Aktuelnosti

24. oktobar 2011.
RMU Kakanj: Eksploatacija u novom otkopnom polju
U jami Seoce kakanjskog Rudnika mrkog uglja 20. oktobra je počela eksploatacija uglja u novom otkopnom polju dužine 800 metara. Ugalj će se otkopavati širokočelnom metodom i samohodnom mehanizovanom pregradom koja je remontovana vlastitim snagama.
21. oktobar 2011.
Do 2013. za razvoj elektroenergetskog sistema 54, 5 miliona KM
Elektroprivreda BiH će do 2013. godine u razvoj elektroenergetskog sistema na području Unsko-sanskog,Hercegovačko-neretvanskog, Sarajevskog,Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona investirati dodatnih 54,5 miliona KM.
29. septembar 2011.
Od 1. oktobra neće doći do promjena cijena električne energije
Obavještavamo cijenjene kupce električne energije, da od 1.oktobra 2011. godine neće doći do promijena u cijenama električne energije u odnosu na trenutne cijene. Prema novim tarifnim stavovima koje je donijela Federalna regulatorna agencija za električnu energiju (FERK) i koji se primjenjuju od 1. jula 2011. godine ukinuta je veća (zimska) i niža (ljetna) tarifa, tako da je cijena električne energije ista tokom cijele godine.
15. septembar 2011.
Okončan projekt rekonstrukcije distribucije
U Elektroprivredi BiH okončan je 40,2 miliona KM vrijedan Projekt rekonstrukcije distribucije - POWER IV koji je finansiran kreditima Evropske banke za obnovu i razvoj, a od čega je EPBiH izdvojila 3,2 miliona KM vlastitih sredstava.Ovim projektom obuhvaćena je rekonstrukcija i izgradnja elektrodistributivne mreže, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih transformatorskih stanica, nabavka brojila električne energije i druge sekundarne opreme nove tehnološke generacije.
14. septembar 2011.
Za novi bager 4,3 miliona KM
Nastavljajući realizaciju programa konsolidacije sedam rudnika u sastavu Koncerna EPBiH su, u Direkciji EPBiH, direktor zavisnog društva RMU „Kakanj“ Mirsad Jašarspahić i direktor firme „Teknoxgrup BH“ iz Sarajeva Mirza Sabljica, kao ponuđača, potpisali ugovor vrijedan 4,295.000,oo KM, o isporuci elektro-hidrauličnog bagera za potrebe rudnika „Kakanj“.
08. septembar 2011.
Svečani prijem u povodu Dana Elektroprivrede BIH
Ove godine, 7. septembra, navršilo se 66 godina od kako je Uredbom Narodne vlade Bosne i Hercegovine iz 1945. godine formirano Električno preduzeće BiH-Elektrobih. Na prigodan način u Direkciji EPBiH obilježen je 7. Septembar - Dan Elektroprivrede BiH. Prijemu su prisustvovali članovi Uprave sa generalnim direktorom dr. Elvedinom Grabovicom na čelu, koji je ovom prilikom svim uposlenicima čestitao ovaj za našu kompaniju poseban dan.
25. august 2011.
Nova elektrodistributivna mreža u centru Mostara
U cilju poboljšanja naponskih prilika i povećanja sigurnosti i pouzdanosti u snabdijevanju potrošača električnom energijom te priključenja novih industrijskih potrošača, pogona male privrede i domaćinstava na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, Elektroprivreda BiH – Podružnica ED Mostar izgradila je značajne elektroenergetske kapacitete – transformatorske stanice TS 35/10kV "Zalik" i u industrijskoj zoni općine Konjic, za ovo područje veoma značajnu transformatorsku stanicu TS 35/10kV "Puhale".
28. juli 2011.
Dobrovoljni darivaoci krvi EPBIH–dokazani humanisti
U svim dijelovima svijeta, pa i u našoj zemlji, javljaju se problemi u obezbjeđenju dovoljnjih količina krvi, naročito u ljetnim mjesecima. Svakodnevno postoje sve veći zahtjevi za novim dozama ove dragocjene tekućine. Vođeni motom "Krv čeka pacijenta" 600 aktivnih članova Sekcija dobrovoljnih darovatelja krvi iz svih podružnica Elektroprivrede BiH najmanje tri puta godišnje daruje ovu tekućinu koja "život znači".
26. juli 2011.
Rudniku „Kakanj“ certifikati ISO standarda
Upravi Rudnika mrkog uglja „Kakanj“ u četvrtak, 21.07.2011. godine zvanično su uručeni certifikati za integralni sistem upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008 i ISO 14001:2004. Certifikate je direktoru Rudnika Kakanj Mirsadu Jašarspahiću predao voditelj predstavništva TÜV Croatia za BiH Boris Rukavina.
22. juli 2011.
Od 1. augusta računi sa subvencijama
Nakon što je FERK donio odluku o povećanju cijena električne energije Elektroprivreda BiH, kao društveno odgovorna kompanija, dio svoje planirane dobiti koja pripada Vladi Federacije BiH usmjerit će ka subvencijama za najugroženije kategorije kupaca u cilju ublažavanja posljedica porasta cijena električne energije. Poduzete su sve potrebne organizacione i tehničke pripreme kako bi već od 1. augusta ove godine na računima za utrošenu električnu energiju bio prikazan iznos subvencije za kupce iz ove kategorije.