Aktuelnosti

13. februar 2015.
Investicija JP EPBiH - U RMU ¨Zenica¨ od danas u funkciji manevarska dizel lokomotiva
U RMU ¨Zenica¨, 13. februara 2015. godine, puštena je u rad manevarska dizel lokomotiva, nabavljena sredstvima JP Elektroprivreda BiH, u okviru procesa dokapitalizacije Rudnika. Vrijednost investicije je 939.500 KM bez PDV–a.
11. februar 2015.
Uredno snabdijevanje električnom energijom
10. februar 2015.
Elektrodistribucija Bihać: U toku otklanjanje preostalih kvarova na mreži
09. februar 2015.
Normalizacija snabdijevanja električnom energijom u Unsko – sanskom kantonu
Na području Unsko – sanskog kantona bez električne energije je oko 160 kupaca.
06. februar 2015.
Otežano snabdijevanje električnom energijom na području Unsko – sanskog kantona
Uslijed obilnih sniježnih padavina koje su prouzrokovale kvarove na dalekovodima, na području Unsko – sanskog kantona bez napajanja električnom energijom je oko 5372 kupca.
06. februar 2015.
Šesti sastanak Operatora distributivnog sistema jugoistočne Europe
U Sarajevu je četvrtog i petog februara 2015. godine, pod pokroviteljstvom Agencije za međunarodni razvoj (USAID) , Udruženja za energetiku (USEA) i Energetske zajednice (ECS) održan šesti sastanak radne grupe pod nazivom Distrubutivni Operator sistema Jugoistočne Evrope - sigurnost snabdijevanja.
15. januar 2015.
Javna rasprava o Nacrtu Mrežnih pravila distribucije JP EPBiH
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH , 15. januara 2015. godine, održana je Javna rasprava o Nacrtu mrežnih pravila distribucije JP Elektroprivreda BiH. Enver Jamak, voditelj postupka opće javne rasprave o Nacrtu Mrežnih pravila predstavio je Nacrt Mrežnih pravila distribucije JP Elektroprivreda BiH kojim se uređuje pogon i način upravljanja elektrodistributivnom mrežom u elektroenergetskom sistemu u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH.
13. januar 2015.
Vlada FBiH odobrila kredit EIB –a za HE ¨Vranduk¨
Vlada Federacije BiH donijela je na 148. sjednici održanoj 12. januara 2015. godine u Sarajevu, Odluku o prihvatanju zaduženja Federacije BiH u iznosu 37,5 miliona eura za izgradnju Hidroelektrane „Vranduk”. Odluka je donesena na osnovu Ugovora o financiranju između Evropske investicijske banke (EIB) i Bosne i Hercegovine.
19. decembar 2014.
Koncern EPBiH : Posjeta rudnicima u povodu Dana rudara
U povodu Dana rudara, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su, 18. i 19. decembra 2014. godine, rudnike u sastavu Koncerna EPBiH, gdje su upriličeni sastanci članova Uprave JP Elektroprivreda BiH i članova nadzornih odbora i uprava rudnika. Tom prilikom razgovarano je o ostvarenim rezultatima i efektima dosadašnjih ulaganja u rudnike.
18. decembar 2014.
Potpisan Memorandum o razumijevanju o finansiranju izgradnje Bloka 7
Vlada Federacije BiH i Izvozno-uvozna banka Kine (The Export-Import Bank of China- EximBank) zaključile su Memorandum o razumijevanju o finansiranju Projekta izgradnje Bloka 7-450 MW u TE “Tuzla”.