Aktuelnosti

17. maj 2014.
U pogonu sve elektrane EPBiH
Elektroenergetski sistem EPBiH je stabilan i pod punom kontrolom. Sve elektrane u sistemu Elektroprivrede BiH su „na mreži“ i proizvode električnu energiju. Pogonska spremnost elektrana je na potrebnom nivou, sistem radi sa odgovarajućom operativnom rezervom, a osigurane su i dovoljne rezerve reursa (ugalj, akumulacije) za duži rad sistema.
16. maj 2014.
Bez električne energije naselja u Zeničko – dobojskom , Tuzlanskom i Unsko – sanskom kantonu
Obilne količine padavina u proteklim danima dovele su do poremećaje u isporuci električne energije, tako da je i broj kvarova na nadzemnoj visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži znatno uvećan u odnosu na protekli period. Teže posljedice izazivaju klizišta koja ugrožavaju niskonaponske i dalekovodne stubove, te transformatorske stanice. Veliki broj kvarova je otklonjen ili su u fazi otklanjanja, ali se uporedo prijavljuju i novi kvarovi ili poplavljeni elektroenergetski objekti.
16. maj 2014.
S elektromonterskim ekipama na terenu
Uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala prestanke u snabdijevanju električnom energijom na području koje je u nadležnosti JP Elektroprivreda BiH, sve raspoložive elektromonterske ekipe su na terenu.
16. maj 2014.
Bez električne energije naselja u Zeničko – dobojskom i Tuzlanskom kantonu.
Na području u nadležnosti Elektrodistribucije Zenica bez električne energije je oko 27.000 kupaca u Zeničko-dobojskom kantonu, od čega 9.200 kupaca u Zavidovićima i 6.600 kupaca u Maglaju te oko 1.600 kupaca u Srednjobosanskom kantonu. Na području Tuzlanskog kantona uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala plavljenje elektroenergetskih objekata, pomjeranje i obaranje niskonaponskih i visokonaponskih stubova, te iz preventivnih razloga isključenje nekih dalekovoda bez električne energije je oko 38.000 kupaca.
15. maj 2014.
Bez električne energije naselja u Sarajevskom, Tuzlanskom i Zeničko –dobojskom kantonu
Na području Sarajevskog kantona u Općini Novi Grad uslijed obilnih padavina, koja su prouzrokovala plavljenje elektroenergetskih objekata, bez snabdijevanja električnom energijom je oko 2.500 kupaca.
15. maj 2014.
O razvojnim projektima JP EPBiH drugog dana SBF 2014.
Učesnici drugog dana Sarajevo Business Foruma 2014. imaće priliku da se upoznaju sa poslovanjem i razvojnim projektima JP Elektroprivreda BiH. Na ovogodišnjem SBF, u fokusu su tri proizvodna objekta: Blok 8 - TE ¨Kakanj¨, hidroelektrane Kruševo i Zeleni Vir te HE ¨Ustikolina¨.
14. maj 2014.
JP EPBiH na Sarajevo Business forumu 2014.
Sarajevo Business Forum, peta međunarodna investicijska konferencija u organizaciji Bosna Bank International (BBI) i Grupe Islamske Banke za razvoj – IDB, svečano je otvorena 14. maja 2014. godine u Sarajevu.
09. maj 2014.
Zakazana 31. Skupština JP Elektroprivreda BiH
Trideset i prva Skupština Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine održaće se u četvrtak, 29. maja 2014. godine u Sarajevu, u prostorijama Energoinvesta d.d. Sarajevo, ulica Hamdije Ćemerlića 2., s početkom u 10,00 sati.
08. maj 2014.
Nova mehanizacija za rudnike ¨Gračanica¨¨ i ¨Đurđevik¨ – buldozeri vrijedni 1, 35 miliona KM
U RU ¨Gračanica¨ Gornji Vakuf – Uskoplje, 8. maja 2014. godine, potpisani su ugovori o nabavci dva buldozera D155AX- 6 proizvođača Komatsu Japan za rudnike ¨Gračanica¨ Gornji Vakuf – Uskoplje i ¨Đurđevik¨. Vrijednost investicije JP EPBiH je 1, 35 miliona KM.
07. maj 2014.
¨HE Janjići¨: Predstavnički dom Parlamenta FBiH odobrio zajam od 30 miliona eura
Predstavnički dom Parlamenta FBiH u nastavku 29. redovne sjednice, usvojio je Odluku o zajmu i projektu u vrijednosti 30 miliona eura za izgradnju Hidroelektrane ¨Janjići¨, između njemačke banke KfW, Bosne i Hercegovine, Federacije BiH i JP Elektroprivreda BiH. Rok otplate je 15 godina i 4 godine grace perioda.