Aktuelnosti

01. august 2014.
Blok 7: Stvoreni uslovi za početak Četvrte faze tenderskog postupka - proces finalizacije i početak izgradnje
Nakon saglasnosti dobivene u Domu naroda Parlamenta FBIH na predloženi izbor Konzorcija Gezhouba Group Company Limited (CGGC) i Gunagdong Electric Power Desing Institute (GEDI) China, za preferniranog ponuđača u postupku izbora projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekt izgradnje Bloka 7 u TE Tuzla, stvoreni su uslovi za početak Četvrte faze tenderskog postupka - proces finalizacije i početak izgradnje. Prethodno je saglasnost na predloženi izbor preferiranog ponuđača dao Predstavnički dom FBiH.
24. juli 2014.
Podrška Predstavničkog doma FBiH za izgradnju Bloka 7 Konzorcij CCCG i GEDI preferirani ponuđač
JP Elektroprivreda BiH dobila je saglasnost Predstavničkog doma FBiH na predloženi izbor Konzorcija Gezhouba Group Company Limited (CGGC) i Gunagdong Electric Power Desing Institute (GEDI) China, za preferiranog ponuđača u postupku izbora projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekt izgradnje Bloka 7. Izborom preferiranog ponuđača stvaraju se uslovi za početak Četvrte faze tenderskog postupka – proces finalizacije i početak izgradnje.
24. juli 2014.
Skupština JP EPBiH: Rudnicima „Kreka“ i „Đurđevik“ dva miliona KM
Na 33.Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, održanoj 24. jula 2014.godine u Sarajevu, usvojena je Odluka o relokaciji planiranih sredstava za kapitalna ulaganja Elektroprivrede BiH za 2014.godinu, u okviru usvojenog Plana poslovanja za period 2014-2016.godine, kako bi se obezbijedila sredstva za dokapitalizaciju rudnika „Kreka“ i „Đurđevik“
22. juli 2014.
Informacija o aktivnostima na izboru projektnog partnera za Blok 7 u Parlamentu FBiH
Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zakazanoj za 23.juli 2014. godine, poslanicima će biti prezentirane dosadašnje aktivnosti na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 (450 MW) u TE „Tuzla“. Vlada FBiH uputila je Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje na saglasnost Parlamentu FBiH
17. juli 2014.
Blok 7 TE Tuzla – Odluka o projektnom partneru, 23. jula 2014.godine
Vlada FBiH uputila je Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 (450 MW) u Termoelektrani Tuzla, na saglasnost Parlamentu FBiH. Poslanicima Predstavničkog doma FBiH u srijedu, 23.07.2014.godine, biće prezentirane sve dosadašnje provedene aktivnosti na izboru projektnog partnera i zatražena saglasnost za nastavak aktivnosti do konačnog izbora projektnog partnera po predloženom modelu.
14. juli 2014.
JP EPBiH: 1,9 miliona KM za nabavku nove mehanizacije za Rudnike „Kreka“
U Rudnicima uglja „Kreka“ u Tuzli, 14. jula 2014.godine, potpisan je Ugovor o nabavci tri cjevopolagača, ruskog proizvođača Promtractor –chetra. Nabavka nove mehanizacije investicija je JP Elektroprivreda BiH, vrijednosti 1,9 miliona KM. Isporučilac – Lager d.o.o iz Posušja. Ugovor su u prisustvu Nermina Nikšića, premijera FBiH, članova Vlade FBiH, dr.Elvedina Grabovice, generalnog direktora JP EPBiH, i članova Nadzornog odbora JP EPBiH i članova uprava JP EPBiH i RU „Kreka“, potpisali Enver Omazić, direktor RU“Kreka“ i Željko Lovrić,ovlašteni predstavnik Lager d.o.o. Posušje
08. juli 2014.
Uposlenici JP Elektroprivreda BiH na putu ka Srebrenici u znak sjećanja na stradale žrtve
Oko 5.000 učesnika ovogodišnjeg ¨Marša mira¨ krenulo je 8. jula iz Nezuka kod Sapne ka Srebrenici, kako bi pješačeći stazom dugom oko 100 kilometara oživjeli sjećanje na kolonu smrti koja se u julu 1995. godine iz Srebrenice probijala prema ovom mjestu. U koloni dugoj nekoliko kilometara je i 36 uposlenika Elektroprivrede BiH, od čega 31 uposlenik iz TE ¨Tuzla¨ i pet uposlenika iz HE na Neretvi.
30. juni 2014.
Zakazana 33. Skupština JP EPBiH
Trideset i treća Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo biće održana 24.07.2014.godine, u Sarajevu, u prostorijama Energoinvest d.d. Sarajevo, ulica Hamdije Čemerlića 2, s početkom u 10,00 sati.
26. juni 2014.
32. Skupština JP EPBiH usvojila izvještaje o poslovanju
Trideset i druga Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
11. juni 2014.
Posjeta Površinskom kopu Šikulje
Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH u pratnji predstavnika menadžmenta i sindikata RU „Kreka“ iz Tuzle obišli su Površinski kop Šikulje i razgovarali o razmjerama šteta nastalih uslijed nedavne poplave.