike "Gračanica" Gornji Vakuf – Uskoplje, "Abid Lolić"" Travnik – Bila i RMU "Zenica".
20. decembar 2012.
Direktoru Elvedinu Grabovici dodjeljena Srebrna plaketa
Dr. Elvedinu Grabovici, generalnom direktoru JP Elektroprivrda BiH, dodjeljena je Srebrna plaketa za saradnju sa Sindikatom rudara i poboljšanje standarda rudara, na svečanoj sjednici Glavnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika uglja BiH, upriličenoj povodom Dana rudara.
19. decembar 2012.
Isporuka električne energije stabilna
Isporuka električne energije stabilna Isporuka električne energije za kupce JP Elektroprivreda BiH uredna je na području svih elektrodistribucija: ED Sarajevo, ED Tuzla, ED Zenica, ED Bihać i ED Mostar. Zbog niskih temperatura, u decembru je došlo do porasta ukupne potrošnje električne energije. Zabilježeno je povećanje od 2 posto u odnosu na planiranu ukupnu potrošnju za mjesec decembar, a u najhladnijim danima protekle sedmice potrošnja je povećana za 4 posto.
17. decembar 2012.
TE „Kakanj“ ispunila godišnji plan proizvodnje
TE „Kakanj“ je u popodnevnim satima 16.12.2012. godine, 15 dana prije kraja godine, ispunila Plan proizvodnje za 2012. godinu, u iznosu od 2.403.500 MWh. Do kraja ove godine, TE „Kakanj“ će ostvariti rekordnu poslijeratnu godišnju proizvodnju električne energije.
14. decembar 2012.
Snabdjevanje električnom energijom stabilno
Snabdjevanje električnom energijom stabilnoIsporuka električne energije za kupce koje snabdjeva JP Elektroprivreda BiH danas je uredna i stabilna.Bez snabdijevanja je desetak kupaca u širem području Buturović Polja.
13. decembar 2012.
JP Elektroprivreda BiH uplatila Općini Zenica 1,4 miliona KM
Javno preduzeće Elektroprivreda BiH uplatila je sredstva u iznosu od 1,4 miliona KM za realizaciju 34 projekta iz oblasti putne infrastrukture, rasvjete, vodovodne i kanalizacione mreže te sporta u mjesnim zajednicama koje se nalaze u neposrednoj blizini buduće lokacije HE "Vranduk".Projekti će biti realizovani u okviru Programa o prijateljskom okruženju koji je JP EPBiH potpisala sa Općinom Zenica, a u svrhu izgradnje HE "Vranduk".