Aktuelnosti

30. april 2014.
12 kompanija i konzorcija u pretkvalifikaciji za izgradnju HE ¨Vranduk¨
Interes za izgradnju HE „Vranduk“, prioritetnog hidroenergetskog objekta Elektroprivrede BiH, iskazalo je 12 kompanija i konzorcija iz Italije, Turske, Španije, Rumunije, Austrije, Hrvatske, Kine, Slovenije i BiH. Procedura otvaranja prijava (aplikacija) na Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE „Vranduk“, obavljeno je 29. aprila 2014.godine, u JP Elektroprivreda BiH. Pretkvalifikacionu dokumentaciju otkupilo je 56 kompanija.
28. april 2014.
JP EPBIH u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća
U istraživanju internet poslovnog portala Posao.ba. JP Elektroprivreda BiH izabrana je u top tri najpoželjnija poslodavca u sektoru javnih preduzeća. Priznanje je dodijeljeno na svečanosti upriličenoj 25. aprila 2014. godine, u Domu armije u Sarajevu. Tokom istraživanja koje je trajalo dva mjeseca posjetioci portala su se putem online ankete izjasnili za bh. kompanije za koje bi voljeli raditi i naveli razloge za takvu odluku. U konkurenciji je bilo 650 kompanija.
23. april 2014.
Za Rudnike „Kreka“ šest buldozera vrijednih 3, 4 miliona KM
U Rudnicima ¨Kreka¨, 23. aprila 2014. godine, potpisan je 3,4 miliona KM vrijedan Ugovor o nabavci šest buldozera marke PR-754 Litronic. Ugovor su u prisustvu dr. Elvedina Grabovice, generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH i Senada Sarajlića, izvršnog direktor za proizvodnju, potpisali Enver Omazić, direktor RU ¨Kreka ¨ i Kemal Garić, direktor kompanije NGH d.o.o. Tuzla.
22. april 2014.
Otvorene ponude za izgradnju Bloka 7 u TE „Tuzla“
U JP Elektroprivreda BiH, 17.aprila 2014.godine, provedena je procedura otvaranja konačnih ponuda kompanija koje su ušle u uži izbor za realizaciju Projekta izgradnje Bloka 7- 450 MW u TE „Tuzla“. Kvalificirane su kompanije Mitsubishi Hitachy Power Systems Ltd Japan i China Gezhouba group Co Ltd.-Lider Guandong Electric Power Design Institute.
15. april 2014.
Stručni skup :Djelatnost distribucije u svjetlu prestrukturiranja elektroenergetskog sektora
S ciljem što potpunijeg informisanja zaposlenika o predstojećim promjenama koje će se, kao dio procesa prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH desiti i u elektrodistributivnoj djelatnosti JP Elektroprivreda BiH, u Zenici je u periodu od 09. Do 10. aprila 2014. godine, održan stručni skup pod nazivom „Djelatnost distribucije električne energije u svjetlu prestrukturiranja elektroenergetskog sektora u Federaciji BiH“.
10. april 2014.
HE ¨Vranduk¨: Evropska investicijska banka odobrila kredit JP EPBiH u iznosu 37, 5 miliona Eura
Evropska investicijska banka (EIB) odobrila je kredit JP Elektroprivreda BiH u iznosu 37,5 miliona Eura za realizaciju projekta izgradnje Hidroelektrane ¨Vranduk¨. Uprava direktora Evropske investicione banke odobrila je kredit nakon što su stručnjaci banke izvršili opsežnu evaluaciju projekta, a JP Elektroprivreda BIH ispunila sve neophodne ekonomske, tehničke i okolinske preduslove.
04. april 2014.
Delegacija Nogometnog saveza u posjeti JP EPBiH
Dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH razgovarao je 04. aprila 2014. godine, u prostorijama JP Elektroprivreda BiH sa predstavnicima Nogometnog saveza BiH - Ivicom Osimom, predsjednikom Odbora za posredovanje, Elvedinom Begićem, predsjednik Nogometnog saveza, Jasminom Bakovićem, generalnim sekretarom i Almirom Murtezićem , marketing menadžerom.
04. april 2014.
Vijeće ministara prihvatilo inicijativu o vođenju pregovora o zajmu za projekat HE „Janjići“
Vijeće ministara BiH je razmotrilo i prihvatilo Inicijativu za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu i projektu između KfW-a, Frankfurt na Majni, i Bosne i Hercegovine, koju zastupa Ministarstvo finansija i trezora, i Federacije Bosne i Hercegovine, koju zastupa Federalno ministarstvo finansija, i Elektroprivrede Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo za 30.000.000,00 eura, namjenjenih za izgradnju HE „Janjići“.
02. april 2014.
Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju za izgradnju HE ¨Vranduk¨
U toku je Međunarodni javni poziv za pretkvalifikaciju kompanija i konzorcija za izgradnju HE ¨Vranduk¨. S obzirom na veliko interesovanje, prvobitni rok (17.april 2014. godine) produžen je do 29. aprila 2014. godine, do 12.00 sati. Zaključno sa 02.04. 2014. godine, 39 kompanija je otkupilo pretkvalifikacionu dokumentaciju. Nakon okončanja roka, izvršiće se evaluacija pristiglih aplikacija, a aplikanti koji se pretkvalifikuju, u maju tekuće godine dobiće zahtjev za dostavu ponuda.
31. mart 2014.
Premijer Nikšić i dr. Grabovica posjetili povrijeđenog rudara Ćazima Rizvića
Nermin Nikšić, premijer FBiH sa ministrima u Vladi FBiH i dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, posjetili su 31. marta 2014. godine, Ćazima Rizvića, rudara RMU ¨Zenica¨ povrijeđenog u nesreći u jami ¨Raspotočje¨, koji se od zadobijenih povreda liječi u Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a .