Aktuelnosti

05. mart 2015.
JP EPBiH:Snabdijevanje električnom energijom
Uslijed pogoršanja vremenskih prilika na području Hercegovačko – neretvanskog kantona bez snabijevanja električnom energijom je kompletno trafopodručje Podveležja i dio Ruišta u Mostaru.
05. mart 2015.
Snabdijevanje električnom energijom
U Podružnici ¨Elektrodistribucija¨ Sarajevo u prekidu je snabdijevanje električnom energijom na području Tarčina, Vladojevića, Ušivka i Vlaškova. U Zeničko – dobojskom i Srednjobosanskom kantonu uslijed kvarova na 10 kilovoltnim dalekovodima bez električne energije je ukupno 789 kupaca u općinama Vareš i Novi Travnik
26. februar 2015.
Usvojen Plan poslovanja JP Elektroprivreda BiH
Predstavnici dioničara na tridesetoj i četvrtoj Skupštini JP Elektroprivreda BiH, održanoj 26. februara 2015. godine u Sarajevu, usvojili su Plan poslovanja za period 2015. -2017. godina.
13. februar 2015.
Investicija JP EPBiH - U RMU ¨Zenica¨ od danas u funkciji manevarska dizel lokomotiva
U RMU ¨Zenica¨, 13. februara 2015. godine, puštena je u rad manevarska dizel lokomotiva, nabavljena sredstvima JP Elektroprivreda BiH, u okviru procesa dokapitalizacije Rudnika. Vrijednost investicije je 939.500 KM bez PDV–a.
11. februar 2015.
Uredno snabdijevanje električnom energijom
10. februar 2015.
Elektrodistribucija Bihać: U toku otklanjanje preostalih kvarova na mreži
09. februar 2015.
Normalizacija snabdijevanja električnom energijom u Unsko – sanskom kantonu
Na području Unsko – sanskog kantona bez električne energije je oko 160 kupaca.
06. februar 2015.
Otežano snabdijevanje električnom energijom na području Unsko – sanskog kantona
Uslijed obilnih sniježnih padavina koje su prouzrokovale kvarove na dalekovodima, na području Unsko – sanskog kantona bez napajanja električnom energijom je oko 5372 kupca.
06. februar 2015.
Šesti sastanak Operatora distributivnog sistema jugoistočne Europe
U Sarajevu je četvrtog i petog februara 2015. godine, pod pokroviteljstvom Agencije za međunarodni razvoj (USAID) , Udruženja za energetiku (USEA) i Energetske zajednice (ECS) održan šesti sastanak radne grupe pod nazivom Distrubutivni Operator sistema Jugoistočne Evrope - sigurnost snabdijevanja.
15. januar 2015.
Javna rasprava o Nacrtu Mrežnih pravila distribucije JP EPBiH
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH , 15. januara 2015. godine, održana je Javna rasprava o Nacrtu mrežnih pravila distribucije JP Elektroprivreda BiH. Enver Jamak, voditelj postupka opće javne rasprave o Nacrtu Mrežnih pravila predstavio je Nacrt Mrežnih pravila distribucije JP Elektroprivreda BiH kojim se uređuje pogon i način upravljanja elektrodistributivnom mrežom u elektroenergetskom sistemu u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH.