Aktuelnosti

24. decembar 2015.
Delegacija Vlade FBiH u posjeti JP Elektroprivreda BiH
Delegacija Vlade Federacije BiH koju je predvodio Fadil Novalić, premijer FBiH posjetila je 24. decembra 2015. godine Javno preduzeće Elektroprivreda BiH. Delegacija koju su pored premijera FBiH , činili Nermin Džindić, ministar energije, rudarstva i industrije, Hazima Hadžović pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, tokom radnog sastanka sa Upravom JP Elektroprivreda BiH upoznata je sa aktuelnim procesima u kompaniji i aktivnostima planiranim u narednom periodu.
21. decembar 2015.
Svečano obilježen Dan rudara – novim investicijama do boljeg sutra rudnika
Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH upriličio je 21. decembra 2015. godine u Domu Sindikata u Sarajevu, svečanu sjednicu u povodu Dana rudara. Nevad Ikanović, v.d.izvršni direktor za proizvodnju Elektroprivrede BiH govorio je o Planu urgentnih mjera za poboljšanje stanja u rudnicima koji je sačinila Uprava kompanije, te novom investicionom ciklusu za period 2016-2018.godina.
11. decembar 2015.
Važnost NERP-a za zdravlje ljudi i zaštitu okoliša znatno premašuje investicione troškove
Američka agencije za međunarodni razvoj (USAID) u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Elektroprivredom BiH, organizovala je 10. decembra 2015. godine, u ¨Termoelektrani Tuzla¨, Okrugli sto o temi ¨Nacionalni plan za smanjenje emisija¨. Okrugli sto je organizovan u okviru Projekta Investiranje u Sektor energije (EIA).
09. decembar 2015.
Daljinsko grijanje za općinu Živinice
Bajazit Jašarević, v.d. generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Asim Aljić, načelnik Općine Živinice potpisali su Sporazum o namjerama za realizaciju Projekta daljinskog grijanja općine Živinice iz Termoelektrane ¨Tuzla¨. Potpisivanjem Sporazuma JP Elektroprivreda BiH izražava namjeru i spremnost da iz termoenergetskih kapaciteta u TE ¨Tuzla¨ obezbijedi toplinsku snagu od 70 MWt za daljinsko grijanje općine Živinice.
08. decembar 2015.
Potpisan Ugovor o prijenosu prava vlasništva i prava na posjed na nekretninama u sklopu šljačišta ¨Drežnik¨ na Grad Tuzlu
U Termoelektrani ¨Tuzla¨, 07. decembra 2015. godine, potpisan je Ugovor o prijenosu prava vlasništva i prijenosu posjeda na nekretninama u sklopu šljačišta ¨Drežnik¨ sa JP Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo na Grad Tuzlu, ukupne površine 639.284 m² . Ugovor su potpisali Bajazit Jašarević, v.d. generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Nevad Ikanović, v.d. izvršni direktor za proizvodnju i Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzla.
06. novembar 2015.
Izgradnja Vjetroparka Vlašić prilika za lokalnu zajednicu
U organizaciji Općine Travnik, 04. novembra 2015. godine, održan je Okrugli sto o temi Obnovljivi izvori energije – Energija vjetra – Sadašnjost i budućnost, s ciljem informisanja lokalne zajednice o prednostima vjetroenergije, kao i realizacije projekta budućeg Vjetroparka Vlašić u nadležnosti JP EPBiH.
02. novembar 2015.
Potpisan Ugovor o nabavci širokog čela za RMU ¨Kakanj¨
U Direkciji Rudnika mrkog uglja ¨Kakanj", 02. novembra 2015. godine, potpisan je Ugovor o nabavci mehanizovanog širokočelnog kompleksu za podzemnu eksploataciju uglja, vrijednosti 9.239.000,00 EUR-a.
23. oktobar 2015.
Promjena u primjeni dnevnih tarifnih stavova
Prelaskom na zimsko računanje vremena, u noći između 24. i 25. oktobra 2015. godine, dolazi i do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova, odnosno, mijenja se vrijeme važenja tzv. jeftinije i skuplje struje.
16. oktobar 2015.
BiH se oprostila od poginulih rudara RMU ¨Kakanj¨
U Domu kulture u Kaknju 15. oktobra 2015. godine, održana je komemoracija Muhamedu Saraču, Nerminu Mušiji, Miji Stojčiću i Sejadu Gađunu, rudarima poginulim u nesreći u jami Begići - Bištrani Rudnika mrkog uglja ¨Kakanj¨.
15. oktobar 2015.
Objavljen Javni konkurs za članove Uprave-Generalnog direktora
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo objavilo je 14.10.2015. godine, Javni konkurs za izbor i imenovanje članova Uprave - Generalnog direktora.