Aktuelnosti

15. januar 2015.
Javna rasprava o Nacrtu Mrežnih pravila distribucije JP EPBiH
U Direkciji JP Elektroprivreda BiH , 15. januara 2015. godine, održana je Javna rasprava o Nacrtu mrežnih pravila distribucije JP Elektroprivreda BiH. Enver Jamak, voditelj postupka opće javne rasprave o Nacrtu Mrežnih pravila predstavio je Nacrt Mrežnih pravila distribucije JP Elektroprivreda BiH kojim se uređuje pogon i način upravljanja elektrodistributivnom mrežom u elektroenergetskom sistemu u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH.
13. januar 2015.
Vlada FBiH odobrila kredit EIB –a za HE ¨Vranduk¨
Vlada Federacije BiH donijela je na 148. sjednici održanoj 12. januara 2015. godine u Sarajevu, Odluku o prihvatanju zaduženja Federacije BiH u iznosu 37,5 miliona eura za izgradnju Hidroelektrane „Vranduk”. Odluka je donesena na osnovu Ugovora o financiranju između Evropske investicijske banke (EIB) i Bosne i Hercegovine.
19. decembar 2014.
Koncern EPBiH : Posjeta rudnicima u povodu Dana rudara
U povodu Dana rudara, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor i članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH posjetili su, 18. i 19. decembra 2014. godine, rudnike u sastavu Koncerna EPBiH, gdje su upriličeni sastanci članova Uprave JP Elektroprivreda BiH i članova nadzornih odbora i uprava rudnika. Tom prilikom razgovarano je o ostvarenim rezultatima i efektima dosadašnjih ulaganja u rudnike.
18. decembar 2014.
Potpisan Memorandum o razumijevanju o finansiranju izgradnje Bloka 7
Vlada Federacije BiH i Izvozno-uvozna banka Kine (The Export-Import Bank of China- EximBank) zaključile su Memorandum o razumijevanju o finansiranju Projekta izgradnje Bloka 7-450 MW u TE “Tuzla”.
14. novembar 2014.
Za izgradnju HE „Vranduk“ stiglo pet ponuda
Konačne ponude na Međunarodni javni poziv JP Elektroprivreda BiH za izgradnju Hidroelektrane „Vranduk“, dostavili su:
24. oktobar 2014.
Zimsko računanje vremena - promjene u primjeni većih i manjih tarifnih stavova
Obavještavamo cijenjene kupce električne energije, koje snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. –Sarajevo, da prelaskom na zimsko računanje vremena u noći sa 25. na 26. oktobar 2014. godine, dolazi i do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova ( period kada je tzv. jeftinija i skuplja električna energija).
20. oktobar 2014.
HE ¨Vranduk¨: Unapređenje kulturno – historijskog pejzaža Starog Grada Vranduk
U okviru seminara ¨Upravljanje historijskim urbanim pejzažom¨ koji je od 17. do 19. oktobra 2014. godine, održan u Mostaru, predstavljen je Projekat izgradnje HE ¨Vranduk¨ koji se razvija neodvojivo od konteksta zaštite Graditeljske cjeline Stari grad Vranduk i njegove okoline.
30. septembar 2014.
JP EPBiH na Sajmu ZEPS 2014.
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine učestvuje na 21. Generalnom bh. sajmu ZEPS 2014. koji se od 30. septembra do 4. oktobra 2014. godine održava u Zenici.
25. septembar 2014.
HE „Vranduk“ - Produžen rok za dostavu konačnih ponuda
Na zahtjev kompanija i konzorcija pretkvalifikovanih u prvoj fazi Međunarodnog javnog poziva (tendera) za izgradnju HE „Vranduk“ i preporuka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropske investicijske banke (EIB), rok za dostavu konačnih ponuda produžen je do 11.11.2014.godine. Prvobitni rok za dostavu i otvaranje ponuda bio je 07.10.2014.godine.
15. septembar 2014.
Pušten u rad mehanizovani širokočelni kompleks u RMU „Breza“ - investicija 19,5 miliona KM
Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, dr.Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“ pustili su u rad novi mehanizovani širokočelni kompleks SHP TAGOR sa otkopnom mašinom EICKHOFF SL-300 u jami Kamenice RMU „Breza“.