Aktuelnosti

17. juli 2014.
Blok 7 TE Tuzla – Odluka o projektnom partneru, 23. jula 2014.godine
Vlada FBiH uputila je Informaciju o aktivnostima na izboru projektnog partnera za zajedničko ulaganje u izgradnju Bloka 7 (450 MW) u Termoelektrani Tuzla, na saglasnost Parlamentu FBiH. Poslanicima Predstavničkog doma FBiH u srijedu, 23.07.2014.godine, biće prezentirane sve dosadašnje provedene aktivnosti na izboru projektnog partnera i zatražena saglasnost za nastavak aktivnosti do konačnog izbora projektnog partnera po predloženom modelu.
14. juli 2014.
JP EPBiH: 1,9 miliona KM za nabavku nove mehanizacije za Rudnike „Kreka“
U Rudnicima uglja „Kreka“ u Tuzli, 14. jula 2014.godine, potpisan je Ugovor o nabavci tri cjevopolagača, ruskog proizvođača Promtractor –chetra. Nabavka nove mehanizacije investicija je JP Elektroprivreda BiH, vrijednosti 1,9 miliona KM. Isporučilac – Lager d.o.o iz Posušja. Ugovor su u prisustvu Nermina Nikšića, premijera FBiH, članova Vlade FBiH, dr.Elvedina Grabovice, generalnog direktora JP EPBiH, i članova Nadzornog odbora JP EPBiH i članova uprava JP EPBiH i RU „Kreka“, potpisali Enver Omazić, direktor RU“Kreka“ i Željko Lovrić,ovlašteni predstavnik Lager d.o.o. Posušje
08. juli 2014.
Uposlenici JP Elektroprivreda BiH na putu ka Srebrenici u znak sjećanja na stradale žrtve
Oko 5.000 učesnika ovogodišnjeg ¨Marša mira¨ krenulo je 8. jula iz Nezuka kod Sapne ka Srebrenici, kako bi pješačeći stazom dugom oko 100 kilometara oživjeli sjećanje na kolonu smrti koja se u julu 1995. godine iz Srebrenice probijala prema ovom mjestu. U koloni dugoj nekoliko kilometara je i 36 uposlenika Elektroprivrede BiH, od čega 31 uposlenik iz TE ¨Tuzla¨ i pet uposlenika iz HE na Neretvi.
30. juni 2014.
Zakazana 33. Skupština JP EPBiH
Trideset i treća Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo biće održana 24.07.2014.godine, u Sarajevu, u prostorijama Energoinvest d.d. Sarajevo, ulica Hamdije Čemerlića 2, s početkom u 10,00 sati.
26. juni 2014.
32. Skupština JP EPBiH usvojila izvještaje o poslovanju
Trideset i druga Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo usvojila je Izvještaj o poslovanju JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo za 2013. godinu, koji uključuje finansijske izvještaje, Izvještaj vanjskog revizora i Odbora za reviziju o reviziji finansijskih izvještaja, Izvještaj o radu Nadzornog odbora i Izvještaj o radu Odbora za reviziju.
11. juni 2014.
Posjeta Površinskom kopu Šikulje
Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektroprivrede BiH u pratnji predstavnika menadžmenta i sindikata RU „Kreka“ iz Tuzle obišli su Površinski kop Šikulje i razgovarali o razmjerama šteta nastalih uslijed nedavne poplave.
10. juni 2014.
Premijer Nikšić posjetio izložbeni prostor JP EPBiH
Prvog dana održavanja Međunarodnog sajma energije, industrije i rudarstva u Tuzli (ENERGA) izložbeni prostor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH posjetili su Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH i predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla. Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor, s članovima Uprave JP Elektroprivreda BiH, upoznao je predstavnike Vlade Federacije sa poslovanjem kompanije, razvojnim planovima i dosadašnjim aktivnostima na njihovoj realizaciji.
09. juni 2014.
JP EPBiH na Međunarodnom sajmu ENERGA 2014. u Tuzli
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo zajedno sa članicama Koncerna učestvovat će na Međunarodnom sajmu energije, rudarstva i industrije u Tuzli (ENERGA) od 10.do 13.juna 2014.godine.
06. juni 2014.
Zakazana 32. Skupština JP EPBiH
Trideset i druga Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo biće održana 26.06.2014. godine, u Sarajevu, u prostorijama Energoinvest d.d. Sarajevo, ulica Hamdije Čemerlića 2, s početkom u 10,00 sati.
05. juni 2014.
Dvojici zaposlenika Koncerna EPBiH uručena nagradna putovanja na Svjetsko prvenstvo u Brazil
U Vladi Federacije Bosne i Hercegovine upriličeno je svečano uručenje nagradnih putovanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazil dvojici zaposlenika Koncerna EPBiH. Sejadu Plasti, rudaru RMU „Kakanj“, paket aranžman za putovanje uručio je Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, a Amiru Mlinareviću zaposleniku JP Elektroprivreda BiH, generalni direktor dr. Elvedin Grabovica. Dobitnici nagrada odabrani su na osnovu prijedloga Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH i Sindikat elektroenergetskih radnika FBiH.