Aktuelnosti

19. maj 2014.
TE ¨Kakanj¨: 6, 6 miliona Eura za rekonstrukciju elektrofiltera s ciljem smanjenja emisije prašine
U TE ¨Kakanj, 19. maja 2014. godine, potpisan je Ugovora o rekonstrukciji elektrofiltera Bloka 7 snage, 230 MW. Ugovor su potpisali dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Senad Sarajlić, izvršni direktor za proizvodnju i predstavnici Konzorcija „Hamon“ GmbH - Claus Brinkmann i Dario Škoro. Vrijednost investicije JP EPBiH je 6,6 miliona Eura.
19. maj 2014.
JP EPBiH: Bez električne energije oko 5.200 kupaca
Snabdijevanjem električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH u većoj mjeri je normalizovano. Broj kupaca bez električne energije konstantno se smanjuje. Veliki broj kvarova je otklonjen, a broj novoprijavljenih kvarova također je smanjen.
19. maj 2014.
JP EPBiH: Bez električne energije oko 7.500 kupaca
Snabdijevanjem električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH u većoj mjeri je normalizovano. Bez električne energije je oko 7.500 kupaca. Veliki broj kvarova je otklonjen, a broj novoprijavljenih kvarova također se smanjuje. Problem predstavljaju klizišta koja ugrožavaju elektroeneregetske objekte.
17. maj 2014.
Postepena normalizacija u snabdijevanju električnom energijom na poplavljenim područjima
Na područjima gdje se voda povukla snabdijevanje električnom energijom se postepeno normalizuje. Obilne količine padavina u proteklim danima dovele su do poremećaje u isporuci. Problem predstavljaju i klizišta koja ugrožavaju niskonaponske i dalekovodne stubove, te transformatorske stanice. Bez snabdijevanja električnom energijom je oko 16.000 kupaca na području Tuzlanskog kantona. Bez električne energije je kompletno područje Općine Gračanice osim dijela grada i naselja Miričina, Donja i Gornja Orahovica.
17. maj 2014.
U pogonu sve elektrane EPBiH
Elektroenergetski sistem EPBiH je stabilan i pod punom kontrolom. Sve elektrane u sistemu Elektroprivrede BiH su „na mreži“ i proizvode električnu energiju. Pogonska spremnost elektrana je na potrebnom nivou, sistem radi sa odgovarajućom operativnom rezervom, a osigurane su i dovoljne rezerve reursa (ugalj, akumulacije) za duži rad sistema.
16. maj 2014.
Bez električne energije naselja u Zeničko – dobojskom , Tuzlanskom i Unsko – sanskom kantonu
Obilne količine padavina u proteklim danima dovele su do poremećaje u isporuci električne energije, tako da je i broj kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži znatno uvećan u odnosu na protekli period. Teže posljedice izazivaju klizišta koja ugrožavaju niskonaponske i dalekovodne stubove, te transformatorske stanice. Veliki broj kvarova je otklonjen ili su u fazi otklanjanja, ali se uporedo prijavljuju i novi kvarovi ili poplavljeni elektroenergetski objekti.
16. maj 2014.
S elektromonterskim ekipama na terenu
Uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala prestanke u snabdijevanju električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH, sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu.
16. maj 2014.
Bez električne energije naselja u Zeničko – dobojskom i Tuzlanskom kantonu.
Na području u nadležnosti Elektrodistribucije Zenica bez električne energije je oko 27.000 kupaca u Zeničko-dobojskom kantonu, od čega 9.200 kupaca u Zavidovićima i 6.600 kupaca u Maglaju te oko 1.600 kupaca u Srednjobosanskom kantonu. Na području Tuzlanskog kantona uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala plavljenje elektroenergetskih objekata, pomjeranje i obaranje niskonaponskih i visokonaponskih stubova, te iz preventivnih razloga isključenje nekih dalekovoda bez električne energije je oko 38.000 kupaca.
15. maj 2014.
Bez električne energije naselja u Sarajevskom, Tuzlanskom i Zeničko –dobojskom kantonu
Na području Sarajevskog kantona u Općini Novi Grad uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala plavljenje elektroenergetskih objekata, bez snabdijevanja električnom energijom je oko 2.500 kupaca.
15. maj 2014.
O razvojnim projektima JP EPBiH drugog dana SBF 2014.
Učesnici drugog dana Sarajevo Business Foruma 2014. imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem i razvojnim projektima JP Elektroprivreda BiH. Na ovogodišnjem SBF, u fokusu su tri proizvodna objekta: Blok 8 - TE ¨Kakanj¨, hidroelektrane Kruševo i Zeleni Vir te HE ¨Ustikolina¨.