Aktuelnosti

04. septembar 2015.
Obilježena prva godišnjica stradanja rudara u jami Raspotočje RMU ¨Zenica¨
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i prigodnim obraćanjima, u RMU ¨Zenica¨ je obilježena prva godišnjica od rudarske nesreće u jami Raspotočje u kojoj je poginulo pet rudara - Hajrudin Bradarac, Mehemed Dizdarević, Mehmedalija Halilović, Fahir Halač i Fejzo Isaković.
31. august 2015.
Imenovani v.d. članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, na sjednici održanoj 31.08.2015. godine u Sarajevu, donio je Odluku o prestanku funkcije generalnog direktora – člana Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo, radi isteka perioda na koji je imenovan i odluke o prestanku funkcija izvršnih direktora - članova Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, radi isteka perioda na koji su imenovani.
27. august 2015.
Za sponzorisanje vrhunskog sporta u BiH u 2015. godini 590 hiljada KM
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Edib Bašić, v.d. izvršni direktor za ekonomske poslove, potpisali su ugovore o sponzorstvu sa predstavnicima bh. sportskih saveza – Elvedinom Begićem, predsjednikom i Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, Miralemom Zubovićem, predsjednikom Saveza sjedeće odbojke BiH, Smajom Karačićem, generalnim sekretarom i Mirzom Muzurovićem, direktorom Rukometnog saveza BiH te Harunom Mahmutovićem, generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH.
26. august 2015.
Održana Skupština JP Elektroprivreda BiH
Trideset i šesta Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 26. augusta 2015. godine u Sarajevu donijela je Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo radi isteka perioda na koji su imenovani - Envera Agića, Jakuba Dinarevića, Bahrudina Šarića, Davorina Koraća, Nedžada Bukvara, Selvedina Subašića i Fejsala Hrustanovića.
20. august 2015.
Elektroprivredi BiH data saglasnost za sponzorisanje vrhunskih sportova u BiH u 2015.godini
Na 18. sjednici Vlade FBiH, koja je 20. avgusta 2015. godine održana u Sarajevu, Elektroprivredi BiH je data saglasnost za dodjelu sponzorskih sredstava za 2015. godinu.
11. august 2015.
Vlada FBiH utvrdila kandidate za v.d. članova Nadzornog odbora
Vlada FBiH je na 11. hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o davanju saglasnosti za razrješenje, zbog isteka mandata, Envera Agića, Selvedina Subašića, Jakuba Dinarevića, Nedžada Bukvara, Bahrudina Šarića i Davorina Koraća dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo.
23. juli 2015.
E-račun, nova usluga JP Elektroprivreda BiH
JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo pruža mogućnost dostave računa za električnu energiju elektronskim putem, pri čemu bi kupcima koji se odluče za ovu uslugu bila ukinuta dostava računa na kućnu adresu
13. juli 2015.
HE ¨Una Kostela¨: Program prijateljskog okruženja EPBiH i grada Bihaća
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, potpisali su 6. jula 2015. godine, u Bihaću, ugovor o realizaciji Programa prijateljskog okruženja s ciljem rekonstrukcije i proširenja HE ¨Una Kostela¨ u okviru kojeg će u prvoj fazi sa 500.000,00 KM biti sufinansiran Projekat rekonstrukcije mosta preko rijeke Une, putem kojeg se sa magistralnog puta M14 pristupa naseljima Kostela i Brekovica i postrojenju HE ¨Una Kostela¨.
25. juni 2015.
Usvojen Izvještaj o poslovanju EPBiH za 2014. godinu
Predstavnici dioničara, usvojili su na 35. Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, održanoj 25. juna 2015. godine u Sarajevu, Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za 2014. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, izvještaje vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
09. juni 2015.
EPBiH na Sajmu Energa 2015.
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave EPBiH prisustvovali su svečanom otvaranju Međunarodnog sajma energije industrije i rudarstva – Energa 2015. koji se od 9. do 12. juna 2015. godine održava u Tuzli.