Aktuelnosti

16. oktobar 2015.
BiH se oprostila od poginulih rudara RMU ¨Kakanj¨
U Domu kulture u Kaknju 15. oktobra 2015. godine, održana je komemoracija Muhamedu Saraču, Nerminu Mušiji, Miji Stojčiću i Sejadu Gađunu, rudarima poginulim u nesreći u jami Begići - Bištrani Rudnika mrkog uglja ¨Kakanj¨.
15. oktobar 2015.
Objavljen Javni konkurs za članove Uprave-Generalnog direktora
Javno preduzeće Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. - Sarajevo objavilo je 14.10.2015. godine, Javni konkurs za izbor i imenovanje članova Uprave - Generalnog direktora.
14. oktobar 2015.
Komemoracija za poginule rudare
Komemoracija za rudare poginule u nesreći u RMU ¨Kakanj¨, Muhameda Sarača, Nermina Mušiju, Miju Stojčića i Sejada Gađuna, biće održana u četvrtak 15. oktobra 2015. godine, u Domu kulture u Kaknju sa početkom u 11,30 sati.
13. oktobar 2015.
Četiri poginula i dva povrijeđena rudara u rudarskoj nesreći u jami Begići - Bištrani
Muhamed Sarač, rođen 1968. godine, Nermin Mušija, rođen 1977. godine, Mijo Stojčić, rođen 1976. godine i Sejad Gađun, rođen 1971. godine, poginuli su u nesreći koja se desila jedan sat poslije ponoći, 13. oktobra 2015. godine, u trećoj smjeni u jami Begići - Bištrani Rudnika mrkog uglja ¨Kakanj¨. Poginuli komorati su bili zaposleni na radnim mjestima utovarivači.
07. oktobar 2015.
Premijer Novalić posjetio izložbeni prostor EPBiH
Prvog dana održavanja 22. generalnog bh. sajma ZEPS 2015, sajamski prostor Elektroprivrede BiH posjetili su Fadil Novalić, premijer FBiH i zvaničnici Zeničko- dobojskog kantona.
04. septembar 2015.
Obilježena prva godišnjica stradanja rudara u jami Raspotočje RMU ¨Zenica¨
Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i prigodnim obraćanjima, u RMU ¨Zenica¨ je obilježena prva godišnjica od rudarske nesreće u jami Raspotočje u kojoj je poginulo pet rudara - Hajrudin Bradarac, Mehemed Dizdarević, Mehmedalija Halilović, Fahir Halač i Fejzo Isaković.
31. august 2015.
Imenovani v.d. članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo
Nadzorni odbor Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo, na sjednici održanoj 31.08.2015. godine u Sarajevu, donio je Odluku o prestanku funkcije generalnog direktora – člana Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. – Sarajevo, radi isteka perioda na koji je imenovan i odluke o prestanku funkcija izvršnih direktora - članova Uprave Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, radi isteka perioda na koji su imenovani.
27. august 2015.
Za sponzorisanje vrhunskog sporta u BiH u 2015. godini 590 hiljada KM
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH i Edib Bašić, v.d. izvršni direktor za ekonomske poslove, potpisali su ugovore o sponzorstvu sa predstavnicima bh. sportskih saveza – Elvedinom Begićem, predsjednikom i Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom Nogometnog/fudbalskog saveza BiH, Miralemom Zubovićem, predsjednikom Saveza sjedeće odbojke BiH, Smajom Karačićem, generalnim sekretarom i Mirzom Muzurovićem, direktorom Rukometnog saveza BiH te Harunom Mahmutovićem, generalnim sekretarom Košarkaškog saveza BiH.
26. august 2015.
Održana Skupština JP Elektroprivreda BiH
Trideset i šesta Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda BiH d.d.- Sarajevo, održana 26. augusta 2015. godine u Sarajevu donijela je Odluku o razrješenju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. - Sarajevo radi isteka perioda na koji su imenovani - Envera Agića, Jakuba Dinarevića, Bahrudina Šarića, Davorina Koraća, Nedžada Bukvara, Selvedina Subašića i Fejsala Hrustanovića.
20. august 2015.
Elektroprivredi BiH data saglasnost za sponzorisanje vrhunskih sportova u BiH u 2015.godini
Na 18. sjednici Vlade FBiH, koja je 20. avgusta 2015. godine održana u Sarajevu, Elektroprivredi BiH je data saglasnost za dodjelu sponzorskih sredstava za 2015. godinu.