Aktuelnosti

05. juni 2014.
Dvojici zaposlenika Koncerna EPBiH uručena nagradna putovanja na Svjetsko prvenstvo u Brazil
U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine upriličeno je svečano uručenje nagradnih putovanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil dvojici zaposlenika Koncerna EPBiH. Sejadu Plasti, rudaru RMU „Kakanj“, paket aranžman za putovanje uručio je Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, a Amiru Mlinareviću zaposleniku JP Elektroprivreda BiH, generalni direktor dr. Elvedin Grabovica. Dobitnici nagrada odabrani su na osnovu prijedloga Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH i Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH.
05. juni 2014.
Uspješna akcija darivanja krvi
U akciji dobrovoljnog darivanja krvi organizovanoj 4.juna 2014. godine u prostorijama Direkcije EPBiH krv je darovalo 25 uposlenika Direkcije Društva, „Elektrodistribucije“ Sarajevo i „Elektroprenosa“ Sarajevo. Još jednu u nizu uspješnih akcija prikupljanja krvi za potrebe Zavoda za transfuziologiju organizovala je Sekcija dobrovoljnih davalaca krvi SO Direkcija.
30. maj 2014.
Potpisan Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje Hidroelektrane „Janjići“
JP Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo potpisala je Ugovor o koncesiji za izgradnju i korištenje Hidroelektrane „Janjići“ na rijeci Bosni, instalisane snage 13,3 MW i godišnje proizvodnje 68 GWh. Koncesija je dodjeljena na osnovu samoinicijativne ponude Elektroprivrede BiH. Ugovor o koncesiji zaključen je na period od 30 godina, sa mogućnošću produženja.
29. maj 2014.
Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo usvojila Dugoročni plan razvoja do 2030. sa Strategijskim planom
U okviru razvojne politike, Skupština JP Elektroprivreda BiH usvojila je Dugoročni plan razvoja do 2030. sa Strategijskim planom. Plan je iniciran aktuelnim, značajnim promjenama u elektroenergetskom sektoru koje se odnose na otvaranje elektroenergetskog sektora za konkurenciju, zaštitu okoliša i ublažavanje klimatskih promjena
22. maj 2014.
Milion KM za pomoć ugroženim od poplava
Uposlenici JP Elektroprivreda BiH osiguraće milion KM na ime pomoći područjima ugroženim od poplava. Na osnovu dogovora postignutog između Uprave JP Elektroprivreda BiH i Sindikata Elektroprivrede BiH, iznos će biti obezbjeđen izdvajanjem jedne dnevnice za mjesec maj, dijela toplog obroka i iz akumuliranih sredstava Sindikata. Sredstva će biti uplaćena na račun Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH, koji je za ove namjene otvorila Vlada FBiH.
20. maj 2014.
117 hektara PK Šikulje pod vodom, štete milionske
Dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH i Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju, u pratnji Envera Omazića, direktora Rudnika” Kreka”, obišli su površinski kop “Šikulje” rudnika Kreka. Na licu mjesta sagladali su ogromne štete nanijete ovom privrednom društvu. Također, razgovarali su o narednim aktivnostima neophodnim za saniranje posljedica poplava.
20. maj 2014.
Obilazak PK ¨Šikulje i press konferencija o situaciji u Rudniku
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju, posjetiće Rudnik ¨Šikulje¨ u Lukavcu, gdje će se susreti sa rukovodstvom Rudnika na čelu sa Enverom Omazićem, direktorom RU ¨Kreka¨.
19. maj 2014.
TE ¨Kakanj¨: 6, 6 miliona Eura za rekonstrukciju elektrofiltera s ciljem smanjenja emisije prašine
U TE ¨Kakanj, 19. maja 2014. godine, potpisan je Ugovora o rekonstrukciji elektrofiltera Bloka 7 snage, 230 MW. Ugovor su potpisali dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju i predstavnici Konzorcija „Hamon“ GmbH - Claus Brinkmann i Dario Škoro. Vrijednost investicije JP EPBiH je 6,6 miliona Eura.
19. maj 2014.
JP EPBiH: Bez električne energije oko 5.200 kupaca
Snabdijevanjem električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH u većoj mjeri je normalizovano. Broj kupaca bez električne energije konstantno se smanjuje. Veliki broj kvarova je otklonjen, a broj novoprijavljenih kvarova također je smanjen.
19. maj 2014.
JP EPBiH: Bez električne energije oko 7.500 kupaca
Snabdijevanjem električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH u većoj mjeri je normalizovano. Bez električne energije je oko 7.500 kupaca. Veliki broj kvarova je otklonjen, a broj novoprijavljenih kvarova također se smanjuje. Problem predstavljaju klizišta koja ugrožavaju elektroeneregetske objekte.