Aktuelnosti

14. maj 2014.
JP EPBiH na Sarajevo Business forumu 2014.
Sarajevo Business Forum, peta međunarodna investicijska konferencija u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, svečano je otvorena 14. maja 2014. godine u Sarajevu.
09. maj 2014.
Zakazana 31. Skupština JP Elektroprivreda BiH
Trideset i prva Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine održaće se u četvrtak, 29. maja 2014. godine u Sarajevu, u prostorijama Energoinvesta d.d. Sarajevo, ulica Hamdije Ćemerlića 2., s početkom u 10,00 sati.
08. maj 2014.
Nova mehanizacija za rudnike ¨Gračanica¨¨ i ¨Đurđevik¨ – buldozeri vrijedni 1, 35 miliona KM
U RU ¨Gračanica¨ Gornji Vakuf – Uskoplje, 8. maja 2014. godine, potpisani su ugovori o nabavci dva buldozera D155AX- 6 proizvođača Komatsu Japan za rudnike ¨Gračanica¨ Gornji Vakuf – Uskoplje i ¨Đurđevik¨. Vrijednost investicije JP EPBiH je 1, 35 miliona KM.
07. maj 2014.
¨HE Janjići¨: Predstavnički dom Parlamenta FBiH odobrio zajam od 30 miliona eura
Predstavnički dom Parlamenta FBiH u nastavku 29. redovne sjednice, usvojio je Odluku o zajmu i projektu u vrijednosti 30 miliona eura za izgradnju Hidroelektrane ¨Janjići¨, između njemačke banke KfW, Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i JP Elektroprivreda BiH. Rok otplate je 15 godina i 4 godine grace perioda.
30. april 2014.
12 kompanija i konzorcija u pretkvalifikaciji za izgradnju HE ¨Vranduk¨
Interes za izgradnju HE „Vranduk“, prioritetnog hidroenergetskog objekta Elektroprivrede BiH, iskazalo je 12 kompanija i konzorcija iz Italije, Turske, Španije, Rumunije, Austrije, Hrvatske, Kine, Slovenije i BiH. Procedura otvaranja prijava (aplikacija) na Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE „Vranduk“, obavljeno je 29. aprila 2014.godine, u JP Elektroprivreda BiH. Pretkvalifikacionu dokumentaciju otkupilo je 56 kompanija.
28. april 2014.
JP EPBIH u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća
U istraživanju internet poslovnog portala Posao.ba. JP Elektroprivreda BiH izabrana je u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća. Priznanje je dodijeljeno na svečanosti upriličenoj 25. aprila 2014. godine, u Domu armije u Sarajevu. Tokom istraživanja koje je trajalo dva mjeseca posjetioci portala su se putem online ankete izjasnili za bh. kompanije za koje bi voljeli raditi i naveli razloge za takvu odluku. U konkurenciji je bilo 650 kompanija.
23. april 2014.
Za Rudnike „Kreka“ šest buldozera vrijednih 3, 4 miliona KM
U Rudnicima ¨Kreka¨, 23. aprila 2014. godine, potpisan je 3,4 miliona KM vrijedan Ugovor o nabavci šest buldozera marke PR-754 Litronic. Ugovor su u prisustvu dr. Elvedina Grabovice, generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH i Senada Sarajlića, izvršnog direktor za proizvodnju, potpisali Enver Omazić, direktor RU ¨Kreka ¨ i Kemal Garić, direktor kompanije NGH d.o.o. Tuzla.
22. april 2014.
Otvorene ponude za izgradnju Bloka 7 u TE „Tuzla“
U JP Elektroprivreda BiH, 17.aprila 2014.godine, provedena je procedura otvaranja konačnih ponuda kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“. Kvalificirane su kompanije Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan i China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.
15. april 2014.
Stručni skup :Djelatnost distribucije u svjetlu prestrukturiranja elektroenergetskog sektora
S ciljem što potpunijeg informisanja zaposlenika o predstojećim promjenama koje će se, kao dio procesa prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH desiti i u elektrodistributivnoj djelatnosti JP Elektroprivreda BiH, u Zenici je u periodu od 09. Do 10. aprila 2014. godine, održan stručni skup pod nazivom „Djelatnost distribucije električne energije u svjetlu prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH“.
10. april 2014.
HE ¨Vranduk¨: Evropska investicijska banka odobrila kredit JP EPBiH u iznosu 37, 5 miliona Eura
Evropska investicijska banka (EIB) odobrila je kredit JP Elektroprivreda BiH u iznosu 37,5 miliona Eura za realizaciju projekta izgradnje Hidroelektrane ¨Vranduk¨. Uprava direktora Evropske investicione banke odobrila je kredit nakon što su stručnjaci banke izvršili opsežnu evaluaciju projekta, a JP Elektroprivreda BIH ispunila sve neophodne ekonomske, tehničke i okolinske preduslove.