Aktuelnosti

04. juli 2013.
Sastanak generalnog direktora i članova Uprave sa novoizabranim rukovodstvom SEER –a BiH
U prostorijama Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, 4. jula 2013. godine, održan je sastanak generalnog direktora i članova Uprave sa novoizabranim rukovodstvom Sindikata elektroenergetskih radnika BiH.
28. juni 2013.
JP EPBiH finasirala izgradnju infrastrukture na području Vranduka
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, članovi Uprave JP i Husejin Smajlović, načelnik Općine Zenica, obišli su lokaciju buduće HE „Vranduk“ i pustili u funkciju put i javnu rasvjetu u naselje Zabrce, čiju izgradnju je finansirala JP EPBiH u okviru Programa o prijateljskom okruženju sa Općinom Zenica, a u svrhu izgradnje Hidroelektrane.
26. juni 2013.
Za gradnju Bloka 7 TE ¨Tuzla¨ vrijednosti 1, 646 milijardi KM pristigle tri ponude
U prostorijama Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, 24.juna 2013.godine otvorene su ponude za izbor projektnog partnera za zajednička ulaganja u projekat izgradnje Bloka 7 450 MW u TE ¨Tuzla¨. Ponude su dostavili : - Konzorcij COBRA S.A. Španija (lider Konzocija), MVM Ovit ZRT Mađarska (član), Toshiba Co.Japan (član) , RAFACO S.A.A Poljska (član) - Hitachi Ltd, Japan - Konzorcij CHINA GEZHOUBA group Company Limited (lider) ,Gunadong Electric Power Desing Institute (član)
26. juni 2013.
Usvojen Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH za 2012. godinu – Dobit kompanije 7, 1 milion KM
Na 28. Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, održanoj 26. juna 2013. godine u Sarajevu, predstavnici dioničara su usvojili Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH za 2012. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
11. juni 2013.
Elektroprivredi BiH dodjeljeno priznanje Međunarodnog sajma energetike Energa
Za uspješan nastup na nedavno održanom Međunarodnom sajmu energetike ENERGA 2013., JP Elektroprivreda BiH dobila je posebno priznanje organizatora. Priznanje je potvrda da je JP Elektroprivreda BiH svojim nastupom i izložbenim prostorom imala zapažen nastup na ovoj značajnoj manifestaciji međunarodnog karaktera.
06. juni 2013.
Rekordna proizvodnja hidroelektrana na Neretvi
U Hidrolektrani “Jablanica“, u srijedu 05.juna 2013.godine, ostvarena je rekordna dnevna proizvodnja električne energije od 1955. godine, kada je hidrolektrana puštena u pogon.
06. juni 2013.
Stručnjaci iz JP EPBiH i rudnika predstavili radove na Energi 2013.
U okviru Međunarodne konferencije Energa, pratećeg stručnog sadržaja Sajma energije, industrije i rudarstva, 5. juna 2013. godine, o savremenim trendovima u temoenergetici, rudarstvu i obnovljivim izvorima energije, govorili su stručnjaci iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i rudnika uglja ¨Breza¨, ¨Kakanj¨ i ¨Kreka¨ članica Koncerna EPBiH.
06. juni 2013.
O razvojnim projektima JP EPBiH na Samitu investicija i infrastrukture u Beču
Mr. Amil Kamenica, izvršni direktor za kapitalne investicije prezentirao je razvojne projekte Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH na Balkans Infrastructure & Construction 2013 Summit – investicionom forumu za države zapadnog Balkana, koji je od 29. do. 30.maja 2013. godine održan u Beču.
06. juni 2013.
O aktuelnim temama iz JP EPBiH na Energi 2013.
U okviru Međunarodne konferencije Energa, pratećeg stručnog sadržaja Sajma energije, industrije i rudarstva koji se od 4. do 6. juna 2013. godine održava u Tuzli, o savremenim trendovima u temoenergetici i rudarstvu i obnovljivim izvorima energije govorili su stručnjaci iz Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH i rudnika uglja ¨Breza¨ , ¨Kakanj¨ i ¨Kreka¨ koji su u sastavu Koncerna EPBiH.
05. juni 2013.
Zakazana 28. Skupština JP EPBiH
Dvadeset i osma Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo biće održana 26.06.2013. godine, u Sarajevu, u prostorijama Energoinvest d.d. Sarajevo, Ulica Hamdije Čemerlića 2, s početkom u 10,00 sati.