Aktuelnosti

17. april 2015.
Energetski samit: Reforme energetskog sektor važne za evropski put BiH
Članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH i eksperti iz različitih oblasti u JP EPBiH učestvovali su u radu Energetskog samita - Investiranje u sektor energije (EIA) koji je u organizaciji USAID-a, a pod pokroviteljstvom Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH i Regulatorne komisije za energetiku RS, održan 15. i 16. aprila 2015. godine u Neumu.
27. mart 2015.
JP Elektroprivreda BiH: Ljetno računanje vremena - periodi tzv. jeftinije i skuplje električne energije
Obavještavamo cijenjene kupce električne energije JP Elektroprivreda BiH da prelaskom na ljetno računanje vremena, u nedelju 29. marta 2015. godine, dolazi i do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda kada je tzv. jeftinija i skuplja električna energija).
18. mart 2015.
Vlada FBiH dala saglasnost za izgradnju VE ¨Podveležje¨
Vlada Federacije BiH, na 156. sjednici, održanoj 18.marta 2015. godine u Mostaru, dala je prethodnu saglasnost Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije za izdavanje energetske dozvole za izgradnju vjetroelektrane Podveležje¨, instalisane snage 48 MW i planirane godišnje proizvodnje električne energije 120 GWh.
17. mart 2015.
U Direkciji JP EPBiH okončan drugi nadzorni audit integriranog sistema upravljanja
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH, 11. marta 2015. godine uspješno je okončan drugi nadzorni audit prema zahtjevima standarda EN ISO 9001:2008 i OHSAS 18001:2007.
07. mart 2015.
Postepena stabilizacija snabdijevanja električnom energijom
Zbog obilnih sniježnih padavina proteklih dana, 3.000 kupaca JP Elektroprivreda BiH na području Kladnja, Banovića i Čelića u Tuzlanskom kantonu nema električnu energiju.
06. mart 2015.
Snabdijevanje električnom energijom poboljšano
Ekipe JP Elektroprivreda BiH uspjele su otkloniti veliki broj kvarova uzrokovanih obilnim sniježnim padavinama,ali snabdijevanje električnom energijom još uvijek nije normalizovano na svim područjima zahvaćenim nevremenom.U Tuzlanskom kantonu oko 6.800 kupaca u Kladnju, Sapni, Banovićima, Tuzli, Srebreniku, Lukavcu, Čeliću i Živinicama nije snabdijeveno električnom energijom.
06. mart 2015.
Snabdijevanje električnom energijom
Zbog kvarova na elektrodistributivnoj mreži uzrokovanih obilnim sniježnim padavinama, bez električne energije je više od 11.000 kupaca JP Elektroprivreda BiH u Tuzli, Kladnju, Živinicama, Gračanici,Teočaku i Banovićima.
06. mart 2015.
Prekidi u snabdijevanju električnom energijom
Uslijed obilnih sniježnih padavina došlo je do brojnih kvarova na elektrodistributivnoj mreži i prekida u snabdijevanju električnom energijom kupaca JP Elektroprivreda BiH. Na području Tuzlanskog kantona bez snabdijevanja električnom energijom je oko 15.400 kupaca. Na području Zeničko-dobojskog kantona bez snabdijevanja je oko 12.000 kupaca. U Srednjobosanskom kantonu bez električne energije je kompletno područje Fojnice, dijelovi općina Novi Travnik i Busovača - oko 5.500 kupaca.
05. mart 2015.
JP EPBiH:Snabdijevanje električnom energijom
Uslijed pogoršanja vremenskih prilika na području Hercegovačko – neretvanskog kantona bez snabijevanja električnom energijom je kompletno trafopodručje Podveležja i dio Ruišta u Mostaru.
05. mart 2015.
Snabdijevanje električnom energijom
U Podružnici ¨Elektrodistribucija¨ Sarajevo u prekidu je snabdijevanje električnom energijom na području Tarčina, Vladojevića, Ušivka i Vlaškova. U Zeničko – dobojskom i Srednjobosanskom kantonu uslijed kvarova na 10 kilovoltnim dalekovodima bez električne energije je ukupno 789 kupaca u općinama Vareš i Novi Travnik