Aktuelnosti

18. novembar 2009.
HE Jablanica ostvarila plan 45 dana prije roka
U godini u kojoj se slavi 55. godišnjica puštanja u pogon prvog agregata HE Jablanica, 30. novembra ove godine, HE Jablanica je, zahvaljujući izuzetno povoljnim hidrološkim uslovima, 16. novembra ispunila ovogodišnji proizvodni plan od 719 GWh. Uz povoljne hidrološke prilike plan je ostvaren i zahvaljujući izuzetnoj pogonskoj spremnosti agregata i postrojenja HE Jablanica.
17. novembar 2009.
Elektroprivreda BiH među 100 najvećih firmi u Jadranskoj regiji
Globalna revizorsko-konsultantska kuća Deloitte objavila je 16. novembra listu 100 vodećih firmi u Jadranskoj regiji rangiranih po visini prihoda od prodaje u prošloj godini.U konkurenciji Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore na listi se našlo i pet preduzeća iz Bosne i Hercegovine koja predvodi Elektropriverda BiH sa prošlogodišnjim prihodom od 445 miliona eura.
16. novembar 2009.
Potpisani ugovori između JP EPBiH i sedam rudnika FBiH
Potpisivanje ugovora o vođenju poslova između JP Elektroprivreda BiH, kao vladajućeg društva, i sedam rudnika Federacije BiH, kao zavisnih društava u koncernu Elektroprivreda BiH, obavljeno je 16. novembra u Sarajevu. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovao je i federalni ministar energije, rudarstva i industrije mr.Vahid Hećo.
12. novembar 2009.
Postavljene četiri stanice za mjerenje snage vjetra
Ostvarujući ranije usvojene planove trogodišnjeg razvoja, kojim je predviđeno i korištenje vjetroenergije za proizvodnju električne energije, Elektroprivreda BiH je krajem oktobra postavila tri mjerne stanice za mjerenje vjetropotencijala
05. novembar 2009.
Vrijedan poslovni poduhvat
Termoelektrana Tuzla 4. novembra je bila domaćin svečanosti priređenoj u čast primopredaje nove moderne dizel električne manevarske lokomotive, prve takve vrste nabavljene u BiH, koju im je u ime poznatog češkog proizvođača C.Z Loko, isporučilo sarajevsko preduzeće BES Company.
03. novembar 2009.
Bez Elektroprivrede BiH razvoj rudnika u Federaciji ne bi bio moguć
U Direkciji Rudnika Kreka u Tuzli održan je sastanak rukovodstva rudnika s federalnim ministrom energije, rudarstva i industrije Vahidom Hećom. Informacije o rekordnoj proizvodnji uglja u Rudniku Kreka u ovoj godini te plan investicionih ulaganja u rudniku za period od 2009. do 2016. bile su dvije glavne teme koje su prezentirane ministru.
30. oktobar 2009.
Elektroprivreda BiH dodjeljuje donacije u iznosu od 300.000 KM
Donacije će biti dodjeljene brojnim udruženjima građana, udruženjima slijepih, gluhih, oboljelih od multipleskleroze, dijabetičarima penzionerskim udruženjima, općinskim crvenim križevima, ustanovama za boravak djece, organizacijama za odgoj mladih, raznim humanitarnim organizacijama, sportskim društvima, savezima, kulturnim centrima, kulturno umjetničkim društvima, teatrima, fondacijama i klubovima.
23. oktobar 2009.
Zimsko računanje vremena
Prelaskom na zimsko računanje vremena od nedjelje 25. oktobra 2009. godine, u skladu sa Odlukom Regulatorne komisije za električnu energiju u FBiH (FERK), veći dnevni tarifni stavovi se primjenjuju od 7:00 do 13:00 sati i od 16:00 do 22:00 sata .Manji dnevni tarifni stavovi se primjenjuju od 0:00 do 7:00 sati, od 13:00 do 16:00 sati i od 22:00 do 24:00 sata .
23. oktobar 2009.
Rudnici pod krovom Elektroprivrede BiH
četrnaesta Skupština JP EPBiH održana je 22. oktobra u Sarajevu. Na dnevnom redu se između ostalog našlo usvajanje Revidiranog plana poslovanja za 2009., usvajanje Odluke o odobravanju statuta zavisnih društava u stoprocentnom vlasništvu EPBiH kao i stavljanje van snage Odluke o osnivanju privrednog društva Elektroprivreda BiH Wind Mostar.
21. oktobar 2009.
Elektromonteri jači i od nevremena
Elektroprivreda BiH je tokom proteklih, neočekivanih vremenskih neprilika, uspješno obavila svoje zadatke. Zbog kvarova koje je prouzrokovalo nevrijeme na niskonaponskoj i visokonaponskoj elektrodistributivnoj mreži elektromonterske ekipe bile su neprekidno na terenu i uz nadljudske napore uspjele su otkloniti stotine kvarova nastalih uslijed jakog nevremena i snijega koji se taložio na kablovima, dalekovodima i granama stabala.