Aktuelnosti

08. septembar 2014.
Obavljen posljednji ispraćaj rudara poginulih u jami Raspotočje
Zenica se oprostila od pet rudara stradalih u teškoj rudarskoj nesreći u jami Raspotočje, koja se dogodila uslijed gorskog udara 04.09.2014.godine. Posljednji ispraćaj za rudare Mehemeda Dizdarevića, Mehmedaliju Halilovića, Hajrudina Bradarca, Fahira Halača i Fejzu Isakovića započeo je komemorativnim skupom u Bosanskom narodnom pozorištu, kojem je prisustvovao veliki broj članova porodica, komorata, prijatelja, građana i brojnih delegacija.
08. septembar 2014.
Iz jame Raspotočje izvučeno tijelo rudara Fejze Isakovića
Spasilačke ekipe uspjele su protekle noći, oko 23 sata, iz jame Raspotočje u RMU „Zenica“ izvući tijelo Fejze Isakovića, petog rudara koji je stradao u teškoj rudarskoj nesreći koja se dogodila 05.09.2014. godine.
07. septembar 2014.
Sutra komemoracija i dženaza poginulim rudarima - Evakuacija Fejze Isakovića u toku
Komemoracija i dženaza rudarima poginulim u jami Raspotočje RMU „Zenica,“ Hajrudinu Bradaracu, Mehemedu Dizdareviću, Mehmedaliji Haliloviću i Fahiru Halaću,biće obavljene sutra, 8.septembra 2014. godine u Zenici. Komemoracija će sa početkom u 11 sati biti održana u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici. Zajednička dženaza biće klanjana na platou Kamberovića polja u 14 sati. Rudari će biti ukopani na mjesnim mezarjima u Vrseljima, Poratju i Prašnicama. Ekipe još uvijek radi na evakuaciji petog stradalog rudara, Fejze Isakovića.
27. august 2014.
JP EPBiH predala na korištenje pet damper kamiona RMU ¨Kakanj¨
U okviru procesa dokapitalizacije JP Elektroprivreda BiH je nabavila pet damper kamiona marke BELAZ 75135, nosivosti 110t i vrijednosti 8, 4 miliona KM za PK „Vrtlište“ u RMU „Kakanj“. Kamione su rudarima na upotrebu predali Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Mirsad Jašarspahić, direktor RMU „Kakanj“.
07. august 2014.
Na transformatorskoj stanici Gračanica sanirane posljedice nevremena
U prijepodnevnim satima sanirane su posljedice nevremena na transformatorskoj stanici 110 kV Gračanica, čime je omogućeno snabdijevanje za većinu potrošača ( kupaca) u Tuzlanskom kantonu, koji su od jučer bili bez električne energije.
07. august 2014.
Poplave uzrok prekida u snabdijevanju električnom energijom
Uslijed poplava bez napajanja električnom energijom je oko 13.000 potrošača (kupaca) na području Tuzlanskog kantona. Zbog prodora vode u transformatorsku stanicu 110 kV Gračanica, stanica je juče u 18.00 sati preventivno isključena s mreže.
01. august 2014.
Blok 7: Stvoreni uslovi za početak Četvrte faze tenderskog postupka - proces finalizacije i početak izgradnje
Nakon saglasnosti dobivene u Domu naroda Parlamenta FBIH na predloženi izbor Konzorcija Gezhouba Group Company Limited (CGGC) i Gunagdong Electric Power Desing Institute (GEDI) China, za preferniranog ponuđača u postupku izbora projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekt izgradnje Bloka 7 u TE Tuzla, stvoreni su uslovi za početak Četvrte faze tenderskog postupka - proces finalizacije i početak izgradnje. Prethodno je saglasnost na predloženi izbor preferiranog ponuđača dao Predstavnički dom FBiH.
24. juli 2014.
Podrška Predstavničkog doma FBiH za izgradnju Bloka 7 Konzorcij CCCG i GEDI preferirani ponuđač
JP Elektroprivreda BiH dobila je saglasnost Predstavničkog doma FBiH na predloženi izbor Konzorcija Gezhouba Group Company Limited (CGGC) i Gunagdong Electric Power Desing Institute (GEDI) China, za preferiranog ponuđača u postupku izbora projektnog partnera za zajedničko ulaganje u projekt izgradnje Bloka 7. Izborom preferiranog ponuđača stvaraju se uslovi za početak Četvrte faze tenderskog postupka – proces finalizacije i početak izgradnje.
24. juli 2014.
Skupština JP EPBiH: Rudnicima „Kreka“ i „Đurđevik“ dva miliona KM
Na 33.Skupštini Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, održanoj 24. jula 2014.godine u Sarajevu, usvojena je Odluka o relokaciji planiranih sredstava za kapitalna ulaganja Elektroprivrede BiH za 2014.godinu, u okviru usvojenog Plana poslovanja za period 2014-2016.godine, kako bi se obezbijedila sredstva za dokapitalizaciju rudnika „Kreka“ i „Đurđevik“
22. juli 2014.
Informacija o aktivnostima na izboru projektnog partnera za Blok 7 u Parlamentu FBiH
Na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, zakazanoj za 23.juli 2014. godine, poslanicima će biti prezentirane dosadašnje aktivnosti na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 (450 MW) u TE „Tuzla“. Vlada FBiH uputila je Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje na saglasnost Parlamentu FBiH