Aktuelnosti

14. septembar 2011.
Za novi bager 4,3 miliona KM
Nastavljajući realizaciju programa konsolidacije sedam rudnika u sastavu Koncerna EPBiH su, u Direkciji EPBiH, direktor zavisnog društva RMU „Kakanj“ Mirsad Jašarspahić i direktor firme „Teknoxgrup BH“ iz Sarajeva Mirza Sabljica, kao ponuđača, potpisali ugovor vrijedan 4,295.000,oo KM, o isporuci elektro-hidrauličnog bagera za potrebe rudnika „Kakanj“.
08. septembar 2011.
Svečani prijem u povodu Dana Elektroprivrede BIH
Ove godine, 7. septembra, navršilo se 66 godina od kako je Uredbom Narodne vlade Bosne i Hercegovine iz 1945. godine formirano Električno preduzeće BiH-Elektrobih. Na prigodan način u Direkciji EPBiH obilježen je 7. Septembar - Dan Elektroprivrede BiH. Prijemu su prisustvovali članovi Uprave sa generalnim direktorom dr. Elvedinom Grabovicom na čelu, koji je ovom prilikom svim uposlenicima čestitao ovaj za našu kompaniju poseban dan.
25. august 2011.
Nova elektrodistributivna mreža u centru Mostara
U cilju poboljšanja naponskih prilika i povećanja sigurnosti i pouzdanosti u snabdijevanju potrošača električnom energijom te priključenja novih industrijskih potrošača, pogona male privrede i domaćinstava na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Elektroprivreda BiH – Podružnica ED Mostar izgradila je značajne elektroenergetske kapacitete – transformatorske stanice TS 35/10kV "Zalik" i u industrijskoj zoni općine Konjic, za ovo područje veoma značajnu transformatorsku stanicu TS 35/10kV "Puhale".
28. juli 2011.
Dobrovoljni darivaoci krvi EPBIH–dokazani humanisti
U svim dijelovima svijeta, pa i u našoj zemlji, javljaju se problemi u obezbjeđenju dovoljnjih količina krvi, naročito u ljetnim mjesecima. Svakodnevno postoje sve veći zahtjevi za novim dozama ove dragocjene tekućine. Vođeni motom "Krv čeka pacijenta" 600 aktivnih članova Sekcija dobrovoljnih darovatelja krvi iz svih podružnica Elektroprivrede BiH najmanje tri puta godišnje daruje ovu tekućinu koja "život znači".
26. juli 2011.
Rudniku „Kakanj“ certifikati ISO standarda
Upravi Rudnika mrkog uglja „Kakanj“ u četvrtak, 21.07.2011. godine zvanično su uručeni certifikati za integralni sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004. Certifikate je direktoru Rudnika Kakanj Mirsadu Jašarspahiću predao voditelj predstavništva TÜV Croatia za BiH Boris Rukavina.
22. juli 2011.
Od 1. augusta računi sa subvencijama
Nakon što je FERK donio odluku o povećanju cijena električne energije Elektroprivreda BiH, kao društveno odgovorna kompanija, dio svoje planirane dobiti koja pripada Vladi Federacije BiH usmjerit će ka subvencijama za najugroženije kategorije kupaca u cilju ublažavanja posljedica porasta cijena električne energije. Poduzete su sve potrebne organizacione i tehničke pripreme kako bi već od 1. augusta ove godine na računima za utrošenu električnu energiju bio prikazan iznos subvencije za kupce iz ove kategorije.
15. juli 2011.
Završena radionica „Aktuelni trenutak elektroenergetskog sektora“
U organizaciji Elektroprivrede BiH u Zenici je 13. i 14. jula održana radionica "Aktuelni trenutak elektroenergetskog sektora u Federaciji Bosne i Hercegovine". U prisustvu brojnih predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti te eksperata iz elektroenergetskog sektora tokom ova dva dana u otvorenim diskusijama razmijenjena su mišljenja, iskustva i dostignuća iz oblasti energetike i rudarstva. Uvodnu prezentaciju o prioritetima nove uprave JP Elektroprivreda BiH održao je generalni direktor EPBiH dr. Elvedin Grabovica. Tom prilikom Grabovica je istakao važnost organizacionog prestruktuiranja Elektroprivrede i rudnika, integracije svih organizacionih jedinica u Koncernu, revitalizacije poslovanja u rudnicima, te intenziviranje kapitalnih investicija.
07. juli 2011.
Za nove jamske prostorije investicija od 1,27 miliona eura
Nastavljajući intenzivniju dokapitalizaciju rudnika u sastavu Koncerna EPBiH danas je u Direkciji EPBiH potpisan Ugovor o nabavci, montiranju, testiranju i puštanju u probni rad dvije mašine za izradu jamskih prostorija veličine od osam do 14 m2 u RMU „Zenica“. Ugovor vrijedan 1,27 miliona eura, bez PDV-a, između RMU „Zenica“ i renomirane poljske kompanije REMAG iz Katovica, u prisustvu generalnog direktora EPBiH dr. Elvedina Grabovice i konzula Republike Poljske NJ.E. Emanuela Suprowitza, i njihovih saradnika, potpisali su direktor zavisnog društva RMU „Zenica“ Esad čivić i direktor REMAG-a Tomasz Borowik.
30. juni 2011.
Uspješna prezentacija razvojnih potencijala Koncerna EPBiH
Elektroprivreda BiH i rudnici s područja FBiH koji su u sastavu Koncerna EPBiH uspješno su okončali prezentaciju na Prvom međunarodnom sajmu energije, rudarstva i industrije koji je od 21. do 25. juna ove godine održan u Tuzli. Tokom četverodnevnih aktivnosti Sajma u okviru kojeg je održan i naučni skup "Energa" predstavljene su razvojne perspektive Elektroprivrede i rudnika koji danas sa 15.300 uposlenih predstavljaju snažnu kompaniju-lidera na regionalnom tržištu električne energije. Tuzlanski kanton poznat je u BiH i regiji kao centar energetskog razvoja.
30. juni 2011.
Dogovor o subvencioniranju ugroženih kategorija
Premijer Federacije BiH gospodin Nermin Nikšić posjetio je jučer JP Elektroprivredu Bosne i Hercegovine gdje se susreo sa članovima uprave na čelu sa generalnim direktorom dr. Elvedinom Grabovicom. Tokom razgovora premijeru su prezentirani budući planovi i prioriteti novog menadžmenta Elektroprivrede BiH te razvojne perspektive Koncerna EPBiH. Premijer je ovom prilikom iskazao punu podršku planovima i ciljevima uprave na čelu sa dr. Elvedinom Grabovicom.