Aktuelnosti

06. februar 2014.
Rukovodstvu SEER –a BiH predstavljena analiza Zakona o električnoj energiji sa osvrtom na uticaj na prestruktuiranje EPBiH
U prostorijama Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH, 5. februara 2014. godine, održan je sastanak generalnog direktora i članova Uprave EPBiH sa rukovodstvom Sindikata elektroenergetskih radnika BiH, na čelu sa Omerom Sikirom, predsjednikom SEER–a BiH.
22. januar 2014.
Završena prva faza eksproprijacije nekretnina na lokaciji izgradnje HE „Vranduk“
JP Elektroprivreda BiH okončala je prvu fazu eksproprijacije nekretnina na lokaciji izgradnje HE „Vranduk“ na području Općine Zenica. Nakon što je sporazumno i uz obostrano zadovoljstvo riješila odnose sa bivšim vlasnicima, JP Elektroprivreda BiH preuzela je četiri nekretnine na području MZ Vranduk, među kojima su stambeni objekti, građevinsko zemljište pod stambenim objektima, poljoprivredno i šumsko zemljište. JP Elektroprivreda BiH je sa šest vlasnika nekretnina ekspropisanih u prvoj fazi postupka, dogovorila i realizovala ulazak u posjed.
09. januar 2014.
JP Elektroprivreda BiH u 2013. godini ostvarila više od milijardu KM prihoda - dobit viša od 35 miliona KM
Dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, predstavio je rezultate kompanije ostvarene u 2013. godini. JP Elektroprivreda BiH je proteklu godinu okončala sa rekordnim prihodom koji je premašio milijardu KM i dobiti višom od 35 miliona KM.
31. decembar 2013.
Novogodišnji prijem za zaposlenike JP EPBiH
Na novogodišnjem svečanom prijemu, održanom u poslovno-tehničkoj zgradi u Sarajevu, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor, zaželio je sretnu nastupajuću 2014. godinu, svim zaposlenicima JP Elektroprivreda BiH.
30. decembar 2013.
Upriličeni novogodišnji prijemi
Povodom obilježavanja novogodišnjih praznika, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, priredio je tradicionalne prijeme za izvršne direktore i rukovodioce djelatnosti, direktore podružnica i direktore zavisnih društava rudnika uglja u sastavu Koncerna EPBiH.
30. decembar 2013.
Plaketa Elektroprivredi BiH - eksluzivnom sponzoru NS/FS BiH
Nogometni/fudbalski Savez BiH dodijelio je Zahvalnicu Elektroprivredi BiH, eksluzivnom sponzoru Nogometne /fudbalske reprezentacije BiH, za doprinos u kvalifikacionom ciklusu i radu Saveza u godini kada je državna reprezentacija napravila historijski uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.
26. decembar 2013.
JP EPBiH: Ostvarena rekordna proizvodnja električne energije od 1990.godine do danas
JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo je u srijedu, 25.12.2013. godine, ostvarila rekordnu proizvodnju električne energije od 1990. godine. Proizvodnja se odnosi na iste proizvodne kapacitete kao iz 1990. godine. Ukupno je proizvedno 7.310 GWh, a očekivanja su da će na kraju godine biti ostvarena količina oko 7.450 GWh.
25. decembar 2013.
JP EPBiH: 2013. godina investiciona u rudnicima Koncerna EPBiH
U povodu Dana rudara, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su od 23 do 25. decembra 2013. godine, rudnike u sastavu Koncerna EPBiH.
19. decembar 2013.
KfW odobrio 65 miliona Eura kredita Elektroprivredi BiH
Njemačka razvojna banka (Kreditanstalt für Wiederaufbau - KfW ) odobrila je JP Elektroprivreda BiH kredit za finansiranje izgradnje Vjetroparka „Podveležje“, u iznosu 65 miliona Eura unutar okvira razvojne saradnje između SR Njemačke i BiH. Rok otplate kredita je 15 godina, uključujući i 3 godine grace perioda.
12. decembar 2013.
JP EPBiH od Evropskog suda zatražila zaštitu prava vlasništva na nekretninama u Hrvatskoj
JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo podnijela je Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu 29.11.2013. godine, šest predstavki kojima je zatražila zaštitu prava vlasništva na nekretninama u Republici Hrvatskoj. Predstavke se odnose na nekretnine (objekte i zemljišta) koje JP Elektroprivreda BiH posjeduje u Sutivanu, Gradcu, Makarskoj, Biogradu na Moru, Lukoranu i Baškoj Vodi.