Aktuelnosti

13. februar 2012.
Snabdijevanje stabilno
Svi kupci JP Elektroprivreda BiH uredno su snabdjeveni električnom energijom.Ukazujemo na izražen problem pristupa transformatorskim stanicama elektrodistribucije, koji je uzrokovan obilnim padavinama, ali često i ljudskim djelovanjem. Problem je posebno izražen u gradskim sredinama, gdje su ispred ulaza u transformatorske stanice parkirani automobili ili ostavljene velike gomile s ulica očišćenog snijega.
10. februar 2012.
U Mostaru normalizovano snabdijevanje potrošača električnom energijom
Potrošači u Mostaru na lijevoj obali rijeke Neretve, dobili su električnu energiju u večernjim satima. Ekipe Elektroprijenosa BiH otklonile su kvarove na 110 kilovoltnim dalekovodima. Ekipe Elektrodistribucije Mostar pružale su pomoć ekipama Elektroprijenosa BiH.
10. februar 2012.
Delegacija Vlade FBiH u posjeti JP EPBiH
Situacija u snabdijevanju električnom energijom nije alarmantna, rečeno je prilikom susreta premijera Federacije BiH Nermina Nikšića sa Upravom Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH na čelu sa dr.Elvedinom Grabovicom, generalnim direktorom.Za JP EPBiH prioritet su bh. građani i poduzimaju se sve neophodne aktivnosti kako ne bi došlo do problema u napajanju potrošača električnom energijom, istakao je dr. Grabovica u razgovoru sa predstavnicima Vlade FBiH.
10. februar 2012.
Rudnici na -26 stepeni Celzijusa održavaju kontinuitet proizvodnje
Proizvodnja uglja u rudnicima Koncerna EP BiH odvija se u ekstremno teškim uslovima. Rudnici su suočeni sa problemima utovara, internog transporta uglja, kvarovima na rudarskoj opremi i mehanizaciji uslijed niskih temperatura, problemima u preradi uglja i dr. Uprkos problemima koje su stvorile ogromne sniježne padavine i ekstremno niske temperature koje su padale i do -26 stepeni Celzijusa, rudnici su u datim okolnostima uspjeli stvoriti uslove za povećanje proizvodnje i isporuke uglja termoelektranama.
08. februar 2012.
Mostar bez električne energije – u ostalim kantonima snabdijevanje stabilno
Snabdijevanje električnom energijom u Srenjobosanskom, Sarajevskom,Tuzlanskom, Unsko-sanskom, Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde je stabilno i protiče bez problema.
07. februar 2012.
Zalihe uglja se smanjuju, snabdijevanje kupaca stabilno
Situacija u kojoj se trenutno nalazi Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, izuzimajući ratni period 1992.-1995.godina, najteža je od postojanja Elektroprivrede BiH . Uslijed loše hidrološke situacije, najlošije u posljednjih 60 godina, već izvjesno vrijeme JP EP BiH u proizvodnji električne energije uglavnom je oslonjeno na termokapacitete - termoelektrane "Tuzla" i "Kakanj".
07. februar 2012.
Zalihe uglja se smanjuju! Situacija alarmantna! Snabdijevanje za sada stabilno!
Situacija u kojoj se trenutno nalazi Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine, izuzimajući ratni period 1992.-1995.godina, najteža je od postojanja Elektroprivrede BiH . Uslijed loše hidrološke situacije, najlošije u posljednjih 60 godina, već izvjesno vrijeme JP EP BiH u proizvodnji električne energije uglavnom je oslonjeno na termokapacitete - termoelektrane "Tuzla" i "Kakanj". U proteklim danima, zbog obilnih sniježnih padavina, ovaj problem je dodatno izražen.
07. februar 2012.
Veći dio Mostara bez napajanja.
Zbog kvara na trafostanici (TS) 110 kV Mostar 2- Opine Elektroprenosa BiH, centralni dio grada Mostara, dio naselja Vrapčići i Blagaj ostali su bez napajanja električnom energijom. Tokom noći jak vjetar prouzrokovao je i povremene kvarove na 110 kilovoltnom dalekovodu iz pravca Jablanice prema Mostaru. Elektroprenosove ekipe su na terenu i kvarovi bi uskoro trebali biti otklonjeni.
07. februar 2012.
Mostar: Bez električne energije više od 15.000 kupaca
Zbog kvara na 110 kilovoltnim dalekovodima Elektroprijenosa BiH, bez napajanja električnom energijom je više od 15. 000 kupaca u dijelu Mostara na lijevoj obali rijeke Neretve.Ekipe Elektrodistribucije Mostar su na terenu i pružaju pomoć ekipama Elektroprijenosa BiH u otklanjajnju kvarova.
06. februar 2012.
Otklonjeni kvarovi na području Vozuće i Rostova
Brzom intervencijom ekipa Elektrodistribucije Zenica otklonjen je kvar na 35 kilovoltnom dalekovodu Banovići -Vozuća. Na području Vozuće normalizovano je snabdijevanje električnom energijom. Otklonjen je i kvar na 20 kilovoltnom dalekovodu na lokalitetu Rostova. četiri trafostanice koje su bile bez napajanja električnom energijom ponovo su u sistemu.